banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2005, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
nesto kao PalTalk... nikada nisam koristio navedeni program, niti slicne, pa me interesuje koji je najjednostavniji... konkretno, ne zelim upadati u sobe i upoznavati ljude, vec samo sa jednom prijateljicom razgovarati, pa sad, koji program ima opciju hostovanja, a ne da idemo preko nekog servera... Jel dobro posluzi onaj fush mikrofon on 5 km? :D
Pomoc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
msn messenger, paltalk, yahoo messenger, cak i icq, preporucujem msn ili skype (http://www.skype.com). Fush mikrofon - odlican mikrofon, neces valjda otvarati sopstveni studio ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 15:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Ovo malo ima veze i sa ovim ovdje. Ukratko: moze li racunar zamijeniti telefonski aparat? Znaci zanima me da li postoji neki softver koji ce mi omoguciti da nataknem mikrofon i slusalice na glavu i da pricam kao sto pricam preko telefona. U Widows-u ima onaj Phone dialer ali on kako sam cuo ne moze to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kada koristis recimo Skype,preko mikrofona i slusalica pricas sa drugom osobom kao sto pricas i preko telefona,s tim sto ta druga osoba mora takodje biti logovana na Skype,i ti tu osobu ne pozivas na telefon,nego preko nicka.Tebe vjerovatno zanima mozes li ti iz tog programa koristeci slusalice i mikrofon okrenut "pravi" telefonski broj i pricati..Moze,ali to se posebno placa :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 20:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

E to me zanima. Kako mislis placa? Koristim istu telefonsku liniju, jedino hocu da tel. aparat zamijenim kompom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 20:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Funkcionise prilicno jednostavno..Ti se konektujes na net kako se vec konektujes,onda se ulogujes na Skype,isto kao i na MSN naprimjer..Ako hoces sa nekim da pricas preko slusalica i mikrofona ko je takodje logovan na Skype,to je besplatno..Ako hoces da zoves neki broj,onda fino uplatis njima odredjenu sumu,recimo kreditnom karticom,dobijes "kredite",i pricas dok ih ne ispucas :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A to preko Skype-a mislis. A valjda postoji neki jednostavan program koji ne koristi servere i neka sta ti ja znam cuda moderne tehnologije, nego staru dobru automatsku telefonsku centralu. U svakom slucaju hvala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 22:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako ti zelis da telefoniras dok si za racunarom,a da nisi na netu,to nije problem,ima softvera za to..Ali ako hoces da si na netu,i istovremeno zoves nekoga,to nigdje neces naci besplatno..Tu se koristi VoIp tehnologija koja je relativno nova,skupa,itd,tako da to nigdje neces naci besplatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 22:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

E to te pitam. Internet kuci koristim za postu i neke sitnice pa ne provodim bas puno vremena na netu tako da mi to i nije bitno. A ovo sto si rekao zadnje me zanima. Koji softver radi to sto meni treba?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne zadnje, nego prvo u prethodnom postu... Telefoniranje dok mi je linija slobodna. Klasicno telefoniranje s tim da je umijesto telefona racunar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2005, 23:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pokusaj sa ovim..[url]http://www.download.com/Express-Dial/3000-2064_4-10400184.html?tag=lst-0-11[/url]

Samo da ti napomenem da moras imati voice modem,drugacije nece raditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 07:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

OK. Javim ti kad probam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2005, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Uz intelov modem koji sam nabavio prije jedno tri godine dobio sam program koji se zove fax talk communicator i koji je ustvari telefon i sekretarica - samo slusalice utaknes u modem i imas jos jedan telefonski aparat

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 08:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Probao sam ovaj Expres dial i cini mi se da sve radi, tj. uspostavi vezu, telefon zvoni i onda mi izbaci da mi modem nije Voice. Ako se ne varam Voice modemi imaju 2 dzeka za slusalice i mikrofon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 08:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sad cete reci da trazim puno a da ne postoji mogucnost da mi slusalice i mikrofon idu preko zvucne posto slusalice koristim i za neke druge stvari pa da ne prekopcavam uvijek. Voice modem planiram nabaviti i tako i tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2005, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kod voice modema,slusalice i mikrofon idu na audio ulaze i izlaze na modemu,jedino da imas dva para slusalica,jedne za telefon,druge za ziku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2005, 10:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Conexant Soft V92 fax data modem ima voice opciju ali nema dzekove na sebi nego pomocu posebnog softvera radi preko zvucne. To mi je rekao jedan prijatelj i dao mi taj modem da instaliram medjutim nikako ne mogu dobiti tu voice opciju tj. ne instalira taj neki Full duplex. E sad ga moram ganjati da mi on to odradi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]