banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 20:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2008, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
Ok, imam problem. Na laptopu sam imao vistu i oborio sam je pa instalirao xp. U pitanju je Aspire 5230, i sistem ne moze da prepozna drivere koje imam. Na druga dva laptopa, koji su takodje Aspire 5230 sve je islo normalno, medjutim na jednom se javio problem. Ponovo sam formatirao disk i opet nije bilo promjene.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
bzvz je napisao:
Ok, imam problem. Na laptopu sam imao vistu i oborio sam je pa instalirao xp. U pitanju je Aspire 5230, i sistem ne moze da prepozna drivere koje imam. Na druga dva laptopa, koji su takodje Aspire 5230 sve je islo normalno, medjutim na jednom se javio problem. Ponovo sam formatirao disk i opet nije bilo promjene.

Da li si 100% siguran da su na ta tri laptopa iste grafičke karte, tj da su iste konfiguracije???

ebeš ga kod dell-a postoji tzv Service Tag (serijski broj) koji ukucaš na support stranici i dobiješ linkove za skidanje svih drivera koji su potrebni za taj laptop, desktop, server...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da, svi laptopi su potpuno iste konfiguracije. I te drivere koji su nadjeni, bili su po nekim ruskim siteovima...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Cek' , hoces da kazes da ti drajveri za Vistu ne ferceraju na XPu? :S Zar to nije logicno... Koliko vidim za taj model konkretno, na oficijelnom sajtu, imaju samo drajveri za Vistu > klik Build for Vista crap :]

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 22:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Cek' , hoces da kazes da ti drajveri za Vistu ne ferceraju na XPu? :S Zar to nije logicno... Koliko vidim za taj model konkretno, na oficijelnom sajtu, imaju samo drajveri za Vistu > klik Build for Vista crap :]

Meni je jako drago sto si ti tako pametan i sto volis da mislis da su ostali glupi. Ipak sledeci put pokusaj da citas vise a pravis se pametan manje. IMAO sam instaliranu Vistu, a zatim formatirao disk i kao operativni sistem nasao XP. Obzirom da je namjenjen za Vistu, na oficjelnom i slicnim zvanicnim siteovima imaju driveri samo za Vistu, pa su driveri za XP morali biti trazeni po nekim ruskim siteovima, sto sam, cini mi se napisao.
Uglavnom, hvala na pomoci, uspio sam instalirati driver pomocu uniblue driver scanera. Hvala svima.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
bzvz je napisao:
Citiraj:

Meni je jako drago sto si ti tako pametan i sto volis da mislis da su ostali glupi. Ipak sledeci put pokusaj da citas vise a pravis se pametan manje. IMAO sam instaliranu Vistu, a zatim formatirao disk i kao operativni sistem nasao XP. Obzirom da je namjenjen za Vistu, na oficjelnom i slicnim zvanicnim siteovima imaju driveri samo za Vistu, pa su driveri za XP morali biti trazeni po nekim ruskim siteovima, sto sam, cini mi se napisao.
Uglavnom, hvala na pomoci, uspio sam instalirati driver pomocu uniblue driver scanera. Hvala svima.

Ne pravim se ja pametna, nego ti nisi rekao sve relevantne podatke u svom postu. Samo sam fino pitala za ono sto meni nije bilo logicno, ako cemo tako, sta mene briga sta si ti imao instalirano, mogao se sve fino da odradis, i bez ove teme na forumu. Koristi google!
Zasto su svi ljudi tako sujetni... :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2008, 02:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hm, nisam sujetan, vec ti ne citas sta pise, a odgovaras. A ako ovaj podforum ne sluzi za pitanja vezano sa software i probleme te vrste, onda ne znam za sta sluzi. Ali necemo se raspravljati oko nebitnih stvari, svejedno hvala na pomoci. Ja sam mozda prenaglo odgovorio. Pozz

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
bzvz je napisao:
Hm, nisam sujetan, vec ti ne citas sta pise, a odgovaras. A ako ovaj podforum ne sluzi za pitanja vezano sa software i probleme te vrste, onda ne znam za sta sluzi. Ali necemo se raspravljati oko nebitnih stvari, svejedno hvala na pomoci. Ja sam mozda prenaglo odgovorio. Pozz

Naprotiv. Nisi prenaglo odgovorio.
Ti si popustio kad si skontao da je u pitanju žensko. Treba.
ccc...još jedan slab na žene. :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Džabalebane, preduhitri ti mene.. Ja taman htjedo napisati da bi se iz ovog sukoba mogla roditi ljubav :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2008, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Iggy_PoP je napisao:
Džabalebane, preduhitri ti mene.. Ja taman htjedo napisati da bi se iz ovog sukoba mogla roditi ljubav :D

Jel to ono :''Ko se bije taj se lovi-voli'' heheheh

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]