banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2012, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
do neki dan mi je komp radio odlicno. nekih par godina nisam dizao sistem.
i upalim komp jedan kad ono NOD izbaci neko obavjestenje.
izbaci mi ovo.

Slika
Slika

pustim nod da skenira, nadje neke djavle ali nista ne uradi sa njima.
poceo mi se gasiti komp nesto (ali sve temperature su ok, cak ispod 40 stepeni).
sinoc mi se par puta pojavi blue screen.
internet mi nesto poceo kociti, ne mogu otvoriti facebook (kad je ukljuceno "do not scan SSL protocol"), a kasnije ne mogu da otvorim rapidshare (kad je ukljuceno "always scan SSL protocol").

sta mu je??? ne bih da dizem novi sistem ako je moguce, ali ako ovako nastavi ima da ruknem :D
ima li ko kakvo rjesenje?? znate li u cemu je problem??

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 10:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Zapitaj se samo jedno pitanje: da li želiš da u detalje znaš kako funkcioniše Windows(neki 2000 čini mi se ili XP sa malo rama?, pa se štedi...), NOD i navedena dva u interakciji :). Ne razmišljaj puno i diži sistem. Po mogućnosti(ako imaš dva diska) uradi backup sistemskog diska sa svim instaliranim aplikacijama pomoću neke od aplikacija predviđenih za to, i više nema zime. Kad se sistem samouništi, ti klikneš 5-6 puta i za 20 minuta imaš sve ponovo instalirano.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 10:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nevezano za pitanje, ali meni stvarno nije jasno zašto ljudi stalno reinstaliraju sistem, i odlučuju se na to samo tako... ja svoj reinstaliram kad mjenjam hard disk, a ne štedim Windows nikako...
Vezano za pitanje, probaj preskenirati računar sa MBAM, pa vidi šta on veli...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 10:58 
Nakupi se svakakvih gluposti, onda ide reinstall...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Ovde kaže da su ga riješili, pa vidi da l' ne lažu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Koliko sam ja upucen u XP , njega je potrebno nakon nekog vremena reinstalirati, jer postaje neupotrebljiv.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 11:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Evo kod mene na poslu Windows XP, na računaru starom 5 godina, koji je došao sa njim, radi bez ikakvih problema, upravo pišem ovaj post sa tog računara/Windowsa...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 11:32 
Radi i moj, ali neki programi uspore vremenom kako se nakupi svega nepotrebnog i to me nervira, a ne kosta me nista uzeti pola sata i reinstalisati sve...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 11:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ali me košta vremena dok instaliram sve aplikacije koje mi trebaju...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 12:24 
Veteran
Veteran

pa kažem, uzmeš Todo Backup i sve fino spakuješ u reinstalaciju, zajedno sa svim aplikacijama...kasnije samo klikneš 5-6 puta i sve je reinstalirano za 20-tak min...
ako ću se zamarati sa how to ovo how to ono, onda ću fino instalirati Linux, i uživati trošenju slobodnog vremena :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
To vrijedi nekom kome nisu potrebne posljednje verzije korištenih aplikacija.
Tako otprilike izgleda disk sa kineskim XP-om koji sam jednom instalis'o nekom trgovcu.
Engleski ne zna ni da bekne, a srpski malo nabada rukama i nogama.
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
<Enter_name> je napisao:
Ali me košta vremena dok instaliram sve aplikacije koje mi trebaju...

Ne, ako imaš sačuvan image onoga što ti treba. E sad... Ja svoj nisam reinstalirao.. ne pamtim stvarno.

Ali kad me neko zovne nakon godinu dana jer mu nešto šteka komp, a kad dođem imam šta i vidjeti. Nataložio toliko smeća na računar i "poparao" sistem na sve strane da je reinstall duplo kraća opcija od čišćenja i krpljenja.

Ali tu se uglavnom radi o računarima na kojima su npr. Nero i Winamp ubjedljivo najkomplikovaniji i najzahtjevniji programi. Nema tu nikakvih "specifičnih" namjenskih aplikacija. Nema čak ni većih paketa tipa Adobe-a ili Corela. Samim tim reinstalacija je daleko brža (čak i uz ogroman backup podataka), znam iz debeeeelog iskustva.

Ja kad vidim da se sistem boot-a 10 minuta do paljenja full startup-a i kad otvorim recimo Firefox, a ono ima toliko toolbarova, add-onova i plug-ina da se čak i na startnoj Google stranici mora koristiti scrool da bi vidio šta piše - odmah me prođe volja. :lol:

Jedno je kad neko redovno zove čim se pojavi problem, pa se to lijepo riješi, ali sasvim druga priča je kad ljudi zovu upomoć nakon što komp više ne može apsolutno ni da bekne, nakon višemjesečnog mrcvavljenja.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Slažem sa sa Enter_name, ni ja ne volim kad mi kao odgovor na ponuđeno pitanje kažu REINSTALIRAJ SISTEM. Pa to zna svaki idiot, al to treba da bude krajnja opcija, a ne rješenje određenog problema.

Konkretno, imam sata 3 disk u sistemu, a windows mi je već petu godinu na ata disku. Jbga, nešto mi žao da ga reinstaliram.

Međutim, stoji i ovo što Dejo kaže. Kad dođe mušterija, a komp bi prije buldožerom (ne mislim na amd :P) prečistio nego skeniranjem, efikasnije je nekad odraditi reinstalaciju. Često mi se znalo desiti da i nakon čišćenja koje brat bratu zna potrajati i duže od jednog dana, što uopšte nije čudno, ne postignem željenu efikasnost, pa reinstaliram OS ipak.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
<Enter_name> je napisao:
Nevezano za pitanje, ali meni stvarno nije jasno zašto ljudi stalno reinstaliraju sistem, i odlučuju se na to samo tako... ja svoj reinstaliram kad mjenjam hard disk, a ne štedim Windows nikako...
Vezano za pitanje, probaj preskenirati računar sa MBAM, pa vidi šta on veli...

pokusao sam. skenirao sve. nasao je negdje oko 20 komada, ali nekih gluposti. nije pomoglo.

Tpojka je napisao:
Ovde kaže da su ga riješili, pa vidi da l' ne lažu.

i ovo sam pokusao i EV i EV remover ali opet nista. nemam sad volje to da diram. neka tako stoji.
presao sam na win 7 posto imam dual boot.
kad mi se bude dalo rijesicu to, valjda. hvala na pomoci

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2012, 23:10 
Veteran
Veteran

Na kompu mi je Adobe-ov paket zajedno sa Premierom i After Effects-om, Steinberg Cubase, Guitar Rig, Kontakt+Abbey Road Modern Drummer, Corel, i gomila plug-inova za sve to, da ne nabrajam sve crossover gluposti koje mi trebaju korištenje Mac-ovih tipičnih i atipičnih video i audio formata u programima za montažu, te crossover gluposti za Linux koje niko normalan ne koristi...i...nećete vjerovati...najkraći put do sreće je - reinstalacija sistema sa bekapa :D . Nakon 20 min sve radi normalno ; samo registracije za plug-ine kenjaju(njih tridesetak) dok ih manuelno ne otključaš i to je to. Ćao filozofija, it simply - works!
Reinstalaciju koristim jer samo tako mogu da varam ključ za jedan specifičan video codec koji još nisu pošteno ishaklovali, pa svaki put kad mi zatreba ja ponovo dignem sistem jer mu full-functioal trial traje 20 dana...I, ja sam zadovoljan ovim(čitaj najkraćim) putem.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
dtb_pro je napisao:
Ja kad vidim da se sistem boot-a 10 minuta do paljenja full startup-a i kad otvorim recimo Firefox, a ono ima toliko toolbarova, add-onova i plug-ina da se čak i na startnoj Google stranici mora koristiti scrool da bi vidio šta piše - odmah me prođe volja. :lol:

Bas si me nasmijao sa ovim :lol: :lol: :lol: :lol:
Problem je što ljudi klikaju na sve što im iskoči u browseru, a ne znaju da je 50% zaštite na internetu sam korisnik. Ne može antivirusni tebe da spriječi da nesto skineš, otvoriš itd.. Poslije je džaba kukati.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
win xp sp2 instaliran u martu 2005-e,nadogradjen sp3 negdje 07-08-e,i dan danas radi kao i prvog dana!Jos kad se uzme u obzir milion inst i deinst programa,napada kojekakvih virusa,hardverskih nadogradnji,mijenjanja napajanja,cudo zivo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]