Nadji negdje na disku, vjerovatno na prvoj primarnoj particiji fajl boot.ini i u njemu promijeni stavku "timeout", stavi recimo timeout=30 tako da imas 30 sekundi da izaberes koji ces OS prije nego sto on ucita default OS, kod tebe je to windows 2000, vjerovatno ti je vrijednost za timeout postavljena na 0 pa onda i ne vidis boot meni, u njemu bi trebao da se nalazi i windows 98... jesi li pokusao da prije startovanja windowsa 2000 pritisnes f8?
Citiraj:
nece da mi skonta usb skener, kao da ne radi usb, iako ne prijavljuje nikakav konflikt, a u 98 je htio...takodje u 2000 nece sam da ugasi komp, vec dodje do onoga "its safe to turn off your computer..." ...blal...help
Potrazi na sajtu proizvodjaca skenera noviji drajver, takodje je moguce (a to se i meni desilo) da je USB kontroler na ploci uzrok konflikta, u tom slucaju nadji updateovan driver za chipset/plocu i instalisi ga - to bi trebalo da rijesi probleme.
U windowsu 2000 po defaultu je ugasen APM (Advanced Power Management = funkcija koja izmedju ostalog automatski gasi komp) tako da ga trebas rucno aktivirati: ides na Desktop properties/screen saver/power i na kartici APM cekiras opciju "Enable APM" i to je to - poslije toga ce se moci normalno gasiti kao u win98.....
Toliko