banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 14:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
DELLBOY je napisao:
arhitekt je napisao:
VeLiKi je napisao:
start->run->msconfig.exe
ides na startup i provjeris da li ti je 'cekirana' opcija ctfmon.exe

Situacija je sljedeca: opcija ctfmon.exe nije postojala u msconfig.exe. Kada sam je pokrenuo putem Run, pojavila se u msconfig, ali se nista nije desilo sa language barom. Otisao sam u regional nad language settings i kartica language bar nije vise bila siva (onemogucena). Sve opcije u kartici su bile cekirane. Provjerio sam ponovo desnim klikom u taskbaru nije bilo opcije show language bar. Posto sam startovao ctfmon.exe, kompjuter je trazio da se restartuje da bi prihvatio nove sistemske promjene. Nakon restarta opet nije bio startovan ctfmon.exe i naravno nema language bara. Znaci po startovanjju racunra uopste se ne startuje i ctfmon.exe.

Probao sam i opciju sa drugih foruma vezanu za ucitavanje programa u registry bazu, ali nije pomoglo.

Dobro, uvijek mi ostaje Alt+shift za promjenu tastature, al HOCU DA RESIM OVAJ BEDNI PROBLEM!

Prati liniju Start--->Control Panel--->Regional and Language options
Kad to otvoris pojavi se prozor. gore imaš tri pod menija. Idi na languages. pa klikni na details. Onda ti se otvori prozor: Text services and Input Languages. Klikni na Advanced. Oba ona mala prozorčića ne treba da budu zakačena. Otkači ih. i to je to.

E ovako,

skonto sam da sam pre izvesnog vremena instalirao program Advanced Windows Care, sve u svemu fin programcic koji se bavi odrzavanjem sistema. E,pa on je i napravio problem - brisuci postavke za language bar. Uspio sam nekim cudom otvoriti karticu "language bara" i u opciji advanced odcekirati one dve stavke. Naravno, pojavio se language bar i problem je rijesen. Ne shvatam sto je ovaj Advanced windows care promjenio te postavke na language baru.

U svakom slucaju sad sve fescera, a zahvaljujem se svima na dobronamjernim savjetima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2007, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
arhitekt je napisao:
skonto sam da sam pre izvesnog vremena instalirao program Advanced Windows Care, sve u svemu fin programcic koji se bavi odrzavanjem sistema. E,pa on je i napravio problem - brisuci postavke za language bar. Uspio sam nekim cudom otvoriti karticu "language bara" i u opciji advanced odcekirati one dve stavke. Naravno, pojavio se language bar i problem je rijesen. Ne shvatam sto je ovaj Advanced windows care promjenio te postavke na language baru.

Zato što taj program vjerovatno ne shvata da neko ima potrebu i za nekom drugom tastaturom osim US-English (u kom slučaju nije potrebna opcija Advanced Text Services, koja inače daje podršku za "Language Bar").
Naravoučenije: Ne igrajte se sa automatikom, ako ne znate šta ona radi!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]