banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2009, 21:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
Trebam program za narezivanje da sto sporije narezuje(1X,4X)trebam narezat .iso.a nigdje ne mogu naci.Trebam vasu pomoc.HITNO!!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa to u svakom programu mozes nastimati, valjda (ako ne narezujes direktno iz windowsa). Procackaj po tome sto imas, da ne trazis dzaba drugi program.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 21:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
ma cacko sam ja po settings al' najmanja mguca brzina je 16X a to je previse....ajmo dalje ako neko zna neka pomaze....

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Probaj sa nero 6-----cini mi se da on daje tu opciju.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imao sam par verzija Nere i znam da ima 8x, ne sjecam se za 4x i manje, nije mi trebalo.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2009, 22:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
ImgBurn, mada je pitanje da li je to što ti tražiš uopšte izvodivo (pošto su na svakom CD/DVD-u u ATIP-u navedene dozvoljene brzine)...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 00:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2009, 18:54
nLite free software tool

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 11:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2009, 16:04
InfraRecorder 0.50 freeware

http://infrarecorder.org/?page_id=5

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2009, 11:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Meni je na desktopu instaliran Nero 7.2 verzija i imas mogucnost narezivanja dvd-a na najmanjoj brzini 1x , pa probaj ovu verziju.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 16:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Možda je do medija na koji režeš. DVD je nemoguće rezati brzinom manjom od 4x, ako se ne varam.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Ashampoo Burning Studio

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2009, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Rodjak je napisao:
Možda je do medija na koji režeš. DVD je nemoguće rezati brzinom manjom od 4x, ako se ne varam.

Do medija je definitivno. A što se tiče min. 4x, to je slučaj s medijima novijeg datuma, naravno da postoje manje brzine (1x, 2x (2.4x kod +R/RW)).

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2009, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
mediji su ograniceni od 1-4x i od 4-16x obicno mada sad ima i vecih brzina. mada ne znam zasto ti to treba. nije bitna brzina rezanja. isto dobijes i na 1x i na 20x

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2009, 10:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

goxon je napisao:
mediji su ograniceni od 1-4x i od 4-16x obicno mada sad ima i vecih brzina. mada ne znam zasto ti to treba. nije bitna brzina rezanja. isto dobijes i na 1x i na 20x

Postoje serije low budget medija na kojima se stvarno ne treba patiti niskim brzinama rezanja pošto dobiješ isto. Međutim postoje high end mediji (verbatim hard coat scratch guard, disk koji košta 2,5KM bez omota, pa i jeftiniji modeli verbatima ipak su bolji od cjelokupne konkurencije ma šta vam ljudi pričali o tome) na kojima se bi se trebalo sporije pržiti da se dobije duži životni vijek medija. A ti mediji imaju minimalnu i maximalnu brzinu prženja tako da će ti svi programi za rezanje (baš nije bitno koji je) pokazati istu brzinu. Tako da ti je dovoljan samo jedan od svih ovih preporučenih programa. Na disku ti piše kojim se brzinama može rezati, a upravo nađoh neki TDK, plave je boje i može se pržiti brzinama od 1-16x. Niđe ne piše neki naziv modela diska mada su loši. Sve što imam na njima je ošlo u P.M. mada i pored toga čvrsto vjerujem da TDK pravi dobre medije i vjerovatno im je ovo neka socijalna kategorija.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

High end disk bez omota?????????:))))))

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Rodjak je napisao:
goxon je napisao:

Postoje serije low budget medija na kojima se stvarno ne treba patiti niskim brzinama rezanja pošto dobiješ isto. Međutim postoje high end mediji (verbatim hard coat scratch guard, disk koji košta 2,5KM bez omota, pa i jeftiniji modeli verbatima ipak su bolji od cjelokupne konkurencije ma šta vam ljudi pričali o tome) na kojima se bi se trebalo sporije pržiti da se dobije duži životni vijek medija. A ti mediji imaju minimalnu i maximalnu brzinu prženja tako da će ti svi programi za rezanje (baš nije bitno koji je) pokazati istu brzinu. Tako da ti je dovoljan samo jedan od svih ovih preporučenih programa. Na disku ti piše kojim se brzinama može rezati, a upravo nađoh neki TDK, plave je boje i može se pržiti brzinama od 1-16x. Niđe ne piše neki naziv modela diska mada su loši. Sve što imam na njima je ošlo u P.M. mada i pored toga čvrsto vjerujem da TDK pravi dobre medije i vjerovatno im je ovo neka socijalna kategorija.

Možda to i nije high end disk, ja sam naveo primjer dobrog diska. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brzina rezanja nema veze sa trajanjem dvd. Prosecno diskovvi traju oko 5god. Verbatim je najbolji proizvodjac ciji se diskovi mogu naci kod nas. I ja sugerisem da se oni koriste za vazne podatke.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

goxon je napisao:
Brzina rezanja nema veze sa trajanjem dvd. Prosecno diskovvi traju oko 5god. Verbatim je najbolji proizvodjac ciji se diskovi mogu naci kod nas. I ja sugerisem da se oni koriste za vazne podatke.

Važni podaci se moraju po mogućnosti držati na HDD-u i na opič, ovaj, optičkom mediju i po mogućnosti na stiku. Po mom iskustvu stikovi su se pokazali kao najpouzdaniji za skladištenje važnih podataka, pod uslovom da služe sam za skladištenje, ali ne i prenos istih. Na optičkim medijima podaci nisu sigurni zbog grebanja, a na HDD-u zbog virusa, mogućeg kvara HDD-a ( a u tom slučaju vam ne gine helpdisc sa svojim milozvučnim cijenama +PDV i dodatni troškovi).
Nero se pokazo kao najbolja pržiona i ima, ne bez razloga, mogućnost izbora brzine rezanja. Jer ako je isto rezanje i 1x i 20x zašto bi neko uopšte rezo brzinom 1x... ne, ne. Zašto bi rezo bilo kojom drugom brzinom. Nemaš ti onda šta birati brzine, piči na max i boli te kurac. A ja vidim razliku između diskova koje sam pržio brzinom 8x i 12x. Možda jednako dugo traju, ali ako su brže rezani brže postaju nečitljivi.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
a na HDD-u zbog virusa, mogućeg kvara HDD-a

A kao stick je imun na viruse ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU otkud ti to, ali me nisi razumio. On je imun ako staviš nešto na njega i ostaviš ga neđe. Ako ga koristiš za transport robe od jednog do drugog kompa dobro bi bilo ne stavljati na njega niš important.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]