banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jun 2006, 15:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2002, 01:00
Zna li iko kako se zove program za vracanje izgubljenih ili slucajno obrisanih fajlova sa kompa?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2006, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Easy Recovery Professional (ja sam koristio v6.00 - ne znam koja je sada aktuelna)

Ja sam njega koristio i uspio spasiti veliku vecinu izgubljenih fajlova, a uspio sam (ne pitaj kako :) sjebati 20 GB podataka.

Mozes ga downloadati sa interneta, ali se full verzija placa. Ako ne uspijes naci 'licencu', javi se na pp pa cu ti ga prebaciti.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2006, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Dark Man je napisao:
Zna li iko kako se zove program za vracanje izgubljenih ili slucajno obrisanih fajlova sa kompa?

hm zoka zoka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 22:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
TuneUp Utilities 2006 ima dobar program za vracanje obrisaih fajlova koji se zove TuneUp Undelete. Nisam ga bas koristio (Undelete), ali ne znam sad vise programa tog tipa. Inace, TuneUp Utilities je jako dobar program. :)

Da li si uspio povratiti podatke?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 17:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2002, 01:00
Skinuo sam hrpu programa, ali ni s jednim nisam uspio, posto je disk zaledjen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jun 2006, 11:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
http://www.hardwarebase.net/?akcija=recenzija&id=143

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 14:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
vrati se nenoooo vraaatiiiiii..... :lol: :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Evo iskusktvo na mojoj kozi :)
UPartiton magic sam selektovao pogrenu particiju i pobrisao 25 Gb filmova, muzike, sto bih i prezalio, ali je pobrisano 7 Gb my documentsa, sto mojih falova, sto sestrinih, sto od starog.... Naravno PANIKA!
Odmah sam na netu trazio recenzije, i preporuke su bile na strani Easy recovery.
ER nije uspio naci nista, tek na opciji raw file search (koja se poslednja koristi, kad nema nade) je nasao sve, ALI, on povracene fajlove trpa u foldere po ekstenzijama (.jpg u jedna folder, .exe u drugi...) i nemas imena fajlova vec file001.exe, filo002.exe....
Znaci HAOS! Ali sam bio sretan da sam izvukao dosta video-a i vaznih tekst dokumenata.
Kada sam zavrsio sa spasavanjem najnuznijeg, odlucio sam probati jos neki program, i odabarem:
RECOVER MY FILES (HVALA ONOM KO GA NAPRAVI!!!)
Dakle, program je genijalan! Nakon skeniranja formatirane particije, sve foldere je nasao TACNO KAKO SU BILI prije formatiranja, sa apsolutno svim fajlovima, fajlovi su imali normalna imena, bas kao prije formatiranja. Vrlo jednostavno sam sve selektovao, i kliknuo "save as"...
Jos jedna bitna stvar: odradio je kompletan sken i prikupljanje informacija za 30 min do sat vremena, dok je musavi Easy recovery uzeo oduska i dobrih desetak sati za isti posao.
Ako neko bude imao problema sa gubljenjem fajlova, moze mi se javiti na pp :D
Joj jesam sretaaaaaaaaaaan :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
vraćanje podataka iz "praznog recycle bina" ide prilično lako sa besplatnim i vrlo malim programčićem Recuva (190 KB)
http://www.recuva.com/download

nego, moj problem
imam neki omanji disk koji je pun koječega, ali mu windows uopšte ne može pristupiti, mada ga vidi u u biosu i device manageru.
šta tu raditi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 19:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ako si samo izbrisao particiju, onda probaj TestDisk sa http://www.cgsecurity.org

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 21:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Feb 2007, 21:27
GetDataBack je najjaci za te stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2007, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
disk sam dobio kao neispravan, nije formatiran već je otkazao poslušnost "bez ikakvog razloga".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 02:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
monstrum je napisao:
UPartiton magic sam selektovao pogrenu particiju i pobrisao 25 Gb...

I meni je prije par mjeseci, neko greskom formatirao pogresan disk dok je vrsio reinstalaciju OS-a, a moj HDD je takodje bio prikljucen tu. Ne moram ni govoriti da sam izgubio 15GB raznih multimedijalnih datoteka.
Sa "Recover My Files-om" sam uspio vratiti 8GB, ali, ne kao u tvom slucaju sa originalnim imenima, vec kao "file001, file002..."
Jedno od pravila pri recovery-ju fajlova je da se uradi sto ranije, nakon pogubljenih fajlova (kako bi oni bili jos "svjezi" :) ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 03:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
monstrum je napisao:
UPartiton magic sam selektovao pogrenu particiju i pobrisao 25 Gb...

I meni je prije par mjeseci, neko greskom formatirao pogresan disk dok je vrsio reinstalaciju OS-a, a moj HDD je takodje bio prikljucen tu. Ne moram ni govoriti da sam izgubio 15GB raznih multimedijalnih datoteka.
Sa "Recover My Files-om" sam uspio vratiti 8GB, ali, ne kao u tvom slucaju sa originalnim imenima, vec kao "file001, file002..."
Jedno od pravila pri recovery-ju fajlova je da se uradi sto ranije, nakon pogubljenih fajlova (kako bi oni bili jos "svjezi" :) ).

Hehe, ajde da malo sad ocrnim ;) Kompletna instalacija corela verzija 11, ne sljaka, tj ima gresaka, pa je neupotrebljiva :) Takodje sam naisao na par txt dokumenata koji su osteceni. Ali, s obzirom na gubitak koji je mogao nastati, prezadovoljan sam! Vrati mi je filmove (bez gresaka u slici), masu spotova, muzike, i sto je najbitnije licne dokumente! (Recover my files)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
FLASH je napisao:

Da, on tako radi, zato kad sam vidio kako je uradio probao sam sa drugim programom, konkretno sa Final Recovery, i on je fino "izvukao" fajlove sa njihovim pravim imenima, uz neka imena je dodao neke brljotine ali je uvijek dio imena OK pa se može snaći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
FLASH je napisao:

Da, on tako radi, zato kad sam vidio kako je uradio probao sam sa drugim programom, konkretno sa Final Recovery, i on je fino "izvukao" fajlove sa njihovim pravim imenima, uz neka imena je dodao neke brljotine ali je uvijek dio imena OK pa se može snaći.

paaa, ova verzija koju sam koristio (3.98), je pronasla kompletnu prijasnju strukturu hard diska (uredno sve foldere kao prije formata i sve fajlove sa punim i pravilnim imenima), tako da mi je doslovce vratio podatke na particiji u staro stanje, pa sam ga eto zato preporucio, dobro iskustvo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2007, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Nevjerovatan je osjecaj kad vratis unazad sr@nje koji si napravio na kompu... Aaaahhhhh... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]