banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jun 2009, 23:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Pozdrav svima,
jos jedna nedoumica za totalnog informatickog laika:(
Nas nekoliko ozbiljno priprema neki radijsku program koji bi trebao startovati od septembra, samo 4 sata sedmicno...sto se tice produkcije programa sve je spremno, ali totalno smo laici za tehnicku stranu price:(
Interesuje nas kako mozemo obezbjediti emitovanje programa preko neta ( nemamo web stranicu) i koji su neophodni tehnicki preduslovi da bi se takvo nesto emitovalo, za recimo nekih prosjecno 50 slusalaca???
I koliko bi to kostalo, ako bi nekoga unajmili, i koga bi uopste unajmili?
Materijal koji bi se emitovao bi mogao biti u mp3 formatu i nije live program, vec cisto emitovanje mp3-a..
Mozda na netu ima neka besplatna opcija ili barem jeftina, al evo nismo skontali do sada
Hvala na odgovorima i pozdrav!

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 00:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
http://vladix.net/hosting/content/view/12/27/

Reci da te preporučio Kolja, možda dobiješ nešto popusta! ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
klauss je napisao:
Pozdrav svima,
jos jedna nedoumica za totalnog informatickog laika:(
Nas nekoliko ozbiljno priprema neki radijsku program koji bi trebao startovati od septembra, samo 4 sata sedmicno...sto se tice produkcije programa sve je spremno, ali totalno smo laici za tehnicku stranu price:(
Interesuje nas kako mozemo obezbjediti emitovanje programa preko neta ( nemamo web stranicu) i koji su neophodni tehnicki preduslovi da bi se takvo nesto emitovalo, za recimo nekih prosjecno 50 slusalaca???
I koliko bi to kostalo, ako bi nekoga unajmili, i koga bi uopste unajmili?
Materijal koji bi se emitovao bi mogao biti u mp3 formatu i nije live program, vec cisto emitovanje mp3-a..
Mozda na netu ima neka besplatna opcija ili barem jeftina, al evo nismo skontali do sada
Hvala na odgovorima i pozdrav!

Totalni laici :lol:
Nema problema! :wink:
Ako snimite i montirate emisije i želite ih jeftino distribuisati (a totalni ste laici), onda je za vas Podcast!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Podcast
O čemu se radi?
Snimite emisiju i "aploudujete" (besplatno) na neku podcast stranicu (ima ih mnogo) i onda će posjetioci moći da je downloaduju (isto besplatno) ili čak preslušaju u potpunosti bez "skidanja"!
Kako to uraditi: Ima na tone tutoriala (čak i na youtube-u) :D

Kolja je napisao:
http://vladix.net/hosting/content/view/12/27/

Reci da te preporučio Kolja, možda dobiješ nešto popusta! ;)

Da li se to isplati za samo 4 sata sedmičnog emitovanja?
Možda ako se program "razvije" i autori odluče da počnu emitovanje "uživo" (ili da emituju višesatne emisije/progame ili za emitovanje 24/7)

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 18:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Puf, izgleda da sam preskočio ta 4 sata čitajući. Naveo me naslov teme na ovaj link - znam da u Vladixu nude live streaming preko Shoutcasta. Ali mislim bi se klauss mogao dogovoriti sa njima i oko ta 4 sata. Cijena bi bila dosta manja. U svakom slučaju, Shoutcast nije loš fazon uopšte, a sad da li bi ovi u Vladixu pristali na 4 sata - možda čak i bi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
ejh, bas vam hvala, posebno tebi kolja:)
bas je maloprije kontaktirala djevojka ove u vladixu i za bas male pare su rekli da to nije nikakav problem i da se moze realizovati.
znam za ove upload zavrzlame, ali ipak to je mp3 format koji traje 4 sata sto znaci da bas i nije malih dimenzija i da treba vremena da se to sve uploaduje a nije nam do eksperimentisanja sa stvarima u koje nismo 100 posto sigurni:)
hvala ljudi na info, ako dobijemo lovu imacete priliku slusati pravi pravcati internet radio i to direkt sa sela, ha ha ha, jes nam mediji napreduju:)
pozzz

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sretno, brate! Lijepo je vidjeti da se ljudi bore...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]