banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 08:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Najbolji audio player
Glasanje se završava 18 Jun 2010, 17:15
Winamp 50%  50%  [ 30 ]
Windows Media Player 12%  12%  [ 7 ]
KMPlayer 0%  0%  [ 0 ]
BPM 2%  2%  [ 1 ]
Apollo 2%  2%  [ 1 ]
Foobar 12%  12%  [ 7 ]
iTunes 5%  5%  [ 3 ]
Quintessential 2%  2%  [ 1 ]
Billy 5%  5%  [ 3 ]
Nešto drugo 12%  12%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 60
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
To je ogroman PLUS za Winamp :lol: :lol: :lol: :lol: !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Identična tema na SK

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=21170

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
I opet Winamp :D !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Evo slične teme i na domaci...i tamo je bio na početku winamp...ali kasnije su se mijenjala mišljenja.

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=18429

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 07:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Koristim winamp za slusanje kao i Mediamonkey (dobar za tagovanje, pregledniji kada se ima puno muzike na kompu, direktno kliknes na direktorijum i otvara pjesme, ima shoutcas radio blabla...)

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2006, 19:20
Danas kada se govori o audio playeru uglavnom se misli na MP3 player posto je taj format, meni se cini, najzastupljeniji. I kada se govori o MP3 playeru mora se znati da postoje 2 kodeka (codecs)
koji se koriste za kodiranje audio signala u MP3 i slusanje to su Frauenhofer i Lame. Svi programi koji pustaju MP3 moraju da koriste jedan od ova dva. Znaci, u jezgru naseg, bilo kojeg programa ovaj onaj, kojim slusamo nasu MP3 kolekciju nalazi se jedan od ta dva kodeka a ono sto vidimo na desktopu je samo sminka. Dakle treba se raspravljati o kodecima a ne o programima. Neko kaze Lame je bolji, neko kaze Frauenhofer. Neko je tamo stavio sliku one cice u winampu i napisao "ima li neko ovo"? Znaci kakav foobar billy i ostalo. Nigdje veze. Winamp i WMP 11 su kraj price sto se tice windowsa. Ne znam kakva je situacija na linuxu ali i tamo se koriste isti kodeci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Dobro ali i dalje stoji da neki player zauzima manje resursa, a neki više, onda play liste, skinovi, media library,equalizer...ima dosta stvari pored kodeka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
nesoxy je napisao:
Danas kada se govori o audio playeru uglavnom se misli na MP3 player posto je taj format, meni se cini, najzastupljeniji. I kada se govori o MP3 playeru mora se znati da postoje 2 kodeka (codecs)
koji se koriste za kodiranje audio signala u MP3 i slusanje to su Frauenhofer i Lame. Svi programi koji pustaju MP3 moraju da koriste jedan od ova dva. Znaci, u jezgru naseg, bilo kojeg programa ovaj onaj, kojim slusamo nasu MP3 kolekciju nalazi se jedan od ta dva kodeka a ono sto vidimo na desktopu je samo sminka. Dakle treba se raspravljati o kodecima a ne o programima. Neko kaze Lame je bolji, neko kaze Frauenhofer. Neko je tamo stavio sliku one cice u winampu i napisao "ima li neko ovo"? Znaci kakav foobar billy i ostalo. Nigdje veze. Winamp i WMP 11 su kraj price sto se tice windowsa. Ne znam kakva je situacija na linuxu ali i tamo se koriste isti kodeci.
pitanje je koji je najbolji audio player a ne koji daje najbolji kvalitet zvuka (posto kvalitet zvuka nije usko povezan sa player-om)... makar sam ja tako skontao pitanje... u svom obrazlozenju za foobar nisam ni spomenuo kvalitet zvuka...
cak i na zvanicnom site-u foobar-a pise:
Citiraj:
* Q: Does foobar2000 sound better than other players?
* A: No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.
tako da je o kvalitetu zvuka medju player-ima besmisleno raspravljati... dakle, raspravljamo o drugim karakteristikama...

btw...
pored Fraunhofer i Lame (koji su inace najpopularniji) postoji jos nekoliko mp3 encoder-a: BladeEnc, Xing, GoGo,... ali to je sasvim druga tema... ovdje pricamo o audio player-ima a ne mp3 encoder-ima.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 08 Mar 2008, 02:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Late je napisao:
Znam da mnogi koriste winamp (i ja sam ga nekad koristio) i nemam ništa protiv njega, al' trenutno mi je Aimp favorit.

I kod mene, vec dva dana. :)

Brz, brzo se startuje, malo zauzima RAM-a, malen, ima dobar mod da se minimizira u veoma sitan player, startuje automatski sa posljednjom slusanom pjesmom u sekundi gdje se stalo sa slusanjem (u slucaju da nije restartovan/gasen OS), ima auto-shutdown mod, vise baratanja playlisti odjednom. Podrzava vecinu Winamp pluginova (i Last.fm).
Od juce nisam startovao Winamp, sto je rijetkost, jer sam se vecinom uvijek vracao njemu nakon samo par sati novog playera, ali ovo nije slucaj sa tim, zasad. 8)

http://www.aimp.ru/

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 09:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:02
Winamp

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
oOo je napisao:
Gledam reyultate ove ankete i ne mogu da vjerujem da ovoliko ljudi koristi Windows Media Player i donekle WinAmp. Windows Media Player je jedan od lošijih M$ proizvoda

Ovo jednostavno nije tacno.
Ocigledno neki nisu ni probali WMP11, al zato bacaju komentare, vjerovatno na osnovu nekih predrasuda odranije ili cak "jer su tako negdje procitali".
Stvari su, u slucaju WMP-a, vec od 10-ke pocele da se mijenjaju nabolje, a WMP11 je vec sasvim kvalitetan proizvod.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 19:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Najbolji ne postoji, svaki ima svojih prednosti i nedostataka. Mada meni najviše odgovara foobar2000.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Winamp, mada lično mislim da je to više stvar ličnog ukusa i navike (možda i malo lijenosti).

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 23:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Winamp + DFX Audio Enhancer. Probajte, razlika u kvaliteti zvuka sa i bez ovog dodatka je drastična. Postoji i u verzijiama za neke druge svirače. Nažalost, ne i za Foobar.

Ne mora se krekovati, mada je onda ograničen. I dalje je veoma koristan.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
ne postoji verzija za foobar ali se moze koristiti winamp verzija preko foo_dsp_winamp plugin-a.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2007, 06:52
AIMP veoma dobar plejer i posle dugogodišnjeg korišćenja Winampa, veoma brzo sam prešao na njega.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Na WMP postoji opcija da kada kliknes na dugme "minimize" program se pomeri u desno i bude kao mali player na startnoj liniji, e sad ja sam to nekako iskljucio i ne mogu da nadjem gde je ta opcija, jel ima neko ko je manji lamer od mene da mi pomogne oko ovog "problema" :angry3: :angry3: :angry3:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Hertzog je napisao:
Na WMP postoji opcija da kada kliknes na dugme "minimize" program se pomeri u desno i bude kao mali player na startnoj liniji, e sad ja sam to nekako iskljucio i ne mogu da nadjem gde je ta opcija, jel ima neko ko je manji lamer od mene da mi pomogne oko ovog "problema" :angry3: :angry3: :angry3:

desni klik na taskbar: toolbars-> windows media player

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:D :D :D :D
Hvalaaaaa

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]