banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2011, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Pretrazio sam forum i nisam nasao ovakvu temu, ako vec postoji neka je modernator prebaci ili sta vec. Vec par dana sam trazio za sebe program pomocu kojeg cu da ubacim ili zalijepim titl u film, a pri tom da to bude brzo i jednostavno. Htio sam da gledam filmove na dvd playeru i to uglavnom dvdrip-ove, da ne moram da konvertujem u dvd. Jer ako je los film to nekad predugo traje. Pa sam poceo ovako:

* u isti folder ubaciti film i titl i isto ih imenovati - jako jednostavno i brzo ali kad se gleda na dvd playeru preko tv-a titl je jako malen, slabo se vidi i jako cesto nema ć,č,ž,š i td.

* AVI ReComp 1.5.1 - prost, malen i jednostavan program sa finim izborom oblika i velicnie titla. Medjutim, previse dugo traje cijeli proces (negdje oko 60 minuta) uz to treba voditi racuna da titl ne ostane na sred ekrana. Takodje jedna jako bitna stvar! da bi se u ovom programu moglo pristupiti podesavanju titla, titl treba da bude u obliku .ssa tj SubStation Alpha (to se moze lako uraditi u Subtitle Workshopu, samo ubacite titl i save as, odaberete pomenuti format i gotov problem). ovaj program lijepi titlove tako da ih ne mozete iskljuciti ili ukljuciti, oni su dio slike.

* Allok Video Joine - simpatican program, finog izgleda i prost. u 2-3 stepa ubacite titl u zeljeni film. Mana mu je sto ovaj program nije besplatan, a trial verzija odradi samo pola filma. Boljima poznavaocima interneta ovo nece predstavljati problem :D . proces konvertovanja traje oko 20-tak minuta i dobije se nalijepljen titl sa filmom.

* VirtualDub - ovaj program sam jako davno koristio i nije mi se svidio ali sad tacno ne znam pravi razlog. Mislim da je predugo trajao proces ili je bio komplikovan ne znam ali nije dobio moju paznju....

* AVIAddSubs - program malen cak se i ne instalira. Besplatan je i jako jako prost iako pomalo ruzan :D ali to mu ne mozete zamjeriti. Po meni najjednostavniji od svih. posao obavlja u svega 2-3 minuta. Titl ubacuje tako da ga mozete iskljuciti i ukljuciti. Da bi provjerili kako je ispao titl, film morate pokrenuti u Divix playeru jer u suprotnom (recimo BS player, GOM player ...) nece biti prikazan. naravno to ne vazi za kucni DVD tu radi bez problema.

* AviSub - e ovaj program mi se najvise svidio iako nije nista bolji od AVIAddSubs. Isto je prilicno malen i ne instalira se, ubacuje titlove tako da se mogu ukljuciti i iskljuciti i obavlja posao za 2-3 minuta. jedino sto je malo ljepsi. Ubacivalje titla se obavlja u 4 stepa koja su jako lijepo objasnjena na livada tutorialu. Dok se konvertuje u pozadini titl je u u plavoj boji i to naravno nema nikakve veze sa filmom jer u filmu sve bude kako treba. Takodje kao i u AVIAddSubs ako zelite na kompjuteru da vidite kako je to sve ispalo morate da koristite Divix player.

postoji jos programa jedan od mojih omiljenih je convertXtoDVD jako prost program ali proces traje prilicno dugo nekad i po 2 h s' tim da se dobije dvd film sa menijem. to uglavnom koristim kad zelim neki film da zadrzim za sebe i da ga imam na dvd-u.

za gore navedene programe nije tesko pronaci tutoriale, pogotovo na youtube-u tako da, uzivajte u gledanju omiljenog filma :wink:.

edit:
* Pocket Divix encoder - je jos jedan od malih programa koje cini mi se ne treba instalirati (davno sam ga koristio). jednostavan je samo treba paziti na podesavanje da ne ostanete bez č,ć,ž,š...Ono sto mi je ostalo u sjecanju da nisam bio najsretniji izgledaom titla. nekako je bio dosta poruzan kao da je film iz tridesetih godina falili su mu mali dijelici slova pa nisu imali savrsen oblik. Necu dusu grijesiti, titl je obavio svoju ulogu sasvim korektno i daleko od toga da se nesto nije moglo procitati. Procedura traje prilicno dugo, koliko se sjecam.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 13:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2008, 22:46
Preuzmes sa neta BS Player free i jednostavno kada pokrenes film, kursorom misa uneses prevod na sliku filma, naravno ako je upitanju DivX film!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BScomputers je napisao:
Preuzmes sa neta BS Player free i jednostavno kada pokrenes film, kursorom misa uneses prevod na sliku filma, naravno ako je upitanju DivX film!

da ako ces film gledati na kompjuteru. ja nas svom kucnom dvd playeru nemam BS player....

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Koristim AVIAddSubs jako dugo. Nalijepim prevod, prekopiram na USB stik i gledam na DVD pjejeru. Naravno, morao sam da podesim poziciju slova, font. I da, veoma je brz.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Koristim AVIAddSubs jako dugo. Nalijepim prevod, prekopiram na USB stik i gledam na DVD pjejeru. Naravno, morao sam da podesim poziciju slova, font. I da, veoma je brz.

da to sam zaboravio. podesavanje visine titla jer u suprotnom ispadne na sred ekrana. ja obicno za dvd ripove stavljam na 470 Vertical Position.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

*mkvmerge GUI - poznat kao MKVtoolnix je prilicno malen program za ubacivanje titlova u filmove mkv formata. obicno su to filmovi 720p HD ili razni ripovi hd. program pored ubacivanja titla ima jos opcija poput izdvajanja audio zvuka iz filma. konvertovanje je brzo i ne traje duze od par minuta. kod ubacivanja srpskog titla obavezno podesiti CP1250. tutpriale je prilicno lako naci ali evo jedan za prvu ruku...ovdje

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
koristim pocket divx encoder.. zaljepis titl na film i onda to narezes na dvd i na dvd playeru gledas film sa prevodom!

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cobraunited89 je napisao:
koristim pocket divx encoder.. zaljepis titl na film i onda to narezes na dvd i na dvd playeru gledas film sa prevodom!

ona stara ruzna verzija pocketa je bila genijalna ova nova me vec nervira. a i zdnji put nesto nisam uspio nalijepiti titl s njim nisam mogao da provalim zasto.... :cry:

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2011, 09:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
batica je napisao:
cobraunited89 je napisao:

ona stara ruzna verzija pocketa je bila genijalna ova nova me vec nervira. a i zdnji put nesto nisam uspio nalijepiti titl s njim nisam mogao da provalim zasto.... :cry:

staru verziju i koristim

PocketDivXEncoder-om možete zalepiti titlove na film. Ovo se koristi zbog lošeg Firmware-a pojedinih DVD plejeri koji puštaju mala i slabo čitljiva slova, kao i zbog toga što neki DVD plejeri imaju problema da očitaju poseban prevod.

Medjutim:

Propustio sam naglasiti da "nalepljen"titl aplikacijom AVVIAdd neces videti na PC Playerima,(ako gledas nesto PC-play, tu je dovoljno u jedan folder staviti video i prevod,isto bi nesto lepio).Ovo je ISKLJUCIVO za stand alone, tj. kucne video playere.Bitno je da u folder TACNO napises ime fajla i ext., na pr.( Video i Video .srt) .Ali samo .SRT extenziju prevoda , i program radi SAMO AVI video fajlove ( ne DVD, MKV. RMVB,WMV, FLV..........).Probaj ovako spremiti nesto pa ukljuci AVVIA-u ,ako krene da kreira bit map....i dalje dobit ces fajl na mest gde si odredio , sprzi ga na disk i to pusti na kucno kino ,player.Jos ovo ,ako prevod koji imas nije .SRT , ripuj ga nakon ispravki u Subtitleworkshopu2.51 u opciji ,fajl->snimi kao->SUB RIP,i Taj prevod ostavis u folderu filma, drugi brises.Nemam vrem. da dizem skrinove zato ovo+You Yube ida Te Vidi Bog.

Evo par slicica

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Svi ovi programi se mogu skinuti sa warez-bb samo koristite pretragu... to je to

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]