banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
22. juna je izašla Opera 9 Final

http://www.opera.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2006, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
je li je neko instalirao?
Kakvi su rezultati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pitanje za FLASH-a: jesi li ti pitao nešto za Operu 9 na SK forumu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 15:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da, Paladine. :) (Zasto Paladin?)

Ja sam upgrade-ovao na Operu 9 i sve je fino i dobro, sem jednog problema sto me muci (sva Opera je blodovana). Widgetsi su sad funkcionalni, thumbovi stranica, full podrzava Gmail. "Jede" istu kolicinu rama (kod mene oko 110MB sa 10-15 tabova). :)

btw, dok sam kucao ovaj tekst slucajno sam otrio da Shift+Insert ima istu ulogu kao CTRl+V. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vader bilo zauzeto :)

Ja nemam taj problem, već onaj drugi za koji sam pitao na kraju prve stranice te teme na SK

Ima još tih fazona sa prečicama, klik na točkiću kad si na nekom tabu zatvara taj tab, a ako odeš skroz desno od zadnjeg taba mislim da tada klik na točkić otvara novi tab, itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 15:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vidio sam to, mada je i kod mene isti slucaj. I ja sam pokusavao da blokiram jednu sliku, ali je blokiralo ili citav set ili nista.

Vader je napisao:
Ima još tih fazona sa prečicama, klik na točkiću kad si na nekom tabu zatvara taj tab, a ako odeš skroz desno od zadnjeg taba mislim da tada klik na točkić otvara novi tab, itd.

Znam za to jos od ranije. To je bilo i u osmici. Za ranije verzije nisam siguran. :)

Update: drzi shift ako hoces samo jednu sliku da blokiras. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 16:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Super je to sa SHIFT, to nisam znao.

Imaš li ti taj problem u offline režimu kao ja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 18:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čudno je ono za snimanje slika, desni klik pa na save as, otvara onaj download prozor pa ga treba gasiti, bezveze. Ima neka prečica, mislim da se drži CTRL pa onda ide onako kako treba, ali je opet bezveze što ne ide kao i prije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
CTRL + Lijevi klik na sliku je 'normalno' precica za normalno snimanje slika na racunar.

Zasad mi se svidja ova nova Opera. Widgeti nisu losi.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
CTRL + Lijevi klik na sliku je 'normalno' precica za normalno snimanje slika na racunar.

Da, to sam vidio, ali bi bilo zgodno da radi bez transfer prozora inace. Kažu da se mnogi žale na to pa će vjerovatno srediti.

Neko je napisao

Citiraj:
ctrl+klik na sliku
ili
da odstikliras ovo opera:config#TransferWindow|ActivateOnNewTransfer
tako uopste nece da ti se otvara transfer tab (a i zasto bi?)
ako zelis da gledas transfere mozes da kliknes na mali bar sa strane pa u njemu izaberes transfers...

ali verujem da ce problem da isprave u nekoj narednoj verziji jer se dosta korisnika zali

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2006, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

evo sa Operinog foruma, riješiće to sa snimanjem slika :)

http://my.opera.com/community/forums/to ... ?id=144448

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 15:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

http://news.softpedia.com/news/Opera-9- ... 7559.shtml
:D

Opera 9.01:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Kod mene trenutno ta verzija. Popravili su ono sa transferom slika... Changelog:
-Fixed issue with setting external source viewer, now there is a separate field for parameters
-Fixed problem with text in forms broked when zooming
-Fixed bug where embedding mms:URIs and rtsp:URIs directly did not work
-Several stability fixes

btw, kod mene i dalje onaj problem sa sasvim boldovanom Operom. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jesi li probao cackati po settingsima? Reinstall? Ja nemam slicnih problema.

Koje widgete ste instalirali? Meni su zasad jedino bili interesantni "Bittorrent" i "Touchthesky" (Vremenska prognoza).

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 21:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nakon repaira, reinstalacije, promjene skina Opere, preturanja po podesavanjima... nista.
A onda se lampica upalila. :idea:

Promijenim skin Win-a, odnosno neke fontove na postojecem i sve steka normalno. Nema vise bolda. ](*,) :)

Widgeti instalirani:
-Functions3D (vise zbog testiranja nego stvarnog koristenja)
-PlanetWerks
-BBCNews Reader
-Bittorent
-toucthesky (koji mi i ne treba, jer imam slican toolbar/docklet na ObjectDock-u, tj. na vrhu ekrana). :)

I da... jos jedna novina je da sad, kad markirate tekst dok ga kucate, mozete ga premjestiti gdje hocete, kao kad ga cut-ujete. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koji je najbolji widget za vrijeme, i da li daje podatke i za nas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Ja nemam slicnih problema.

V@nja kad već koristiš Operu 9 da te pitam nešto, da li ti držiš ovaj forum na nekom od tabova u Operi 9 kad izlaziš iz Opere, tako da ti ona sledeći put kad je startaš otvara taj tab? I kad je tako otvoriš a ona je podešena off-line i kad prvi put klikneš na taj tab sa ovim forumom, da li ti se Opera požali zašto što je offline i da li traži da ide online da nešto odradi?

Meni Opera 9 u tim situacijama izbaci prozor i javi

Offline mode is enabled. Can not open

http://www.google-analytics.com/__utm.g ... tmsc=32-...

Do you want to switch to on-line mode?

Ovo se ne dešava sa Operom 7.54 koju inače koristim, Operu 9 probavam pomalo da vidim koliko je pouzdana, a želio bih da mi radi dobro i da pređem na nju.

I slično mi se dešavalo sa svim Operama koje sam instalirao (verzije 8.xx), a uvijek sam ih instalirao pored Opere 7.54, ali u druge direktorije. Možda bi pomoglo da potpuno deinstaliram Operu 7.54 pa onda instaliram Operu 9.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jun 2006, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Po ocjenama korisnika sa Operinog sajta, najbolji widget za vrijeme je 'touchthesky'. Da, pokazuje i vrijeme kod nas. Meni je odlican. Malen, pregledan, a radi svoj posao. Pokazuje vremensku prognozu do 5 dana unaprije. Pored trenutne temperature prikazuje kolicinu UV zracenja, vlaznost vazduha, kvalitet zraha, tacno vrijeme i jos 2 stvari koje nisam bas najbolje skontao.

Ja sam namjestio da mi se Opera pri startanju pali bez ijednog taba, bez obzira kako sam je ostavio kad sam je ugasio.

Ovo sa offlineom nisam bas najbolje skontao, pojasni malo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

V@nja je napisao:
Ja sam namjestio da mi se Opera pri startanju pali bez ijednog taba, bez obzira kako sam je ostavio kad sam je ugasio.

Ovo sa offlineom nisam bas najbolje skontao, pojasni malo :)

Zar ti nije lakše da ti otvara tabove sa sajtovima koje češće obilaziš? :)
Meni otvara ovaj forum i neke druge sajtove, i onda samo idem na refresh i to je to :)
Dakle kad podesiš da ti otvara tabove koji su bili otvoreni kad si izlazio iz Opere, a da si takođe prije izlaska podesio u Operi "work offline", onda kad je sledeći put startaš onda Opera otvara te tabove, i podešena je na "work offline", znači potpuno zadržava ono stanje od prije posljednjeg gašenja Opere. E ako si među tim tabovima imao i ovaj forum, kad tako otvoriš Operu i dođeš na tab sa ovim forumom, a da zadržiš (ne gasiš) "work offline", da li ti izbacuje onu poruku kao meni, da joj kao nešto fali i da treba da ode on-line da to odradi? Mene ne zeza sa tim u Operi 7.54, radi skor OK u offline, ali u novoj Operi mi stalno izbacuje tu dosadnu poruku koju sam naveo gore, nešto se kao poziva na Google, ne vidim smisao toga. Nadam se da to nije do Opere 9, već da je možda do toga što nisam ukinuo prethodnu Operu, iako sam novu instalirao u njen poseban folder.

FLASH kako je kod tebe po pitanju ovoga?
Kod drugih?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zar ti nije lakše da ti otvara tabove sa sajtovima koje češće obilaziš?

Mozda i bi, ali ja sam se vec navikao na ovaj svoj 'sistem'. Napravio sam podfolder u bookmarks i 'izvukao' ga u onu meni liniju iznad tabova. Tu sam stavio sve sajtove koje cesce posjecujem. Nekako mi to vise odgovara, buduci da obicno sajtove/forume pregledam jedan po jedan. Najbolje objasnjenje je mozda da sam rob navikama, tako sam radio otpocetka .. sad da radim nesto novo, ne ide bas :)

Eh da, ne koristim ni 'work offline' :) Zao mi je, moraces se konsultovati sa nekim drugim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2006, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sto vise koristim ovu Operu 9, sve mi se vise svidja. Widgeti su stvarno odlicni, ovaj touchthesky pogotovo.

Eh da, kada srednjim klikom (tockicem) na misu, kliknes na neki link on ga otvara u pozadini u novom tabu. Fantasticno i nadasve prakticno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]