banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 11:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2007, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Da li neko zna koji je software potreban da bi se skicirala (tj nacrtala) računarska mreža u jednom objektu.

Znači neki software koji može iscrtati prostorije, koji već u sebi ima one template računara, printera, servera i ostale opreme koja se može nakačiti na mrežu.

(radio sam neku mrežicu -56 utičnih mjesta, pa sad kupac hoće i atest mreže- koji sam već obezbjedio kao i izvedeno stanje.)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
Pa ako samo skiciras mrezu onda ti vjerovatno nije potrebno da skiciras i zgradu. Svejedno jesi li probao sa ovim:
http://live.gnome.org/Dia
ili uzmi Cisco packet tracer i u njemu mozes i da provjeris kako ce ti mreza raditi (preporucio sam Packet Tracer umjesto npr. Boson Netsima je je jednostavnije nacrtati i spojiti shemu mreze u njemu :D ).Ako se odlucis za Packet tracer posalji PM jer je packet tracer "dostupan" samo ucenicima Cisco Akademije :D

Vrh

Tema posta: Microsoft Visio
PostPoslato: 19 Okt 2007, 07:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Mislim da Microsoft Visio najviše odgovara za ono što ti treba.

Vrlo je jednostavan, nema ni traga komplikacijama kojima obiluju pravi CAD programi, a predefinisanih Stencila (biblioteka objekata, tj. računara, servera, mrežnih uređaja, namještaja, saksija sa cvijećem,...) imaš mali milon. Objekte na crteždodaješ jednostavnim prevlačenjem iz palete, a zatim mu podešavaš (ako hoćeš) veličinu, boju, orijentaciju,...

Ono što me oduševljava kod Visia i konkretne primjene koja ti treba je jednostavnost i brzina crtanja tlocrta zgrade, dinamičko spajanje zidova, itd.
Naravno, da se ne bi svelo na puku igračku za crtanje, moguće je detaljno podešavanje svih parametara (dimenzije, karakteristike,...).

Kolega arhitekta kad ga je (na moj nagovor) probao mi je rekao da je Visio jedan od ubjedljivo najbržih programa za crtanje tlocrta (2D).

Preporuka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Ako si zainteresovan za Packet Tracer, javi mi. Nace se link :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hvala Metheny.

Visio je bilo ono što sam tražio :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 08:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
DELLBOY je napisao:
Hvala Metheny.

Visio je bilo ono što sam tražio :wink:

Postoji i "jača" verzija Visia, ne znam kako se sad zove (možda si je i nabavio?), ali je nekada se zvao Visio Enterprise.
Ta verzija je imala opciju da je pustiš da ti skenira LAN i to lijepo grafički prikaže...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]