siki2086 je napisao:
Mozes li mi pomoci, pokusavam kad kopiram nesto, i zaljepim ga, da to isto orenem kao u ogledalu odnosno, ako sam nartao pola necega kako da tu istu polovinu kopiram i okrenem kao u ogledalu?
ne znam koji program koristiš od ovih, ali nebitno ja svejedno nijedan od njih nemam instaliran

uglavnom evo kako ja to radim u PS-u. ima sigurno jednostavnijih način ali ovaj sigurno radi.
selektujem dio koji hoću da okrenem u ogledalu. nakon što selektujem, kopiram ga, onda otvorim novi prazan dokument i tu Pejstujem, tj prekopiram. onda tražiš u opcijama da okreneš kao u ogledalu. ta opcija se zove Flip. Imaš Flip horizontal i Flip vetical. dakle da li hoćeš da se okrene kao u ogledalu po horizontali ili vertikali. kada ga okrenem onda opet prekopiram u ovaj prvi dokument i uklopim.
Ova Flip opcija se najčešće nalazi kod opcija za standardnu rotaciju slike
javi da li si uspio
Choban je napisao:
Šajine, može se crtati i sa tabletom manjih dimenzija.
Igrao sam se danas sa jednim Geniusovim tabletom sa površinom za crtanje kao npr. A6. Za svoju cijenu (znatno jeftiniji od sličnog Wacomovog) može biti OK izbor nekom početniku.
hehe nisam ni znao da ih prave tako male. a ja sam predložio wacom jer sam čuo da ih baš hvale i ko god da proba wacom slabo kad se vraća na neki drugi.
mada daleko od toga da sad ostali na valjaju.
Siki mogao bi ti naći i poprilično jeftino neki tipa Genius i eto ne mora ni biti velik. sigurno bi ti bilo kakav bio bolji nego miš