banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2008, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Pozdrav.. Uzeo sam laptop, HP Pavilion dv6700, konfiguracija je prikazana na linku.

Pokrećem temu upravo zbog ovih 4GB rama. Dobio sam Vistu Home Premium 32bitnu, koja vidi samo 3GB ram memorije, pa me zanima savjet nekoga ko ima malo više iskustva od mene sa Vistom, s kojom se srećem prvi put.. Da li bih se trebao prebaciti na 64bitnu ?

Možda je glupo što pokrećem temu, što to jednostavno ne uradim odmah, ali danima ga "sređujem", nabacujem software, a onda tu je i taj orig. key, gre'ota da se baci :)

Dakle, da li će ova mašina bolje raditi na 64bitnoj Visti? Inače ima li ko kakvih savjeta, predloga, sugestija, kako da izvučem maksimum iz ove zvjeri? ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2008, 15:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Koliko znam (ne iz licnog iskustva) sem 64bit vidi vise rama daleko je brza i sigurnija.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 08:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
Pitanje jedno malo, da ne otvaram novu temu:

imam isti OS kao i ti, slican laptop (HP Pavilion DV6500 Special Edition) i imam Office 2007 Ultimate i imam bug na njemu tj. kad radim u Excel-u i kad hocu da ga zatvorim bez snimanja, on mi javi da da je Excel prestao sa radom i daje mi dvije opcije: da ugasim Excel i da nadjem na netu soluciju da se to ispravi. E sad sam ja otisao na Microsoft Update i on mi nudi da skinem update Microsoft Office 2007 SP1.

Da li se vec neko suocavao sa tim problemom??? Da li da skinem taj SP1??? Kakav je vas savjet vezano za to???

Mozda sam postavio malo glupo i naivno pitanje, ali ne zelim da imam nekih posljedica usljed nekompetententnog rukovanja...

Poz

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Slobodno skini SP1 i instaliraj.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skinuo sam SP1 sa Microsoft Update i nije se nista promjenilo....opet javlja istu gresku...ima li neko drugo rjesenje? ili da instaliram Office 2003.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2008, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

uspio sam osposobiti....za sad radi kako treba...

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 08:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
BlackHand je napisao:
Pozdrav.. Uzeo sam laptop, HP Pavilion dv6700, konfiguracija je prikazana na linku.

Pokrećem temu upravo zbog ovih 4GB rama. Dobio sam Vistu Home Premium 32bitnu, koja vidi samo 3GB ram memorije, pa me zanima savjet nekoga ko ima malo više iskustva od mene sa Vistom, s kojom se srećem prvi put.. Da li bih se trebao prebaciti na 64bitnu ?

Možda je glupo što pokrećem temu, što to jednostavno ne uradim odmah, ali danima ga "sređujem", nabacujem software, a onda tu je i taj orig. key, gre'ota da se baci :)

Dakle, da li će ova mašina bolje raditi na 64bitnoj Visti? Inače ima li ko kakvih savjeta, predloga, sugestija, kako da izvučem maksimum iz ove zvjeri? ;)

Ubij Vistu bez razmisljanja. Ja imam pavilion dv9410 sa 2 giga rama i racunar je bio toliko spor da sam popizdio. Kad sam stavio XP bukvalno sam se preporodio, racunar je radio kao zvijer.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2008, 09:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja imam Vistu Home Premium i 3 gb rama i sta god radim uvjek mi stoji da je 28-32% zauzetosti memorije, a u istom trenutku mi je upaljen, pored viste, winamp v.5.35, firefox....trenutno ne steka...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2008, 13:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jun 2008, 13:06
ne bih da otvaram novu temu, pa cu se nadovezati na ovu. Naime, imam laptop dv6700, i nemogu naci drajvere za xp, a pri kupovini laptopa nisam dobio taj cd. Da li je neko od vas instalirao xp na ovaj lap top i gdje je nasao drajvere, na hp.com nema potpunih drajvera, nema za zvucni i graficku...

pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]