banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:13 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Kompjuter je na sebi imao licenciranu Vistu i radi 2 godine bez problema
Prije par dana kad se upalio racunar, mis i tastatura nisu reagovali nikako i od tad ne reaguju (PS/2 je prikljucak)
Pokusaovao sam druge tastature, cak i usb i ne funkcionise)

I ja reko sigurno je sistem otisao, ajde da ga reinstaliram i pazite sad,

kad se ulazo u bios sve normalno radi tastatura podesi boot sa cd/dvd butam cd i kad dodje do menija
kad trebam stisnuti next ili sta vec da se zapocne instalacija tastatura opet ne reaguje, ni mis

Ja hajde da probam sa windows 7 ista stvaar tastatura radi do pocetka instalacije, kasnije ne reaguje i ne mogu zapoceti instalaciju (probao vise tastatura i usb i ps/2 jer znam da usb cesto prave problem za instalaciju)

(inace instalirao sam x-broj sistema, radio i u servisu godinu i nesto prvi put mi se ovo desava, i kome god sam spomenuo svi neke glupe prijedloge kao vidi bios vidi tastaturu mozda je nesto crklo bla bla, niko nista konkretno)

pregledam sav bios sve ukljuceno sve ok, nema sta nisam probao i cacnuo na enejbl, disejbl, al dzbaba, tastatura i mis ne reaguju nakon butanja i kraj...

Pokusam sa XP sp3 i sve radi ok instalira se bez problema divno radi. pokusam upgrade na 7-icu i instalira se sve divno. reaguje sve, do pola instalacije doslo kad zatrazi restart racunara i nakon restarta kad treba da odaberem date & time ne reaguje opet .....

I ja opet instaliram xp jer nemam izbora

Jel se ikome slicno ikad dogodilo ? Kontam mozda da flesujem tj apgrejdujem bios al nije mi jasno kako je radilo prethodne 2 godine ?

Da je neki virus ili nesto ne bi uticalo na novu instalaciju, a i formatirao sam disk... uostalom xp radi ok...

Svaka pomoc je dobro dosla!
PozZz

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
1. probaj drugu tipkovnicu
2. probaj tipkovnicu na USB port
3. ako nista od ovog, onda uradi upgrade BIOS-a

Vrh