banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Avg 2013, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
E narode, obaram i hoću da instaliram winXP sp2 na jedan računar. U čemu je problem kada krene formatirati u bios-u i onda poslije kopira određene fajlove isto u bios-u ali neke neće i onda pita da li da ponovo pokuša kopirati ili da skip ili da prekinem proces? To tako stalno bude, nikako doći da se instalira u windows-u.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013, 04:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ostecen cd?

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013, 06:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nemoguće.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013, 07:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A možda se i zaprljao laser na čitaču... ako je laptop, očisti laser, lako je dostupan; ako je u pitanju računar, morao bi rastaviti čitač...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013, 07:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ali stalno na istim podaima zapne.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2013, 10:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Skini program win2flash ili skini program Rufus (jednostavniji je), preko njih mozes napraviti bootabilan windows USB, time ces eliminisati problem sa citacem i cdom :)

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Šta mi možete reći o Internet Exploreru i Apple Safari.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 09:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
PKT je napisao:
Šta mi možete reći o Internet Exploreru i Apple Safari.

Mogu ti reći da su to Web Browseri.

EDIT: Bolje koristi Chrome ili Firefox.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Koristim ja sve ali najnegativnije ocjene upućujem prema IE i safari.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Kog đavla onda zamaraš ljude o IE, ako ga nećeš koristiti?

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
IE 10 fino radi.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

IE 10:

Prednost je sto blokira vise malwara od chrome i firefox, mana sto ne koristi "WebKit"

Eto :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pomagajte drugovi, hocu da se ubijem...
Koristim ADSL, na prvom racunaru sve fercera odlicno, na drugom par metara udaljenom ocitava jak signal (4/5) ali od sinoc ne mogu nista otvoriti, kao da nema neta iako pokazuje suprotno. Pored toga, sa telefona iz bilo kog dijela kuce se normalno povezem, samo taj drugi racunar nece pa nece. Ima li neko kakvu ideju sta bi moglo biti?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pokušaj ga direktno na kabl spojiti, za početak.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Je li se neko od vas zeznuo i instalirao Hazar loader? Sada ne mogu ni pokrenuti sistem. Pokusacu sutra sa instalacionim DVD-em. Imao sam i ranije problema sa windows genuine advantage notification medjutim uspio sam rijesiti. Iz nekog razloga ponovo se pojavila iritirajuca poruka. Probao sam odraditi system restore medjutim ne moze se zavrsiti. Greska koju sistem izbacuje moze imati vise znacenja a jedno od njih je da je zbog toga sto windows 7 nije licenciran. Posizio sam a loader mi je bio posljednja nada jer sam trazio nekakvo brzo rjesenje jer mi se zurilo a onda jos vise sjebao sistem. I pored toga sto sam promijenio boot order ja ne mogu pokrenuti windows 8 instalacijski DVD. Uspio sam pokrenuti samo Backtrack 5. Ako je neko imao ovaj problem htio bih cuti misljenja kako ga rijesiti. Ja zbog ovoga nemam namjeru nositi laptop u servis iako je pod garancijom.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ni System Restore ni System Repair pomoću DVD-a ti neće pomoći. Osnovna namjena tih "loadera" je da glume SLIC kako bi izgledalo da je sistem predinstaliran na računaru. Samim tim zadatak "loadera" je da se "podmetnu" ispred sistemskih datoteka tokom procesa boot-anja, tako reći odmah nakon očitavanja MBR-a. Dakle, bilo kakve izmjene na postojećem sistemu tipa vraćanje na stariji checkpoint neće uticati na njega.
Sve ovo govorim teoretski jer praktično nisam probavao taj program koji si naveo. Ono što se može proguglati jasno pokazuje da ima probelma sa tim alatom i to naročito ako je instaliran SP1.

Ono što je takođe bitno je činjenica da ti se WGA notifikacija vratila, a to se desi najčešće ako je korišten Remove WAT, a ostao uključen update sistema. Ukoliko je tako, obavezno se prvo mora odraditi FIX Remove WAT jer pomenuti alat napravi mnogo izmjena u samom sistemu, tako da onda "loaderi" ne pomažu. DAZ-ov Loader ti recimo skrene pažnju da prvo moraš popraviti staru "za*ebanciju". To tvoje s*anje je možda zanemarilo tu činjenicu. Isto tako, posljednji upgrade Microsoft Security Essentials-a je u stanju da detektuje starije verzije "loadera" (da, čak i DAZ-ovog) i onda se opet vrati WGA notifikacija. Doduše, krajnji je kretenizam na krekovanoj windozi koristiti Microsoft-ov antivirus, ali to je sad druga priča. U svakom slučaju potrebna je prvo deinstalacija starog loadera i instalacija najnovijeg.

Kao što vidiš, sve varijante popravke se mogu uraditi samo iz sistema. U tvom slučaju bojim se da je jedino rješenje čupanje podataka sa sistemske particije, njeno formatiranje i reinstalacija sistema.

Ukoliko neko zna neko drugo rješenje tipa da se to radi sa nekog Live CD-a, neka javi. Imao sam neku dorađenu varijantu Hiren's Boot CD-a 15.2 koja ima portable Windows 7 na sebi sa morem nekih kineskih alata za sve i svašta. Lako moguće da se nešto korisno i nađe, ali niti imam taj disk kod sebe sada niti mi se da toliko guglati večeras. A i mislim da je reinstalacija najbolja opcija jer ko zna kakvi bi sve "repovi" ostali nakon "popravljanja popravki".

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada je izašao SP1 za Win7 tada je bilo problema sa loader-ima. Nisam odavno to radio, ali mislim da je bio fazon sa bootrec /fixmbr i bootrec /fixboot. Ili Hiren's LiveCD i na njemu portable Win7 sa EasyBCD.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2013, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Samim tim zadatak "loadera" je da se "podmetnu" ispred sistemskih datoteka tokom procesa boot-anja, tako reći odmah nakon očitavanja MBR-a..

Mala ispravka, loaderi ne podmecu nikakave filove u %windir% jer bi to omogucilo lako otkljanjanje i patchovanje, oni umjesto toga instaliraju GRUB bootcode koji pre podizanja sistema "ubrizga" slic kod direktno u ram (cime se izbjegava dropanje bilo kakvih filova u sistem) i tako zavaraju sistem da bios sadrzi SLIC 2.1 @ OEM :)

@
NenadV

Pokreni CMD sa admin privilegijama i ukucaj:

sfc /scannow

Ta komanda ce ti preskenirati sve zasticene sistemske filove i popraviti defektne (trebao bi se vratiti na status trial registracije koja je istekla), ako se desi da je nesto popravila uradi restart i onda iskoristi Loader by Daz aka Windows Loader sa mydifitallife foruma, taj crackuje windows i blokira sve update koji ga ukidaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2013, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
@
NenadV

Pokreni CMD sa admin privilegijama i ukucaj:

sfc /scannow

NenadV je napisao:
Sada ne mogu ni pokrenuti sistem.

Ima drugi način

Citiraj:
When running sfc /scannow from outside of Windows, like from the Command Prompt available when you boot from your Windows disc or flash drive, or from your System Repair Disc or Recovery Drive, you'll have to tell the sfc command exactly where Windows exists, as in this example:

sfc /scannow /offbootdir=d:\ /offwindir=d:\windows

The /offbootdir= option specifies the drive letter, while the /offwindir= option specifies the Windows path, again including the drive letter.

Note: Depending on how your computer is setup, the Command Prompt, when used from outside of Windows, doesn't always assign drive letters in the same way that you see them from inside Windows. In other words, Windows might be at C:\Windows when you're using it, but D:\Windows from the Command Prompt in System Recovery Options.

In most installations of Windows 8 and Windows 7, C: usually becomes D: and in Windows Vista, C: is usually still C:. To check for sure, look for the drive with the Users folder on it - that will be the drive Windows is installed on, unless you have multiple installations of Windows on multiple drives.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2013, 00:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma zeznuce on negdje tu, lakse mu je da reinstall uradi, a ako je MBR pokvario onda mu ni "sfc" nece pomoci tu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]