banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 16:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jan 2005, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Hello,
Interesuje me kako da dobijem boot prompt da izaberem koji cu od pomenuta dva operativna systema izabrati da se ucita, imam dvije particije, jednu fat na koju sam instalirao 98, a zatim jednu ntfs na kojoj mi sada pici win2000. Nakon toga se automatski starta 2000...kako da dobijem izbor na samom pocetku itd...
usput, prvi put sam instalirao 2000, i nece da mi skonta usb skener, kao da ne radi usb, iako ne prijavljuje nikakav konflikt, a u 98 je htio...takodje u 2000 nece sam da ugasi komp, vec dodje do onoga "its safe to turn off your computer..." ...blal...help :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2005, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Nadji negdje na disku, vjerovatno na prvoj primarnoj particiji fajl boot.ini i u njemu promijeni stavku "timeout", stavi recimo timeout=30 tako da imas 30 sekundi da izaberes koji ces OS prije nego sto on ucita default OS, kod tebe je to windows 2000, vjerovatno ti je vrijednost za timeout postavljena na 0 pa onda i ne vidis boot meni, u njemu bi trebao da se nalazi i windows 98... jesi li pokusao da prije startovanja windowsa 2000 pritisnes f8?

Citiraj:
nece da mi skonta usb skener, kao da ne radi usb, iako ne prijavljuje nikakav konflikt, a u 98 je htio...takodje u 2000 nece sam da ugasi komp, vec dodje do onoga "its safe to turn off your computer..." ...blal...help

Potrazi na sajtu proizvodjaca skenera noviji drajver, takodje je moguce (a to se i meni desilo) da je USB kontroler na ploci uzrok konflikta, u tom slucaju nadji updateovan driver za chipset/plocu i instalisi ga - to bi trebalo da rijesi probleme.
U windowsu 2000 po defaultu je ugasen APM (Advanced Power Management = funkcija koja izmedju ostalog automatski gasi komp) tako da ga trebas rucno aktivirati: ides na Desktop properties/screen saver/power i na kartici APM cekiras opciju "Enable APM" i to je to - poslije toga ce se moci normalno gasiti kao u win98.....

Toliko ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2005, 19:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala, bice teze to za plocu posto imam nekog divljanera p6bat me, ali cu u svakom slucaju probati. Thanx :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2005, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
stvarno ne znam kako ti to ne fercera kad kod mene na mom vremenom pregazenom celeronu sa 333MHz sve radi kako treba :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
BSE je napisao:
stvarno ne znam kako ti to ne fercera kad kod mene na mom vremenom pregazenom celeronu sa 333MHz sve radi kako treba :)

Zavisi od slucaja do slucaja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

proradilo je :) instalirao sam nove via usb drivere 2.0, iako je moj 1.0 :)
i nakon cackanja i add/removiranja, proradi :) Sad BSE moresh doci da mi donese onih spoteva na usbu :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]