banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Mar 2011, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Na laptopu uz legalan win7 dosao je i office 2007, ali ne u fullu, vec se mogao koristiti par dana. Pored toga sam instalirao office 2010 i 2003 (pirate), medjutim, kad god pokrecem bilo koji program iz paketa office, trazi kompletiranje procesa instalacije, i to traje par minuta. Nebitno koji od ova 2 officea da pokrenem. Uninstalliram sve sto ima veze sa officeom, i instaliram office 2010 nanovo, i opet isti problem.

Taj isti office sam instalirao na svom officeu, i radi bez problema :/

Kako da rijesim taj problem, stvarno je iritatno kad cekate 2-3min da se pokrene word zbog "kompletiranja procesa instalacije" :S

Laptop je dovoljno jak, tako da to nije problem.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Nisam siguran konkretno za office, ali znam da inače ne valja instalirati više verzija nekog programa na komp. Predlažem ti da obrišeš sve te verzije što trenutno imaš i samo jedan instaliraš, po mogućnosti 2003, ili 2007 ako voliš taj điđa-miđa style.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
A probaj kad deinstaliras sve da ocistis sistem sa CCCleanerom ili slicnom alatkom:) da ocisti registry i slicne stavke

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ako koristiš samo Word i Excell, mogu da ti preporučim "portable" verziju Office 2007. Ne treba da se instalira, može da se vozi i sa USB-a, ali pošto nemaš problema sa laptopom inače, možeš da kompetnu mapu ubaciš negdje među programe i stvar riješena. Naravno, pirat je (ako nemaš problema s time). Ako ti treba link za skidanje, javi na PP.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ukoliko se pokuša instalirati novija verzija MS Office paketa na sistemu na kojem je već instalirana starija verzija, instalacija će da napomene da je moguća isključivo nadogradnja (upgrade) postojećeg Office-a te da nije moguće da ostaviš stari, a da zasebno instaliraš novi.

Vjerovatno je u pitanju još jedna "zavjera" iz MS-a, koji te tjera da pređeš (i naravno doplatiš) na nešto novo. Međutim, poznajem osobe koje su nakon instalacije jedne verzije (npr. 2007) instalirali stariju (npr. 2003) i to im je prošlo. Barem tako tvrde i kao radi im ono što njima treba. Lično nisam probao, ali znam da postoji problem sa kolizijom između različitih verzija, stoga apsolutno podržavam ono što je i preporučeno: Samo jedna verzija u opticaju, nikako više verzija paralelno.

Dodatno napominjem da sam uvijek za "fresh" instalaciju svih MS proizvoda, pa bilo da je riječ i o samom OS-u (Windows-u) ili o Office-u kao software-skom paketu. NIkad nisam bio pristalica upgrade-a. Nikad ne bude sve kako čovjek zamisli.

Što se tiče konkretnog problema, možda se tvoj problem javlja zbog klasičnog "next,next,next..." install procesa. Office je uvijek potrebno instalirati sa Custom podešavanjima, nikad sa setovanjima koja su po default-u. Jer onda se često dobije problem kojeg ti imaš. Ja uvijek instaliram sa podešenom "all from my computer" opcijom, što je btw. totalno nepotrebno, ali sam tada apsolutno siguran da sam instalirao sve i jednu komponentu iz ponuđene instalacije. Tako sigurno neću doći u situaciju da mi se prilikom iznenadne potrebe za recimo komandom "Insert ClipArt" kojom bi ubacio neku sličicu koja ima gotova da ne bih ganjao novu, pojavi installer koji mi poteže fajlove iz MSOCache instalacije da bi "doinstalirao" nešto što nisam prvi put uključio. Ili još gore, zatraži mi i instalacioni disk jer mu kao nedostaju instalacioni file-ovi da bi odradio već navedeno.

Isto tako, potrebno je napomenuti da su za full instalciju MS Office-a potrebne i neke dodatne komponente, prije svega neki od MS .Net Framework paketa. Za Office 2003 je potrebna verzija .Net Framework 1.1 (SP1 obavezno) . Za 2007 je potrebna verzija 2.0 (SP2 preporučeno), a za 2010 nisam siguran, mislim da je 3.5 (SP1 preporučeno), a možda čak i 4.0 mada ne vjerujem. Bez toga neke komponente Office-a neće biti instalirane ili neće funkcionisati.

Dalje, potrebno je napomenuti da je najvjerovatnije kod tebe problem i sama trial verzija koju moraš "dobro" ukloniti da bi stavio "svoju" nakon toga. Preporuku za CCleaner si već dobio, a ako nije dovoljno, probaj sa nečim poput YourUninstaller Pro. Trial verzija sigurno pravi problem ako nije uklonjena do kraja, a naročito ako je u pitanju različit paket jedne verzije, odnosno ako ti instaliraš recimo Professional, a imao si trial Home paket (lupam, ali na taj fazon).

I za kraj, provjeri podešavanja za UAC (User Account Control) na svojoj Sedmici. Isključi ga bar privremeno dok instaliraš Office (meni je to isključeno po default-u jer mi je to najmrža opcija koju windows trenutno ima) i provjeri da li je tvoj nalog sa administratorskim ovlaštenjima. NE POKREĆI instalaciju sa opcijom "As Administrator" jer u tom slučaju on radi instalaciju kao windows-generisani user, a kad ti svojim user-om otvaraš recimo Word, on ga onda prilagođava tebi. Instaliraj ga normalno svojim nalogom, ali pazi da imaš administratorske privilegije bez ikakvih restrikcija.

Toliko mi zasad pada na pamet. Javi šta si napravio...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Sto se vise verzija tice, licno, na svom laptopu drzim 2 verzije, evo dok sam citao vase postove sam instalirao 2003 jer mi treba zbog posla a i navikao raditi na njoj, iako imam 10ku instaliranu. Problem sa tim nikad nisam imao, 2 verzije mi funkcionisu bez problema.
djidja-midja style ne volim, 10ka je tu samo zbog potrebe, zbog .docX i ostali .x ekstenzija, mrsko mi instalirati konvertore.

Sto se instalacije tice, uvijek idem na custom i podesim kako hocu, ne vjerujem da je tu nastao problem.

Vjerujem da je problem sto je radjen odredjena vrsta upgradea, bila je neka 7ica trial, pa sam ja stavaljao 10ku profesional. Izbrisao sam ja sve, medjutim vjerovatno je ostalo nekih stvari u registryu. Vidjecu to sa cc cleanerom, valjda cu uspjeti nesto napraviti, pa javim ovde, cim pristupim laptopu na kojem je problem.

Hvala na odgovorima.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2011, 13:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Teško da će CCleaner to srediti.
Možda nešto od ovoga.
Citiraj:
Remove Office 2007 is a small utility which is able to remove MSOffice 2007 version only. It’s only 128KB in size the does the job perfectly. After it uninstalls the software, this tool automatically restarts the computer. After restart, your OS might look for the Office MSI installer again, if it does just cancel the setup which pop ups asking to install Office again. Also this utility doesn’t have a close button, so use task manager to end it if needed.

Note: Run this removal tool as administrator.[right click and select run as administrator]. Also this utility doesn’t remove your already saved documents like MS word, MS excel, MS PowerPoint files.

http://www.refusetosuffer.com/downloads ... ce2007.zip

Ili Microsoft Fix it

http://support.microsoft.com/kb/290301/en-us

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2011, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Tommy Vercetti je napisao:
mrsko mi instalirati konvertore.

Evo ti onda rješenje. Dovoljno je da imaš verziju 2000,xp ili 2003 (koju voliš :D ) i da imaš ovaj add-on da bi mogao otvarati sve .***x fajlove:

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en

Potpuno legalan dodatak, i šta više preporučljiv za stare verzije Office paketa.
Istina, pomaže samo za otvaranje, ne možeš editovati fajl iz starije verzije, ali ti kad otvoriš dokument ideš na: file>save as>*.doc (ppt, xls i sl.) i otvoriš tu verziju koju si sačuvao i koju možeš editovati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]