Tiki the Boyler je napisao:
WhiteHand je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
S tim što naravno kvalitet ostaje na nivou .mp3 formata!

osim ako neko nije bio pametan pa postavio varijabilnu kompresiju (ili cak kompresovao u .OGG format) pa time nista nije izgubio, bar sto se tice onoga sto cuje na hi-fi, slusalicama i sl...
A što se tiče poređenja na razglasu koji je bolji bla bla bla... mislim da si debelo promašio način poređenja, jer većina profi razglasa jako teško svira iznad granične frekvencije koja se (zavisno od veličine visokotonskog drajvera) kreće između 16 i 18kHz! A tu je negdje i granica .mp3 formata. Tako da ti taj način poređenja baš i ne pije vode!
Ja nisam bio taj koji je odredjivao nacin poredjenja, samo sam donio 4 vrste istog snimka. Ne sjecam se tacno na kojim kutijama (ili monitorima) se slusalo al je poenta da muzicar, a ujedno zaposlenik u firmi kao sto je Artist, nije mogao da primjeti razliku.
Citiraj:
Ti nekad baš pričaš gluposti...
Da li tom filozofijom Spuštanja Svega Na Nivo Prosječnog dolazimo do zaključka da se i u studiju ladno može snimati u .mp3 formatu sa varijabilnom kompresijom... Mislim ako nema razlike između .mp3 i .wav kakva bi tek razlika trebala biti između 16/44.1 .wav i 24/96 .wav fajla?
Nikakva?!?
A ti bas imas slobodnog vremena pisuci nepotrebne stvari. Ko uopste govori o snimanju u studiju?
Citiraj:
Prosječnog
Ko govori o prosjeku? Idi na google i nauci sta su skracenice CBR ABR VBR itd, zar ne vidis da ih cak i Not Now John zna?