TSM je napisao:
Nije mi se dalo citati sve ove postove. Koliko sam uspio vidjeti, neko spominje neke privatne adrese koje dobije adsl modem...'vako 'nako.
Elem, pored adsl modema ne treba ti wireless router vec bi ti i access point radio posao. Ako vec imas wireless router onda jedan od uredjaja moras staviti u bridge mode. Prilikom uspostavljanja veze autentikacija se vrsi putem PPPoE koji se moze podesiti ili na adsl modemu ili na wireless ruteru. Ako izaberes da modem ostvaruje konekciju i da se on loguje onda moras postaviti wireless router u bridge mode. Adsl ruter ce dhcp-om dodijeliti svim nakacenim klijentima privatne adrese.
Adsl modem je najcesce vec podesen da radi u routing modu pa je najlakse samo wireless router postaviti u bridge i nakaciti ga na adsl modem i to je to.
aj kad budes u prilici objasni sta gdje da postavim...
Leg0las je napisao:
Babac drugar najlakse ti je meni platiti pivo, koje btw. i ne konzumiram

, i mi to fino sve sredimo za sat vremena jednog suncanog dana. Tako neces morati nikoga ubijati. Pozz

vjerujem da ne pijes... al ne vjerujem da ne jedes... necu te zvati... frizider mi se prep'o... a ja brinem o njegovim osjecanjima x)
<Enter_name> je napisao:
Probaj se nakačiti s drugim laptopom, pa ako sa njega ide... očigledno je

U krajnjem slučaju možeš pokušati upgrade firmwarea (ako na ruteru već nije zadnji).
http://www.airlive.com/support/WL-1500R ... 500r.shtmlupgradeovao sam firmware... pa sam se ziv napatio podesavajuci ruter, dok negdje oko 4 sata nisam odustao... sutradan zvao teol i skontao da sam podesio username na modemu bez @adsl x)))) kasnije sam imao ''nekog'' napretka kad nepostavim wpa protection... kao sto sam ti rekao pise mi not connected na mojoj mrezi, a dole pise disconnect i signal se gubio ko riba u shtali... a kad sam postavio wpa stabilan signal a nemam neta x) znaci vrh!
milic_alex je napisao:
Prvo da pitam kako si povezao ruter adsl sa wlan-om.I sa cime si spijio komp pa imas net?
Koliko je meni poznato adresa adsl rutera je 192.168.1.1 u opsegu 192.168.1.2/254 stavis staticku ip adresu wlana i gateway stavis adresu od adsl rutera 192.168.1.1 pozeljno je i dns upisati a DHCP na wlanu nastimas da ti dodjeluje adrese npr 192.168.1.100 - 200.
EDIT:Pokusaj kabal iz adsl rutera da ukopcas u ona od 4 lana ne u wlan i probaj onda pigati 192.168.1.1.A nastimja ovako kao sam naglasio!
sve tako podeseno i nema rezultata... odnosno rezultat je odgovor enter_name-u