Ja sam nekad davno koristio ovo:
Lock Folder XPRadi i pod Win 7, nije problem. Software takođe nije besplatan, što opet kh, kh kahm...

ne mora biti problem. Problem je što ga nisam probavao preko mreže, a poenta bi bilo da u taj svoj šerovan folder staviš dodatni folder kojeg bi "obradio" ovim programom da mu samo vas dvojica imate pristup.
Nedostatak (takoreći) ovog programa je što mu je enkripcija prilično *ebena te se zaključanom folderu bez master passworda-a ne može prići ama baš nikako (mislim, ne računamo experte, ali baš experte). Čak ni podizanjem sistema sa Live-CD-ova. Hoću reći, u slučaju nekakvog pandrka sistema ili sl. ako su u folderu bili podaci od značaja za spasavanje - na*ebo si!
U tvom slučaju nije toliko bitno jer tebi folder služi samo za razmjenu, ali eto, da ostali koji budu htjeli probati, znaju i to. Ako zaboravite password - adio folder (file, particija, disk, šta god je zaključano).
Da probamo manje radikalnim metodama: koliko su tete iz ekonomskog sektora informatički pismene? (Bez ikakvih insinuacija, moliću lijepo

)
Jer ako su te tete samo radoznala čangrizala koja imaju viška vremena na poslu i vole gurati nos svugdje, a nisu baš nešto informatički potkovane, možda bi običan hidden folder riješio stvar?! Unutar šerovanog foldera ubaciš novi folder, sakriješ ga (opcija "Hidden" pod Properties). Tvoj kolega i ti mu možete pristpiti po želji jer znate da je tu (ne morate ni uključivati vidljivost skrivenih foldera, samo dokucate "\ime_foldera" iza adrese u adresnoj liniji i on će se svakako otvoriti). Šta misliš hoće li to biti dovoljno?