banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2008, 12:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Kao u imenu teme, treba mi neki program koji ogranicava protok neta (za Windows naravno). E sada ovako, ja imam adsl i swich (5 slotova) u koji su spojena 4 racunara + link iz rutera i trebam neki program pomocu kojeg bi mogao da regulisem maximalan up/down protok na svakom od tih racunara jer stvarno vise nemogu trpiti (komsija mi zacepi protok i kao da imam dial up). Jel moze neko da pomogne po tom pitanju?

Poslednji put menjao sagittarius dana 17 Nov 2008, 21:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
http://www.netlimiter.com/

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 13:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Bojim se da to nece moci bas tako. Softversko limitiranje je na Win-u mnogo losije rijeseno nego npr. na Linuxu, kompletan traffic shaping i QOS. Sa ovim programom bi se moglo nesto napraviti, ali pod uslovom da imas server koji radi rutiranje, neku od Win Server edicija. U situaciji gdje se veza dijeli preko obicnog switcha, sa par "podjednakih" klijenata koji se kace na switch, nema od te ljubavi nista.

Moguce rjesenje bi takodje bilo da se na svakom od klijenata instalira recimo ovaj NetLimiter, i da se svi toga pridrzavaju.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 21:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

da li iko ima iskustva sa programom i da li se to moze izvesti sa http://bandwidthcontroller.com/download.html

i jos jedna stvar me zanima, nasao sam na jednom forumu u vezi ovog softwerskog ogranicavanja e sad me zanima da li je ovo izvodivo: Bez menjanja konfiguracije mreže možeš recimo da postaviš neki proxy software na jedan računar i instaliraš service i GUI programa.
Na ostalim računarima namestiš da pristupaju internetu preko tog proxija, a brzinu će da ograničava taj software.

Druga mogućnost je da instaliraš Bandwidth service na svim računarima, a GUI samo na jednom, pa preko remote pristupa u programu, da im menjaš ovlašćenja.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 21:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ili ako imate neki software na umu nemojte samo nesto poput netlimitera jer komsiju zabole ku*ac za netlimiter sto bi on imao 256kbps kad moze da ima 1mbit (desni klik, exit netlimiter i to je to), znam da je izvodljivo sve, samo treba znati nacin.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
ima neki fazon ja mislim na blic acc, podesis koliki ti je max dl ili sl, i stavis npr sa 1mbit na 768kb, pa prilikom skidanja komso skida samo do 768, dok ostatak ide za surfanje.... ili nesto tako, raspitacu se kako je to moj komsija uradio, pa ti javim :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 14:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ja sam na teol :S

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
sagittarius je napisao:
Kao u imenu teme, treba mi neki program koji ogranicava protok neta (za Windows naravno). E sada ovako, ja imam adsl i swich (5 slotova) u koji su spojena 4 racunara + link iz rutera i trebam neki program pomocu kojeg bi mogao da regulisem maximalan up/down protok na svakom od tih racunara jer stvarno vise nemogu trpiti (komsija mi zacepi protok i kao da imam dial up). Jel moze neko da pomogne po tom pitanju?
Mozda ne kontam, ali zato koristis switch? Koliko izlaza ima ruter? Ako nema dovoljno, kupi jos jedan i rijesi to tako. Ja sam kupio jedan airlinkov ruter sa 4 izlaza + wireless (ili je bilo 3? zabojaviooo!) za manje od 80 KM, a mislim da mozes naci nesto i za 60....

P.S. Sjebi switch i prodaj komsiji pricu kako to ne valja i kako vam treba novi ruter :D

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I sta bi time dobio?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Ja mislim da su se na bar pet tema prepirali oko toga sta je bolje switch ili router, mislim dajte ljudi... :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2008, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To je kao kad bi se raspravljali sta je bole za gradnju kuce. Malter ili prozori. Ne mozes ni bez jednog, ni bez drugog.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 03:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
E jbg sad ... Ja sam u bivsoj firmi upravo podesavanjem rutera ispunjavao slicne muzicke zelje ... Banalizovano, ruter je svic sa mozgom pa mislim da analogija sa malterom i prozorom nije odgovarajuca.
A ako cemo pricati o gradnji kuce ovo je kao prica "hocu laminat i topao pod". "E ne moze topao pod bez brodskog poda jer nema izolaciju ispod sebe kao ovaj. Ali mozes staviti debeo cilim preko laminata ..."

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
dokle smo mi došli ja mislim da bi tebi bilo najbolje da izgradiš jednu kućicu i to će riješiti sve tvoje probleme :D:D:D:D:D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]