banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 06:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Flash, sasvim je jednostavno samo koristeci Premier da prebacis u DVD format.

Naime, evo ti stopa >

To export a sequence to DVD:

1. Open the sequence you want to export to DVD.
2. Choose File > Export > Export To DVD.
3. Select the General panel, and select settings. For more information about all of the settings in this dialog box, see Export-to-DVD settings.
4. Select the Encoding panel, and select settings.
5. Select the DVD Burner panel, and select settings.
6. If needed, select the Summary panel, and verify your settings.
7. Make sure that a compatible blank DVD is inserted in the drive, and click Record to begin writing a DVD. If no DVD writer is available, Record is unavailable.

A ako hoces u *.avi format, onda samo na export opciji odaberi movie.

poz :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 15:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Posto sam ovo radio sinoc do 3, nisam na vrijeme stigao procitati vase komentare. :)
Nego, na kraju sam uspio nekako exportovati sa Premierom u mpeg2, pomocu Adobe media encodera, i sa DVD stylerom sloziti (ruzan :D ) meni, napravio DVD image, i pogledao na kompu kako ce sve liciti i da li ce raditi. Za cudo, sve je ok. Pravio sam iso file, zbog toga jer mi je DVD rezac na drugom kompu, a na ovom radim obradu, pa je malo komplikovano (i ne bi radilo ovo sto je Utopija predlozio). :)
Net me malo danas zeza, pa mi teze ide download, a upravo hocu da skinem i ovaj Avidemux, sto NNJ rece, a pored njega, hocu da nabavim DVDLab, koji je jako pogodan za pravljenje menija i slicnog, tj. svega vezanog za DVD-ove.
Nemam sad trenutno dovoljno materijala da bih rezao ovo, jer sam na kraju film od oko 40 srezao na 20 minuta. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 16:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
maximus je napisao:
Dce/02 je napisao:
Da ali isto tako imam i DVD rom i mogu gledati DVD filmove, što bi značilo da imam i dvd codec, zar ne. Pa ipak nema opcije za kompresiju u taj format...
ne...
ti vjerovatno gledas DVD filmove sa player-ima koji u sebi imaju (built-in) MPEG-2 (DVD) decoder koji sluzi za gledanje kompresovanog MPEG-2 videa... a da bi ti kompresovao neki video file u DVD format tebi treba MPEG-2 encoder.

OK, Pretpostavljao sam tako nešto. Nego jel može onda neko postaviti neki link sa kojeg mogu skinuti codec za Mpeg 2, kako bih mogao kompresovati sa VirtualDubom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
Ako sa VirtualDub-om mislis praviti DVD-eve nece ti trebati samo taj codec, kao sto rekoh on dolazi "prazan"... znaci nije bas najbolji program za pravljenje DVD-eva, on je vise prebacivanje u DivX/Xvid... bolje je da skines Avidemux (~8 MB), uz njega dolaze svi codec-i koji ti trebaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2006, 14:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Evo, nakon uspjesno napravljena 2 DVD-a (i treci, kojem sam zaboravio ubaciti zvuk u film :D ), kako je meni najlakse sa kamere na DVD:
1. Sa Premiereom capturovanje i izrezivanje, dodavanje efekata i sl. (kojeg sam, konacno, savladao :) )
2. Exportovanje sa Adobe Media Encoderom (file>export>AMC)
3. Pravljenje menija sa DVD-lab PRO (koji je, usput, odlican)
4. Exportovanje pripremljenog sadrzaja sa istim programom, gdje moze direktno narezivanje na DVD ili pravljenje Image file-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2006, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo još jedno pitanje.

Naime, svi dvd-ovi koje sam gledao imaju takvu strukturu fajlova da npr. postoje 2 ili više fajlova veličine 0.99 GB i još jedan koji čini ostatak filma manje veličine. Takođe na svim filmovima imaju ista imena. E sad da li programi za dvd authoring kao npr. DVDLAB pro prave takvu strukturu i dele jedan fajl filma na više ovakvih. Jer ja kad kompresujem snimak u DVD format dobijem jedan fajl veličine npr. 3 GB.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hitno mi treba neki crack ili nesto slicno za dvdlab pro 2.2

Ako ima neko ili zna gde ima please...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]