banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 08:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opera
PostPoslato: 06 Sep 2009, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Desi mi se ponekad da prenisko kliknem srednji klik na tab (kada hocu da ga zatvorim) pa kliknem na onu liniju ispod i razvucem tabove u full size. To mi je malo iritantno :oops: :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
V@nja je napisao:
Desi mi se ponekad da prenisko kliknem srednji klik na tab (kada hocu da ga zatvorim) pa kliknem na onu liniju ispod i razvucem tabove u full size. To mi je malo iritantno :oops: :confused3:

Ako ne koristiš taj full size thumbnail tab bar - desni klik na njega - customize - otkači kvačicu kod "enable thumnails in tab"... =)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ono configure speed dial mi je fantasticno. Nema vise potrebe za rucnim editovanjem .ini fajla. Doduse, max polja je 25, ali meni je to vise nego dovoljno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izasla je 10.01

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
V@nja je napisao:
Izasla je 10.01

Ali po čemu vidite razliku između tih opera. Jedina prednost je što su malene pa jih je lako skidati.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Malene i efikasne:) a sto se tice update sigurno su neke manje korekcije uradjene tako da za tim i nije bas neka potrreba

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 09:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Opera Unite

Opera Unite is a new technology platform allowing you to share content directly with friends without having to upload anything to a Web site. You can stream music, show photo galleries, share files and folders or even host your own Web pages directly from your browser.

Download

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Izašla Opera 10.50

http://www.opera.com/download/

New features

Better integration with the Windows operating system
Windows 7:
Aero Glass
Aero Peek
Jump Lists

Opera Carakan JavaScript engine
Cross-platform bytecode interpreter for a new register-based instruction set
Internal object model with automatic classification and inline property caching
Machine code generation (JIT compiler)
Divided garbage collection heap: automatically traverses the memory of active heaps
Caching of compiled programs
Reduced memory usage
Additional Carakan information (http://my.opera.com/core/blog/2009/12/2 ... -revisited)

Opera "O" tab and menu
The new Opera "O" tab and its associated menu (located on the left side of the Opera Tab bar) replaces the traditional Opera Menu bar. This increases vertical space in the Opera desktop window, and centralizes frequently used features and tools in one, convenient location. Optionally, the new Opera "O" tab and menu can be replaced with the traditional Opera Menu bar by clicking "Show Menu Bar" in the Opera "O" menu.

Opera Presto 2.5 rendering engine
Opera 10.50 (with Opera Widgets for Desktop) for Windows contains the latest Opera rendering engine: Opera Presto 2.5

Detaljnije na http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/1050/

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 17:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koristio sam beta verziju i stekala je na par mesta, ali je dosta brza od FF

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja nisam koristio ni 10.10 a ni betu od 10.50. Sa 10.00 sam skočio na ovu finalnu 10.50 :)

Sviđa mi se.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utrostručen interes za Operom
Europska unija je krajem prosinca prihvatila Microsoftovo rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavan izbor alternativnih preglednika Interneta

Opera Software je objavila kako je primijetila veliki porast broja presnimavanja svojeg preglednika Interneta od kad je Microsoft korisnicima u Europi olakšao odabir alternativnog preglednika Interneta.

Naime, Europska unija je krajem prosinca prihvatila Microsoftovo rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavan izbor alternativnih preglednika Interneta putem odgovarajućeg ekrana. Početkom ovog tjedna Microsoft je korisnicima počeo nuditi mogućnost odabira između 12 preglednika Interneta, uključujući Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome i Operu. Ovaj ekran trebao bi se pojaviti korisnicima na više od 100 milijuna računala u Europi temeljenih na Microsoftovom softveru.

Prema tvrdnjama iz Opere, od kad se korisnicima Windowsa u Europi počeo prikazivati ekran na kojem im se nudi odabir preglednika Interneta, broj presnimavanja njihovog preglednika je više nego utrostručen u europskim zemljama.

http://www.bug.hr/vijesti/utrostrucen-i ... 00872.aspx

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Opera je stvarno dobar browser, i sve to..Ali sto su peecici..Pa to je cudo jedno..Samo idu okolo, i kukaju ko kakve babe, Microsoft-monopolista, Microsoft-monopolista.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Ovaj ekran trebao bi se pojaviti korisnicima na više od 100 milijuna računala u Europi temeljenih na Microsoftovom softveru.

Meni se nije nista pojavilo :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Vidim da je ovaj forum skoro kao neka vrsta domaćeg communitya opere :)
Ako neko može da navede konkretne predosti Opere u odnosu na ostale browsere. Meni je lično Firefox ušao pod kožu s svojim extenzijama i jedina bitna mana kod ostalih browsera što ne mogu naći adekvatnu zamjenu za pluginove s Firefoxa.

Probavao sam google chrome i safari i sa odredjenim stranicama su pravili probleme prilikom prikazivanja, a google chrome je pogotovo pravio probleme na forumima koji su na SMF-u.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2010, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i meni je FF bio pod kozom, ali jednostavno ovaj pretrazivac je brzi od FF i je*es te ekstenzije, naviknem se bez njih, vazno mi je da imam brzi pregled stranica i sada sam prvi put krenuo da koristim Operu, (samo testirao 10.50b)

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Lično nikad nisam primjetio razlike u brzini izmedju bilo kojeg browsera, ni sa chorme-om nisam osjetio razliku..čak i na testovima se vide vrijednosti koje se mogu totalno zanemariti. Jasno mi je da nekim ljudima kasnije uspori Mozilla jer napune cahe smećem i ne čiste to pored jednostavnog postupka za to..ali takvima i računar uspori radi ne održavanja, nije problem u mozilli.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 16:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sto sam primetio sa operom je da mi nekada ne ucita avatare pojedinih clanova na forumu... :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
I ono configure speed dial mi je fantasticno. Nema vise potrebe za rucnim editovanjem .ini fajla. Doduse, max polja je 25, ali meni je to vise nego dovoljno.

Gde se nalazi ova opcija :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Donji desni cosak speed dial prozora.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Donji desni cosak speed dial prozora.

Hvala, znao sam da negde ima i trazio na netu, onako ofrlje ali nisam nasao...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]