banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Google chrome
PostPoslato: 05 Sep 2008, 12:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Kad instaliras Google chrome uvaliti i Google Update. Google poceo ko Apple. Nakon malo testiranje mogu da kazem da je broswer sr****. Ali sacekajmo dok izadje finalna verzija i da promjene licencu.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
I opera i safari su ipak brzi.... i da, google update je tu sto me neopisivo nervira :D

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Chrome protiv Windowsa ili IE-a?
Google je definitivno izazvao reakciju sa izdavanjem beta verzije Chromea kao browsera. Međutim, neke stvari u Chromeu mogu izgledati i potpuno drugačije, kao da se ne radi o browseru nego probi novog operativnog sistema. Chrome-ov svaki tab je zaseban prozor i, mada sada u tim prozorima vidimo Internet stranice, neki smatraju kako su cilj aplikacije. Stvar postaje još interesantnija, jer bi navodno relativno jednostavan kernel na računaru mogao izvršiti boot direktno u Chrome koji je samo maska za serverski operativni sistem i korisnici sa broadband Internet vezom bi mogli raditi bez Windowsa. To još nigdje nije u opcijama Chromea, ali je Chrome navodno sposoban za to, a Google već odavno spominje tzv. Cloud računarstvo u kom su aplikacije i podaci na serverima, a korisnik izdaje naredbe i dobija rezultate.
Sam Google je Chrome najavio kao modernu platformu koja nije samo browser već služi i kao platforma za web aplikacije. Platforma kroz koju bi Internet postao možda i svima dostupan operativni sistem.
Kako god takav sistem može raditi samo uz stabilnu i brzu broadband vezu i ako i bude funkcionalan to se neće desiti još neko vrijeme. Ali, svojevremeno je ideja da na Internetu možete imati bilo šta osim pregleda sadržaja, dakle bilo kakvu aplikaciju sa kom ćete raditi, bila nevjerovatna, a danas je to manje više svakodnevna stvar. Možda i cloud computing čeka takva budućnost.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2008, 19:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Lijepo. Znaci pravi se konkurencija ms-om projektu 'midori'

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 03:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
@ranger
Potpis. Opera rulz!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
chrome je malo sporiji ali puno bolji od svih pretrazivaca.meni google nije radio ni na IE ni na Operi ni na mozili,a na chromeu uvijek moze.chrome je meni default browser i stvarno je moc

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2008, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sad malo cackah po ovom programu, dosta podseca na operu. Gde je opcija da pregledavam bookmarke u prozoru koji koristim. Moram otvoriti novi tab da bi mi on dao opciju bookmarka :-? :-? :-?

Firefox rulez :D :D :D

Edit: provalio sam fazon :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Google Chrome već bolji od Opere
Opera pretraživač je voljen od strane korisnika ali više uživa kultni status. Oni koji ga koriste se kunu u njega ali ovaj pretraživač nikada nije uspeo da ostvari neki značajniji udeo na tržištu. Ovo se najbolje ilustruje time što je pretraživač kompanije Google Chrome, koji se pojavio pre svega nekoliko dana, već zabeležio viši udeo na tržištu u odnosu na Opera pretraživač. Trenutno Chrome koristi 1.6% korisnika koji koriste internet dok je procenat ljubitelja Opera-e svega 0.74. Chrome je odličan osnovni pretraživač ali pati od dečijih bolesti koje treba postepeno eliminisati. Nedostaju mu mnoge karakteristike a pored toga još uvek ima dosta bug-ova.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 09:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja koristim Operu i prezadovoljan sam.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2008, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Citiraj:
Njemačke vlasti ne preporučuju upotrebu “Kroma”

BERLIN, Novi Internet navigator američkog pretraživača “Gugla” (Google) - “Krom” ne bi trebalo da bude u opštoj upotrebi, izjavio je Matijas Gertner, portparol njemačkog tjela za bezbjednost informacionih tehnika, za dnevnik “Berliner cajtung”.
Gertner smatra da je “Krom” praktičan, ali da njegovo korišćenje može da bude opasno jer se taj program nalazi u probnoj fazi, odnosno nije potpuno završen, a postoji i problem oko skladištenja informacija jer njihovo nagomilavanje može da ugrozi tehničku bezbjednost, prenose francuska elektronska glasila.
”Krom” je “Gugl” zvanično predstavio prošlog utorka kao brži i bezbjedniji program za pretraživanje Interneta od lidera na tom na tržištu “Internet eksplorera” američkog softverskog giganta “Majkrosofta”.
Pretraživač “Krom” je već dostupan u 122 zemlje na 43 jezika.
http://www.capital.ba/njemacke-vlasti-n ... ebu-kroma/

masa ljudi ga je skinula i isprobala i ne koristi ga vise. nije imao neku promociju ali kad je izasao onda su svi pisali o tome a i google je stavio linka za DL na google.com i gmail.com nije bilo ni tesko nabrati veliki broj korisnika

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 22:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Chrome – balon se ispuhuje
Nakon odličnog starta prilikom predstavljanja čime je u manje od 12 sati ugrabio 1% tržišta, prihvaćenost Googleovog Chromea stagnira, pokazuju istraživanja Net Applicationsa. Postotak kojeg sada Chrome drži kreće se između 0,7 i jednog postotka.
Rezultat nikako nije zanemariv, pogotovo za softver koji se nalazi u beta fazi razvoja, no pokazuje kako se Firefox, Internet Explorer i društvo ipak neće tako lako predati.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Chrome protiv Windowsa ili IE-a?
Google je definitivno izazvao reakciju sa izdavanjem beta verzije Chromea kao browsera. Međutim, neke stvari u Chromeu mogu izgledati i potpuno drugačije, kao da se ne radi o browseru nego probi novog operativnog sistema. Chrome-ov svaki tab je zaseban prozor i, mada sada u tim prozorima vidimo Internet stranice, neki smatraju kako su cilj aplikacije. Stvar postaje još interesantnija, jer bi navodno relativno jednostavan kernel na računaru mogao izvršiti boot direktno u Chrome koji je samo maska za serverski operativni sistem i korisnici sa broadband Internet vezom bi mogli raditi bez Windowsa. To još nigdje nije u opcijama Chromea, ali je Chrome navodno sposoban za to, a Google već odavno spominje tzv. Cloud računarstvo u kom su aplikacije i podaci na serverima, a korisnik izdaje naredbe i dobija rezultate.
Sam Google je Chrome najavio kao modernu platformu koja nije samo browser već služi i kao platforma za web aplikacije. Platforma kroz koju bi Internet postao možda i svima dostupan operativni sistem.
Kako god takav sistem može raditi samo uz stabilnu i brzu broadband vezu i ako i bude funkcionalan to se neće desiti još neko vrijeme. Ali, svojevremeno je ideja da na Internetu možete imati bilo šta osim pregleda sadržaja, dakle bilo kakvu aplikaciju sa kom ćete raditi, bila nevjerovatna, a danas je to manje više svakodnevna stvar. Možda i cloud computing čeka takva budućnost.

Ma da CIA bi sve da zna i sve da naplati od ovaca.... cuj web aplikacije... a sta recimo ako sam u pokretu i nemam pristup internetu, i zasto bih ja uopste pristao da se moj bandwith koristi kao veza izmedju kompa i neke aplikacije koja se nalazi na netu, zasto jednostavno ne instalisati aplikaciju i rijesen problem a bandwith da koristim za nesto pametnije nego pokretanje tekst procesora i tome slicnih aplikacija. Ovim konceptom se bitno ogranicavaju korisnici i mislim da to nikada nece u stvarnosti zaziviti i ako pokusaju da to provedu u djelo treba im pruziti zestok otpor i ne koristiti takve aplikacije.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
epek je napisao:
Ma da CIA bi sve da zna i sve da naplati od ovaca.... cuj web aplikacije... a sta recimo ako sam u pokretu i nemam pristup internetu, i zasto bih ja uopste pristao da se moj bandwith koristi kao veza izmedju kompa i neke aplikacije koja se nalazi na netu, zasto jednostavno ne instalisati aplikaciju i rijesen problem a bandwith da koristim za nesto pametnije nego pokretanje tekst procesora i tome slicnih aplikacija. Ovim konceptom se bitno ogranicavaju korisnici i mislim da to nikada nece u stvarnosti zaziviti i ako pokusaju da to provedu u djelo treba im pruziti zestok otpor i ne koristiti takve aplikacije.

Naravno EPEK, treba im pruziti zestok otpor i nastaviti koristiti sve nelegalno.
A na pitanje zasto bi uopste pristao na to imas veoma jednostavan odgovor: Zakon o autorskim pravima!!!!
Izracunaj koliko bi platio da si sve ono sto imas instalirano na racunaru kupio legalno, pa pogledaj cifru i zamisli se :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Naravno EPEK, treba im pruziti zestok otpor i nastaviti koristiti sve nelegalno.
A na pitanje zasto bi uopste pristao na to imas veoma jednostavan odgovor: Zakon o autorskim pravima!!!!

Evo ti malo lektire za citanje: www.gnu.org www.fsf.org
Otkud ti to da ja koristim nelegalan softver?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]