banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2008, 01:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2002, 21:43
hm... na ruteru mi wan i lan brzo trepere... dok mi wlan sporo treperi... da li bih nesto trebao podesiti na ruteru vezano za wireless i slicno?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 01:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
OK, da li ti je Eset u Standard ili Advanced modu? Ako je u Standard, prebaci u Advanced i pri asociranju na ruter će te pitati da li da dodaš tu mrežu u Trusted zone (ili kako to već zove, zaboravio sam). U krajnjem slučaju deinstaliraj ESS da vidiš da li on pravi problem. Takođe isključi bilo koji program koji može da utiče na mrežu. Ovo je sve pod pretpostavkom da je IP adresa dobro podešena...

PS Što se tiče podešavanja wirelessa nema ništa specijano za podesiti, sa defaultnim podešavanjima bi trebalo sve da radi. Samo dodaj enkripciju na wireless da ti se ne bi svako kačio na njega.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 01:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

isljucio sam eset al nema pomaka... stavio sam auto ip na laptopu... nakacen sam na mrezu rutera, al ruter laptopu ne dodjeljuje ip... a password je prva stvar koju sam podesio na airliveu x)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 01:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Probaj se nakačiti s drugim laptopom, pa ako sa njega ide... očigledno je :) U krajnjem slučaju možeš pokušati upgrade firmwarea (ako na ruteru već nije zadnji).

http://www.airlive.com/support/WL-1500R ... 500r.shtml

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 12:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Prvo da pitam kako si povezao ruter adsl sa wlan-om.I sa cime si spijio komp pa imas net?
Koliko je meni poznato adresa adsl rutera je 192.168.1.1 u opsegu 192.168.1.2/254 stavis staticku ip adresu wlana i gateway stavis adresu od adsl rutera 192.168.1.1 pozeljno je i dns upisati a DHCP na wlanu nastimas da ti dodjeluje adrese npr 192.168.1.100 - 200.
EDIT:Pokusaj kabal iz adsl rutera da ukopcas u ona od 4 lana ne u wlan i probaj onda pigati 192.168.1.1.A nastimja ovako kao sam naglasio!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2008, 13:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Nije mi se dalo citati sve ove postove. Koliko sam uspio vidjeti, neko spominje neke privatne adrese koje dobije adsl modem...'vako 'nako.

Elem, pored adsl modema ne treba ti wireless router vec bi ti i access point radio posao. Ako vec imas wireless router onda jedan od uredjaja moras staviti u bridge mode. Prilikom uspostavljanja veze autentikacija se vrsi putem PPPoE koji se moze podesiti ili na adsl modemu ili na wireless ruteru. Ako izaberes da modem ostvaruje konekciju i da se on loguje onda moras postaviti wireless router u bridge mode. Adsl ruter ce dhcp-om dodijeliti svim nakacenim klijentima privatne adrese.
Adsl modem je najcesce vec podesen da radi u routing modu pa je najlakse samo wireless router postaviti u bridge i nakaciti ga na adsl modem i to je to.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Babac drugar najlakse ti je meni platiti pivo, koje btw. i ne konzumiram :D , i mi to fino sve sredimo za sat vremena jednog suncanog dana. Tako neces morati nikoga ubijati. Pozz :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2008, 04:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
Nije mi se dalo citati sve ove postove. Koliko sam uspio vidjeti, neko spominje neke privatne adrese koje dobije adsl modem...'vako 'nako.

Elem, pored adsl modema ne treba ti wireless router vec bi ti i access point radio posao. Ako vec imas wireless router onda jedan od uredjaja moras staviti u bridge mode. Prilikom uspostavljanja veze autentikacija se vrsi putem PPPoE koji se moze podesiti ili na adsl modemu ili na wireless ruteru. Ako izaberes da modem ostvaruje konekciju i da se on loguje onda moras postaviti wireless router u bridge mode. Adsl ruter ce dhcp-om dodijeliti svim nakacenim klijentima privatne adrese.
Adsl modem je najcesce vec podesen da radi u routing modu pa je najlakse samo wireless router postaviti u bridge i nakaciti ga na adsl modem i to je to.

aj kad budes u prilici objasni sta gdje da postavim...

Leg0las je napisao:
Babac drugar najlakse ti je meni platiti pivo, koje btw. i ne konzumiram :D , i mi to fino sve sredimo za sat vremena jednog suncanog dana. Tako neces morati nikoga ubijati. Pozz :D

vjerujem da ne pijes... al ne vjerujem da ne jedes... necu te zvati... frizider mi se prep'o... a ja brinem o njegovim osjecanjima x)

<Enter_name> je napisao:
Probaj se nakačiti s drugim laptopom, pa ako sa njega ide... očigledno je :) U krajnjem slučaju možeš pokušati upgrade firmwarea (ako na ruteru već nije zadnji).

http://www.airlive.com/support/WL-1500R ... 500r.shtml

upgradeovao sam firmware... pa sam se ziv napatio podesavajuci ruter, dok negdje oko 4 sata nisam odustao... sutradan zvao teol i skontao da sam podesio username na modemu bez @adsl x)))) kasnije sam imao ''nekog'' napretka kad nepostavim wpa protection... kao sto sam ti rekao pise mi not connected na mojoj mrezi, a dole pise disconnect i signal se gubio ko riba u shtali... a kad sam postavio wpa stabilan signal a nemam neta x) znaci vrh!

milic_alex je napisao:
Prvo da pitam kako si povezao ruter adsl sa wlan-om.I sa cime si spijio komp pa imas net?
Koliko je meni poznato adresa adsl rutera je 192.168.1.1 u opsegu 192.168.1.2/254 stavis staticku ip adresu wlana i gateway stavis adresu od adsl rutera 192.168.1.1 pozeljno je i dns upisati a DHCP na wlanu nastimas da ti dodjeluje adrese npr 192.168.1.100 - 200.
EDIT:Pokusaj kabal iz adsl rutera da ukopcas u ona od 4 lana ne u wlan i probaj onda pigati 192.168.1.1.A nastimja ovako kao sam naglasio!

sve tako podeseno i nema rezultata... odnosno rezultat je odgovor enter_name-u

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nudge TSM

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2008, 14:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
E izvini nisam skontao odmah.

Ako vec imas instaliran i podesen adsl modem onda tu ne treba nista da mijenjas. Spoji wireless ruter sa modemom i postavi ruter u bridge mode. Ruter ce ti u tom slucaju raditi slicno kao svich. Racunar povezi na ruter (definisi neki SSID na ruteru) i dobices od adsl modema privatnu adresu DHCP-om (kao i obicno kad ne koristis router). Tu adresu adsl modem NAT-uje u javnu IP adresu (koju je dobio PPP-om) sa kojom izlazis na internet.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]