banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Deep Freeze!
PostPoslato: 29 Jan 2009, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Posto nemam vise ni zelje ni volje da se borim sa virusima koji naravno uvijek pobjedjuju jer svi anti-virusni sistemi kasne oko 6 mjeseci za virusima tako da vole proci i kroz nod i kroz spybot odlucio sam da stavim Deep Freeze samo na C: disk e sad posto nisam imao iskustva interesuje me jel to moguce npr samo da na C: uradim deep freeze i npr sta se dogadja ako virus upadne npr u registy files ili npr kada bih ja obrisao system32 folder u windowsu da li je istina da on pravi backup bilo cega dok radim na racunaru i nebitno kakav se haos napravi u sistemskim folderima da sve vraca na stanje kada sam frizirao racunar tj C: disk? Takodje sam vidio da kad trebam neku izmjenu izvrsiti na C: disku moram da ga ugasim pomocu passworda zatim restart racunara i onda izvrsim promjene upalim ga i opet uradim restart da bi to bilo apply sto sam uradio i da je nemoguce da ga virus ugasi i/ili napravi "sranje" u sistemskim folderima ili registrima. Jos jedna stvar koja mi nije jasna je: da li je istina da se deep freeze "mora" stavljati na samo svjeze formatiran racunar (to mi je malo nelogicno) ili se samo preporucuje jer sam citao na nekim blogovina da se mora sto mi nikako nije jesno mislim naravno da se preporucuje da se stavlja na formatiran racunar dok nema virusa al to "mora" nevjerujem da je tako, mozda grijesim, ja sam formatirao racunar prije 15ak dana, instalirao sve sto mi treba i sada zelim da stavim deep freeze. Ima li iko dobrog/loseg iskustva, preporucujete li ga da ga instaliram itd itd, ako sam nesto pogrijesio ili ako sam nesto preskocio dodajte. Hvala

Vrh

Tema posta: Re: Deep Freeze!
PostPoslato: 30 Jan 2009, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
nemogu da vjerujem pa zar niko nije imao iskustva sa deep freeze-om?!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Deep Freeze pamti trenutno stanje na racunaru i svakim restartom sistema sve vraca na prvobitni polozaj,mislim da ne moze.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 22:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
ma nemoj to raditi.instaliraj AVG Antivirus,taj je dobar i moze ti ocistiti citav kompjuter

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2009, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
aleksw je napisao:
Deep Freeze pamti trenutno stanje na racunaru i svakim restartom sistema sve vraca na prvobitni polozaj

Tako je. Gledao sam u jednom internet klubu DeepFreeze na djelu i vjeruj mi, efikasan je.
Postoji nacin da podesis odredjena vremena kad ce DeepFreeze ponovo da "snimi" sliku hard drajva na kom je podesen, posto sumnjam
da vise nikad neces nista instalirati na C. Odnosno, namjestis da se svakog petka u 5 sati on ponovo updatuje takoreci.
Naravno ti prije toga instaliras program i ostavis da ga snimi.
Mada sve ovo se, kao sto sam napomenuo, preferira u internet klubovima/igraonicama gdje veliki broj osoba ima pristup racunarima, te zna se da oni nikad nece nista instalirati osim administratora (zato sto ne mogu od DeepFreeza :evil1: :laughing3: ).
Sto se tice kucnog racunara, preporucujem da instaliras fin antivirus/firewall program (ja koristim Kaspersky Internet Security 7 vec dugo i nikad se nisam pokajao, moras samo naci key na internetu al to je bar lako).
I ja sam mislio testirati taj DeepFreeze, al nisam htio da se bakcem sa tim posto stalno radim nesto, instaliram, deinstaliram,
brisem, cistim registry tako da bi mi samo predstavljao problem, a ne neku korist. Zamisli da ti sad ukljucis racunar...i ne svidja ti se
raspored ikonica u start meniju, ili mozda oces da izmjenjas imena nekih foldera sa slikama, nebitno...i ti to sve radis pola sata, sav srecan sto si rijesio makar malo nereda na racunaru..i restart i PAF! Sve ono staro opet. To bi bio trip zesci. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]