Ako je stari računar u pitanju, onda ima Floppy jedinicu. Iz XP-a formatiraj floppy disk praveći ga bootabilnim:
http://www.petri.co.il/images/floppyformat.jpgRestartuj računar sa ubačenim floppy diskom i CD-om Millenium-a. U BIOS-u podesi da je prvi u BOOT redu floppy jedinica. Butacija će se odraditi sa floppy diska i na kraju će ti otvoriti MS-DOS (najosnovniji file-ovi). Pisaće ti:
"A:\" ili "A:>"
ne sjećam se više. Kucaj "E:" (ili koje je već po redu slovo za CD/DVD uređaj), a kad te prebaci tamo, kucaj "dir" da vidiš da li čita CD, a ako je sve OK, kucaš "setup" i rukni "enter".
Instalacija bi trebala otpočeti. Formatiranje diska se podrazumijeva.
Ovo sam ti napisao da ne bi rekao da ti niko nije htio objasniti. A zatim pitanje: Jesi li ti pri čistoj svijesti?!? Windows Millenium???
Ja sam sigurno jedan od onih koji ga je najviše puta instalirao od svih prisutnih. U odnosu na Win98 imao je dvije (i brojem: 2) prednosti: Nepre*ebivu bazu driver-a i prepoznavanje USB memory stick-a. Baza drivera je i u odnosu na Win98 i Win2k bila tako dobra da je to bila revolucija, prepoznavao je sve živo na starim kanturinama koje su bile u opticaju u to vrijeme, nešto poput onoga što je donijela Vista pa nisi morao preko modemskog interneta skidati driver, pod uslovom da znaš uopšte šta ti treba. I tu bi bio kraj pohvalama. Sve ostale osobine WinME su bile loše tako da je to bio promašaj milenijuma!
Ako je mašina sposobna nositi WinXP na sebi, ne diraj je. A WinXP (SP3) će raditi osnovno na procesoru od 700 MHz i 256MB RAM-a. Može čak i 128MB, ali tad mu moraš ubiti svu vizuelizaciju i pola servisa. SP2 i stariji će raditi na 550 MHz i 128 RAM-a kao po loju.
Ako je slabije od toga, stavi Win98 SE na to i igraj se onda. Ne kontam čemu će ti ta kanturina, možda da djeci daš da se iživljavaju na njoj. A u tom slučaju možeš im dati i čekić pa neka se onda bar lijepo ižive na toj mašini.
Poz!