banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2012, 12:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:08
E ovako, video mi je radio normalno, sve je bilo super, i sad kad sam reinstalirao Windows XP SP3, skinuo sam novi Flash i Activx njegov, tj on je to sam povukao preko instalacije Chroma, i od tad nema šanse da pustim video u full screenu, i youtube i filmovizija i sve zivo znači šteka, sjecka, baš me ono izbija. Čitao sam malo engleske tutorijale i ispada da je problem u Flash Playeru, ali išao sam i na dole sa njegovim starim instalacijama do Flash playera 10.0 i na njemu isto šteka. Da napomenem da kad skinem video sa tjuba u mp4 formatu i pustim ga i ide normalno, a kad ga skinem u flv neće da ga pokrene, tj ja kliknem na play i on stoji i ja kako pomjeram slajder tako vidim da se sličice pomjeraju. Grafička karta na računaru je integrisana SIS 761GX. Ali da napomenem da je pre instalacije radilo sve super sa videom. Koja verzija flash playera bi mogla biti lijek za moj problem i da li je ovo uopšte do fleša.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
HTML5 nije zaživio, a ovi iz Adobe su onda što zbog potrebe za komplikovanijim flash animacijama te flash aplikacijama (uglavnom igricama na FB) što iz inata odlučili da nekadašnji plug-in od 300-tinjak KB pretvora u bloatware od 15 MB koji više neki stariji procesori ne mogu da izguraju. Kad kažem stariji mislim recimo i na sve Pentium IV (samo neki HT se mogu izboriti s njim) te i na veliku većinu AMD procesora starijih od soketa AM2. Sudeći po tvom čipsetu kod tebe je u pitanju neki procesor iz generacije soketa 939.
Uzevši da je u pitanju ploča sa SIS-ovim čipsetom, čisto sumnjam da je u pitanju neki bolji procesor iz te generacije (bez uvrede), samim tim - donji si!

Kao što si mogao shvatiti iz dosadašnjeg objašnjenja, grafika s tim nema nikakve veze. Flash player koristi gotovo u cjelosti sirovu procesorsku snagu, naročito njegov keš i instrukcije koje podržava. U full screen-u ćeš prije dočekati da ti komp izgori jer flash tjera procesor na 100% njegovih mogućnosti all-the-time, nego što će tečno da ga prikaže.

Jedini način je da deinstaliraš Adobe Flash Player koji imaš i pronađeš neku verziju 9.x.xxx.x. To je solomonsko rješenje, ali jeftinije je od kupovine novog kompa. Jbga.... :(

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 15:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
dtb_pro je napisao:
Kao što si mogao shvatiti iz dosadašnjeg objašnjenja, grafika s tim nema nikakve veze. Flash player koristi gotovo u cjelosti sirovu procesorsku snagu, naročito njegov keš i instrukcije koje podržava. U full screen-u ćeš prije dočekati da ti komp izgori jer flash tjera procesor na 100% njegovih mogućnosti all-the-time, nego što će tečno da ga prikaže.

Ne bih se složio da Flash ne koristi grafičku, nego uglavnom procesor (kada je u pitanju video)... naravno, grafička mora podržavati dekodiranje H.264 videa...

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Možda je povezan problem koji se i kod mene pojavljuje....Naime kada pokušavam da gledam youtube klipove, osim u slučaju da ne radim ništa drugi, čak ni mišom ne mrdam, meni video šteka i prekida...Svježa instalacija, sistem čist i neopterećen glupostima. Procesor AMD Athlon 64+....star k'o Isusovo magare.....

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Isti problem i kod mene. Danas sam instalirao svjež Adobe flash shit , ali ne primjećujem da je išta bolje...

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 17:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Evo ja maloprije reinstalirao Adobe 11,a instalirao devetku ali i dalje isti problem :?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2012, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
I ja imam identičan problem. Mislio sam da je do mog kompa koji je star i razdrndan, ali očigledno nije...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 20:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Uzevši da je u pitanju ploča sa SIS-ovim čipsetom, čisto sumnjam da je u pitanju neki bolji procesor iz te generacije (bez uvrede), samim tim - donji si!
(

da upravu si, neki AMD je ali sad sam zaboravio koji, to je racunar koji sam servisirao, nije vise kod mene. Ali čini mi se da nije loš procesor, i da igrice na fb-u preko njega idu dobro, bez štekanja bez ičega. Dešavalo mi se ovo na još jednom kompu što sam radio, hoće li mi ostali flash sadrzaj raditi normalno ako probam sa flash playerom 8?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Stavi ti posljednju verziju pa šta bude, a kolega neka spušta na 240p (pomoćiće malčice) kad gleda video u full screen-u pa šta mu Bog da.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

bluvulture je napisao:
[hoće li mi ostali flash sadrzaj raditi normalno ako probam sa flash playerom 8?

Neće. Igrice na fejsu neće htjeti ni da krenu dok ne apdejtuješ fleš plejer, a ni klipovi na nekim :wink: sajtovima....

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pokušajte sa disable hardware acceleration

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
jooooj kakav je ovo majmunluk sve im *ebem :lol:

kliknem desnim na neku malu fleš animaciju i ima ponuđeno Settings, Global setting i About Flash Player 11. S time što se na settings ne može kliknuti. odem na njihovu stranicu i skontam da se navodno treba on line prostupiti Settings panelu na njihovoj stranici. i naravno da bih otvorio otvara mi neku Fleš glupost koja mi toliko zašteka komp da se desi pad flesha. i tak onekoliko puta. onda ugasim Firefox i prebacim se na Chrome i uspijem nekako otvoriti taj panel, ali onda skontam da tu uopšte nema opcije za disable hrdware acceleration :lol:
i onda guglovanje i naletim da se mora otići na ovu stranicu:
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/ ... pers_only_
i tu kliknuti desnim izabrati settings i isključiti. sve me nejebalo....

al ajd isključio sam mada imam osjećaj da neće puno pomoći

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2012, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

danijell je napisao:

ne pomaže ovo, momački su iskomplikovali :)

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2012, 17:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni je ovo što je danijell predložio izgleda riješilo problem....vidjeću kada budem imao više vremena....

EDIT

Izgleda da ima veze i koji klip gledate......Krene meni štekati opet i ja kontam da ponovim ovo što je danijell stavio, kliknem desnim klikom i otvori mi se drugačiji meni na čijem dnu ima "o HTML 5" opcija. Kliknem na to i u novoj kartici mi se otvori obavještenja da sam u probnom modu za HTML5 i ako hoću da ga napustim da kliknem na vezu u dnu teksta "napusti probni HTML5 režim". Kliknem na to i osvježim stranicu i sve radi ok....

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 19:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Još jedan problem sa youtube-om....Prije, kada mi se učita klip mogao sam ga puštati iznova i iznova x puta bez ponovnog učitavanja....U zadnje vrijeme skoro svaki put mi učitava ponovo...Zbog čega?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 19:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mislim da je neko pominjao da je to do YT-a.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 21:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Tj. da su oni ogranicili nesto nekako nekad. A sad idi budi duhovit na neku drugu temu. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]