banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 21:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: PDF problem...
PostPoslato: 12 Jul 2005, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Imam nekoliko fajlova u pdf formatu koji pogrešno prikazuju određeni dio teksta. Radi se o tome da su ti fajlovi na drugom kompjuteru (laptop sa istim OS i podešenjima) bili normalno prikazivani. Čak su neko vrijeme i na ovom novom normalno radili. Određenog momenta, nešto je promjenjeno (mnogo toga dolazi u obzir, ne sjećam se tačno) na sistemu i sada se javlja sledeća greška (vidi sliku http://home.blic.net/igork/pdfproblem.jpg)
Jedan dio teksta, koji je ranije bio napisan latinicom, sada je napisan ćirilicom, dok se u nekim pdf-ovima latinica zamijenila hijeroglifima...
Koristim najnoviju verziju Adobe Readera, XP Pro sa svim patchevima, regionalna podešenja su na Serbian(Latin) i BiH ali ovako je bilo i na drugom kompjuteru pa je dotični pdf bio normalno prikazivan. Pomagajte, dolazi i drugi pdf viewer u obzir ali ako i samo ako se ovaj problem ne može popraviti. Da li je još neko imao sličnih problema ili možda zna u čemu je problem? Ako vam treba još neki podatak, samo recite....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2005, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Hvala na velikom interesovanju za temu :)
Anyway, problem je riješen temeljnim pregledom svih menija i opcija unutar Adobe Reader-a, trebalo je isključiti opciju Use Local Fonts unutar menija Document (pojma nemam kako se ova opcija aktivirala, ja je sigurno nisam dirao...). Problem je riješen prije ca 2 sedmice ali sam zaboravio postovati ovde da sam našao riješenje. Eto, sad ova tema može pod ključ ili šta već...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]