banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 02:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Jel ima casopis o linux-u u bl ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 12:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
rizikujem da se provalim ali zar freebsd nije unix a ne linux ?
i btw od cega je to zasticen ? :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 13:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
BSE je napisao:
rizikujem da se provalim ali zar freebsd nije unix a ne linux ?
i btw od cega je to zasticen ? :D

I Linux i BSD su unixoliki, ali nisu Unix.
[Rs-Clan] je napisao:

Nema, a nema ni na širem području, ali sve više časopisa poiše članke koji opisuju neku distribuciju ili neki GNU program.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45
Not now, John! je napisao:
...Nema, a nema ni na širem području....

Nadje se tu i tamo stogod:

http://www.gnuzilla.drugitalas.org

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2006, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Registruj se! je napisao:
BUG je ipak zakon. Ako uzmes u obzir da ga platis jednom mjesecno a dobijes toliko informacija ...
Aj sracunaj koliko bi platio internet sati da procitas na netu samo ono sto te zanima i da downloadujes dio sadrzaja sa DVDja koji dobijes. Manje od 10KM? Preko dial-up konewkcije? Ne vjerujem :)

Ne kazem da je losh, ali evo nekoliko argumenata kontra BUG-a..
Prepun je reklama, najcesce ima pola suvisnih tekstova (za mene), DVD mi ne treba svaki mjesec (procitam sadrzaj DVDa na netu i nadjem si programe koji su zanimljivi, mozda i skinem poneki) i nisam na dial-upu. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2006, 14:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Kao i vecina, SK. Prvi koji sam uzimao bio je Mikro, kasnije Bug, Gamer, a uzimao sam i po koji broj Hacker-a, PC Chip-a, PC Magazin-a, Vidi-a, Pc Play-a. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 15:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
prije sam uzimao HAKER :))

sad uzimam SK...stvarno ima svasta...

P.S. zadnjih par brojeva ima opsirnija rubrika o GNU/Linux programi, fazoni itd..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2006, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Тренутно не узимам ниједан.

BUG - куповао стално до прије 2-3 године. Престао да га купујем јер су постале shit новине. Чланци су постали превише субјективни, теме превише специфичне и неинтересантне (за обичан свијет), колумне досадне, рекламе на свакој другој страници иритантне, а цијена од 10КМ (тада) неподношљива ...

СК - куповао давно, након рата, док сам био још мали и док сам још сањао о томе да имам рачунар :). Из њега научио јако пуно, па ми први рачунар није била непозната ствар ... не знам који сам га враг престао куповати (можда због BUG-а) али након ових коментара овдје и прихватљиве цијене сигурно ћу га опет купити.

PC Magazine (српски) - купио заједно прва два броја и након неколико сати већ су били у смећу. Прије тога сам се запитао коме су те новине уопште намијењене ... чланци су гомила досадних колумни, сАма информатичка бизнис филозофија ... ама баш ништа интересантно.

Mreža - Куповао ју понекад уз BUG, престао да купујем када и BUG. Нису биле нимало лоше новине, јер се писало o Linux-у, кернелима, администрацији, умрежавању,... што је стварно било јако интересантно.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 01:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
[Rs-Clan] je napisao:

Ja svoje nabavljam(Linux Format) u Terza computersu, a mislim da ti tamo jos mogu nabaviti Linux Journal i Sys Admin.
Meni su najbolji casopisi Mreza i Bug.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 11:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
nekad davno sam uzimao svet kompjutera, i onako ... bio mi je previše tanak, a i hrvatski časopisi su imali dodatni disk sa programima i demoima, tako da me to odvuklo na njih. međutim neki dan sam opet uzeo svet kompjutera i pravo sam se iznenadio - napredak je više nego očevidan, mislim da ću od sada samo njih da uzimam :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 20:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
Ja "iz dosade" citam (listam) sve casopise koji se prodaju na ovim prostorima i po meni se mogu podjeliti u nekoliko kategorija:

-Oni koji su prvenstveno namjenjeni igricama i opstim informacijama a ne ulazi previse u detalje ko sto je recimo Svet Kompjutera, uglavnom ga prelistam bez nekog zadrzavanja

- sjecam se setamo Ja i Dejan Ristanovic i kazem ja njemu bilo bi vrijeme da se pokrene racunarski casopis i tako nastadose "Racunari u vasoj kuci" pa onda PC Pres koji ima fantasticne umetke (ne one sto se reklamiraju na TV-a) i danas kad mi nesto zatreba rado potarzim neki od njih gdje je bas "u glavu" opisano ono bitno o temi koju pokriva.
Casopis mi je veoma drag jer ga je osnovala ekipa sa nekadasnjeg BBS Sezam (Dejan Ristanovic, Zoran Zivotic, Dejan V. Veselinovic) koji je bi preteca danasnjeg foruma na internetu.
Imaju fantasticnu stvar - izdanje DVD-a sa zbirkom svi objavljenih clanaka sa dobrim alatom za pretrazivanje po kljucnim rijecima. Uvjek to imam u masini i vrlo lako dolazim do informacija, to je nesto najvrdnije sto se uopste moze naci na nasem trzistu

-Hrvatski casopisi (kako to zgodno zvuci) Bug, PCchip, i Vidi su u istom kosu, sve zavisi od ukusa (boje i mirisa), inace se teme preklapaju cak i u istom mjesecu.
Vidi je strasno nezgodan za citanje zbog cudno savijene prednje strane pa nju obiscno otkinem prije citanja.
Jedino sto su im DVD-ovi dobri i po mom ukusu Bug ima najbolji odnos informacija i korisnih programa na DVD-u.

I na kraju onima kojim je Informatika zanimanje ili buduci poziv najbolji za dva koraka ispred svih su Mreze, najvise korisnih clanaka, sa minimumom reklama.

Nadam se da je neko ostao budan....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2006, 02:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ja redovno kupujem i čitam SK posjedujem brojeve od 2001 pa na ovamo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2006, 06:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
[Rs-Clan] je napisao:

INFO se sve vise okrece svijetu Linux-a u svojim tesktovima i sadrzajem optickih medija.

INFO je isto jedini koji citam. Prepisuju? Mozda, ali mi je zgodno kad su sve prepiske zajedno vezane. ;) (Takodje imam prekookeansku pretplatu.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2006, 19:37 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Širom svijeta papirna izdanja časopisa propadaju, te nije ni čudo što nemate objektivnog razloga da uopšte i kupujete neki. Danas je sasvim pristupačno većini internet korisnika veliki broj news portala, download centara i tako-koje-čega pa nema više potrebe za papirom i njihovim dvd'om.

Ja uzimam SK - i po neki mikro/pcchip. SK uzmem čisto da malo držim neki papir u ruci i da vide ljudi da sam IT čovjek ;) Da je SK imalo skuplji, ne bih ga kupovao :P Što se tiče INFO'a, dok sam bio početnik u svijetu računara - kupovao sam ga. Imam tridesetak brojeva i nije da mi je žao para - međutim danas bi mi jednostavno bio suvišan jer kada čovjek zna šta hoće, njemu nisu potrebne ideje iz nekog časopisa :P (već sa interneta :D )

Ok postoje oni ljudi koji nemaju dobar internet, ali pa šta onda? Odakle vam ideja da će "taj program koji vama treba" baš da se nađe u tom i tom časopisu? Oni uvijek napune časopis nekim šarenim programima, stave 2GB demo igara, 1GB movie trailer'a , 1GB "standard, musthave, bestof" programa i nekih 200MB koje će vas baš zainteresovati ... Takav materijal je stalan, nikada se šablon ne mijenja, jer na njega se upecaju novi čitatelji, ali kad se malo zapitam sad, šta će mi to (info) ... A i poskupio je ;) I to po ovoj krizi ...

Što se tiče sadržaja časopisa, pa on zna biti dobar, ali je beskoristan.
Svaka čast svima njima, ali papir je prošlost ...

Tako ja sad mislim. Mijenjao sam mišljenja više puta i sad je ovo koje je ... Jedino moram reći, ponekad kupim Micro zbog DVD'a jer zna biti neki Linux na njemu kojeg nemam a volio bih imati ... A za SK ko što rekoh - kupim ga čisto iz fazona ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slazem se sa tobo Ce Gevara, ali svijet je izgubio kontakt sa papirom , meni je vise milije listati fini mirisljavi papir nego piljiti u ekran i iscitavati sate i sate! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 07:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Mnogo mi je drago to sto je SK odnio veliku pobjedu.Stvarno zasluzuje veliku paznju.Ko nije bar jednom uzeo taj casopis neka uzme jer nece narusiti svoj dzeparac ili budzet (3 KM) a svako ce naci bar jednu temu za sebe.
Nemojte da ovo ispadne reklama jer iskreno ja nikakve veze nemam sa tim casopisom (mada bih volio da imam) nego nesto sto vrijedi valja hvaliti.
A slazem se sa filozofom za miris casopisa.Stvarno je gotivno kad otvoris novi casopis pa osjetis onaj specificni miris. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 09:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jel' Svek Kompjutera jos uvijek Svet Oglasa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ Poprilicno, ali ipak omer cena i onog sto dobijes je ok, za razliku od npr. Info-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 17:14 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
altoid je napisao:
Jel' Svek Kompjutera jos uvijek Svet Oglasa?

Ma kakav svet oglasa, nemoj da se tako cinički odnosiš prema kultnom časopisu ... SK je dobar za prelistati, ali ostajem pri tom da jednostavno, poslije nekog vremena (nakon upoznavanja sa računarom i "scenom"), časopisi nisu potrebni (meni).

Usput, pozdravljam sve snifere koji časopise kupuju zbog lijepka,
-- Potpis, Che "UHO" Guevara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2006, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
^ Poprilicno, ali ipak omer cena i onog sto dobijes je ok, za razliku od npr. Info-a.

Fazon je u tome sto je meni to gubljenje papira. :P

che.guevara je napisao:
Ma kakav svet oglasa, nemoj da se tako cinièki odnosi¹ prema kultnom èasopisu ...

Zadnji put kad sam prelistao SK (prije par godina), nisam primjetio nista sem oglasa. Sta je previse, previse je. Zato pitam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]