banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2008, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
imam komp kod kuce koji je na netu i komp na poslu koji, zamislite, nije na netu
e sad, htjela bih da prebacim neke, naravno free, programe koje sam skinula s neta na ovaj komp na poslu
pokusala sam na jednostavan način, da narezem foldere sa doticnim programima na cd ili da ih prebacim na usb
folder se preslika ali ne i instalacijski exe file unutar njega tako da nema nacina da ga instaliram na ciljni racunar
u cemu je fora?

sličan problem: imam recimo adobe reader na dvd, a posto racunar na poslu prima samo cd-ove pokusala sam da ga prebacim na cd ali opet fali instalacija

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ima li nacina da se program prije instalacije, odmah nakon skidanja, prebaci na cd?
pretpostavljam da bi u tom slucaju instalacioni file ostao ocuvan

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 00:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Nemam pojma zasto se to desava, ja bih uzeo taj folder, zipovao ga i onda narezao. Tako se nece izgubiti fajlovi.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@stormbringer

a
znaci, treba ga zipovati

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 05:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Pa tako nema sanse da se izgubi. :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 07:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
radio sam to milion puta i nije bilo problema i nije bilo potrebno zipovati nista ni na usb ni na cd rw dvd ni ext hard
ko ce znati sta to remeti

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nisam bash najbolje skontao :D ..Ako imas instalacijski fajl (.exe,.msi, ili .rar), dovoljno je da samo njega prebacis, i pokrenes na drugom racunara..E sad, ako ti na jednom racunaru imas vec instaliran program, a nemas instalacioni fajl, tesko da ce samo kopiranje direktorijuma u kojem je instaliran program pomoci, jer se pri instalaciji upisuju fajlovi po registry-ju, sistemskim folderima, etc...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
MuskoBre je napisao:
Nisam bash najbolje skontao :D ..Ako imas instalacijski fajl (.exe,.msi, ili .rar), dovoljno je da samo njega prebacis, i pokrenes na drugom racunara..E sad, ako ti na jednom racunaru imas vec instaliran program, a nemas instalacioni fajl, tesko da ce samo kopiranje direktorijuma u kojem je instaliran program pomoci, jer se pri instalaciji upisuju fajlovi po registry-ju, sistemskim folderima, etc...

sve lepo rečeno

p.s. mada kad opet pročitam post zvuči mi kao da je problem sa programom za narezivanje. koliko sam shvatio na narezanom cd-u uopšte nema fajlova, samo prazni folderi. u tom slučaju preporučujem dve stvari:
1. reinstalaciju programa za narezivanje (nero ili šta već)
2. edukaciju u programu za narezivanje (nero ili šta već) :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ako imas instalacijski fajl (.exe,.msi, ili .rar), dovoljno je da samo njega prebacis, i pokrenes na drugom racunara..E sad, ako ti na jednom racunaru imas vec instaliran program, a nemas instalacioni fajl, tesko da ce samo kopiranje direktorijuma u kojem je instaliran program pomoci, jer se pri instalaciji upisuju fajlovi po registry-ju, sistemskim folderima, etc...

operacija je obavljena
problem je bio upravo u tome sto si naslutio, naime-ja sam pokusavala da prebacim vec instaliran program
sad, nakon skidanja, a prije instaliranja, prebacim instalacioni file na cd i, naravno, sve je OK
znam, cudno zvuci da to neko ne zna, ali dosad nisam imala potrebe za tim, a sve ucim u hodu, tek onda kad mi zatreba
hvala na edukaciji
:hello2:

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]