banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2004, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Pozdrav svima,
po vama, ko u R.Srpskoj ima dobru ponudu i niske cijene, ja sam zvao sve firme za koje sam znao i ponude su nevjerovatno lose, svi oni imaju nesto sto ovaj drugi nema, ali NIKO NEMA SVE sto mi treba...nevjerovatno jadne ponude, a cijene su divne, gledao sam cjenovnike u SCG, razlika je na svakoj skupljoj komponenti preko 100KM pa i 200KM!!

Kontaktirao sam i Lanaco i Aneks i Zecom i mnoge druge firme...

Nadam se da neko zna za neku bolju firmu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2004, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ovo pitanje iz naslova ti je bas dobro pitanje.... vrijedi o tome porazmisliti... javicu ti kad izmozgam nesto ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 10:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ugh
pitanje je jako dobro a moje misljenje je da je ovdje dobro kupiti samo polovan monitor a ostalo dovuci iz Srbije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta: Hardware
PostPoslato: 20 Avg 2004, 10:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
Probaj u Planet computersu, telefon 051/303-607

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 13:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Ma i planet je "izduvao" svoje.
Nije vise Planet nekadasnji "Gaja"...
Kako je poceo vise legalno raditi cijene su skocile i sada se u principu i ne razlikuje od drugih firmi koji se bave prodajom racunara. Mozda i sada zna srediti "ispod tezge" ali to vjerovatno samo sa probranu ekipu po principu "ako"...

Svi su oni isti, valjaju shit robu, a ne mogu naruciti ono sto zelis, ili ako naruce zarezu cifru da pamet stane.

A sto ti ne kupis racunar u Hrvatskoj, tipa HGspot ili formel, king itd..
pogledaj http://www.hgspot.hr imaju stvarno ogroman izbor sa detaljnim stanjem skladista.
Dobijas to sto imas povrat PDV-a, s njim ustedis poprilicno, a i ako ides legalnim putem (da platis carinu na nasoj granici) opet ti ostane para s kojima mozes pokrpati troskove goriva itd...
Problem ti je jedino garancija, ali kod ovih nasih i nemas kvalitetnu garanciju pa ti dodje na isto... (mislim vazi tebi garancija i dalje ali je gjavaza pucati za ZG ako se nesto desi) ..
A da ne govorim kako imaju robu novijih datuma, a ne neke shitove stare 3-4 godine koje se vuku po skladistima lokalnih firmi i jedva cekaju da je uvale prvom ko "nema blage s racunarima" ...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 14:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Nevjerovatno zalosno!!
U ovoj zemlji nema nista osim POLITICARA i LOPOVA...i nas jadnika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2004, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Poslusaj mircona.Kupi u Hrvatskoj,cijene su jeftinije a jos ako odbijes PDV onda bas ispadne povoljno.Pogledaj i http://www.links.hr imaju velik izbor a i njega uglavnom preporucuju sa gameri iz hr.

Evo pogledaa sam i ovaj HGspot,i links je bolji,=.

Vrh

Tema posta: Declan
PostPoslato: 27 Avg 2004, 08:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
Da cujem vase komentare o Declan computersu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 08:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ljudi pregledao sam ova dva hrvatska linka i mogu reci da su cijene vece nego u Srbiji
a Declan...pa Declan je jeftiniji od KM-a ali opet skup :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 13:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
BSE je napisao:
ljudi pregledao sam ova dva hrvatska linka i mogu reci da su cijene vece nego u Srbiji
a Declan...pa Declan je jeftiniji od KM-a ali opet skup :)

Reci mi da li si gledao cijene sa ili bez PDV-a ???

p.s. Srbija je dalje :>>>>>

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 13:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
U srbiji kupis sve osim kucista i monitora i mnooogo dobro ces proci!
A garancija! Pa valjda ce sve biti ok pa ti garancija i nece trebati.
Valjda!

Razlika je stvarno velika!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ja bih ti preporucio srbiju... kao sto aleksandar rece. sprzis u BG kupis konfiguraciju, tako ne placas porez od 20% bez monitora i kucista. komponente ne prijavis na granici dovezes ih ovamo, kupis polovni monitor skoro da su dzabe. a mozes i nov, jer ces ustedjeti tako dosta love.....
sto se tice garancije uzimaj preporucene stvari od provjerenih proizvodjaca... i mislim da ne bi trebao imati problema...

evo ti jedan interesantan link za kupovinu racunarske opreme, konf. i komponenata u srbiji http://www.pcberza.co.yu . tu imas najnovije cjenovnike svih firmi koje nesto vrijede.
a mozes cak telefonom da ih nazoves da ti sklope konf. i da je testiraju pa da ti je tek onda isporuce. meni su konf testirali 48h... kakav im je to test neznam, ali nisu mi je htjeli prodati dok taj rok nije prosao!

sretno

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2004, 03:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Moze li neko preporuciti dobru hardware-sku firmu u BGu? Znam da npr. PC Centar dobro radi, ali drze i malo vishe cijene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2004, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
odi na link koji sam dao u proslom postu... i mislim da imas jako dobar izbor dobrih firmi. mislim da je u bg teze naci losu firmu nego dobru ;) (mislim na ove vece, svaka mala je zajeb bash kao i kod nas ;) )

ja licno sam kupovao u pc expert(manja firma) ali su jako susretljivi, neznam da li josh postoje. tamo sam kupio svoj prvi komp ;) pII300. takodje i kad mi je crko od udara groma, tamo sam dokupio komponente koje su sprzene.
a u md&profi sam kupio combo drive, i tamo su mi izasli u susret sa ljubaznoscu i savjetima...

mada kad se govori o firmama za prodaju racunara o tome je malo teze donijeti jasan stav koja firma je dobra... jer iskustva kupaca idu iz krajnosti u krajnost, kako se kome potrefi. a sto je najzalosnije... ako je jedno vrijeme firma dobro radila vrlo lako se moze desiti da se nacin rada promjeni na gore, naravno po kupca :(
zato ja imam pravilo uzimaj tamo gdje je najjeftinije i u firmi koju ne bije zao glas... ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2004, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mircon cijene bez pdv-a udaraju u bubrege
Srbija jeste mozda dalje ali je i dalje jeftinija
sto se tice linka http://www.pcberza.co.yu na taj link idem vec dvije godine i mogu reci da su skuplji od renomiranih firmi u BGD-u (prvo sam mislio da je azurnost u pitanju ali nije)
preporuka ListComputers
Ne znam kakav je Monitor, otkako sam prije 6 godina kupio kod njih racunar vise nisam isao kod njih jer su mi dalje
provjeri i Tnp i Acz
sretno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2004, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Evo ja neću ništa preporučivati ali samo da kažem nešto. Ja sam svoj računar kupio u Lanacu prije tačno 2 godine(27.08.2002) i platio ga 2.499KM sa porezom što je tada bila najskuplja konfiguracija i najbolja. Od tada do danas nikad mi kompjuter nije zaškrgao,nikad ništa,apsoluto ništa. Iako sam ja zestoki računarac,gamer itd i koristim računar jako mnogo ali ako danas uporedim svoj računar i neki kupljen NPR. u MediaMarketu ili ZeComu,pa neka je i najnoviji moj je sigurno bolji. Samo jednom je moj računar završio u Lanaco servisu zato što sam bio oborio Win2000 a bio je na NTFS pa nisam ja sam mogao da ga reinstaliram. Eto toliko. Znači ono što se može izvući iz ovog kao zaključak je: Lanaco je među najskupljim ali i najkvalitetnijim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2004, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A u Zagrebu imas ve-mil http://www.ve-mil.hr i links http://www.links.hr ,imaju povolnne cijene a kad obdijes i pdv a ne prijavis kod nas na granici izadje super.

Za nekih 1000 KM moze uzeti athlon64 3000+ box, odgovarajuca ploca, 512ddr ram kinkston 400mhz i sapphire 9800 pro tv,dvi, i mozda neko napajanje od 400w.

To je nesto ugrubo,ako oces detljno odes na linkove i imas detaljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2004, 23:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala svima! :)

icobh --> svoj prethodni racunar kupio sam u firmi "Racunari" (za koju tada pola ljudi nije nikad ni culo (ne oglasavaju)) po maloj cijeni (poredeci sa ostalima, a prevrnuo sam citavu BL i trazio cjenivnike). U toku 4 godine nikada nije ni zastucao, a koristio sam ga svakodnevno i radio na njemu... Dakle, nije fazon u najskuplji.
Za pare DTK racunara (koji rade korektno) kupio bih HP ili sl., ako vec kupujem brand-name. Doduse, to je moje misljenje.

Pratim PCberzu i nisu one firme skuplje od prosjeka. Moze se naci i jeftinije, ali ono je prosjek.

Citiraj:
sprzis u BG kupis konfiguraciju, tako ne placas porez od 20% bez monitora i kucista.

Porez se i dalje obračunava za pojedinačne komponente kao što su procesor, matična ploča ili grafička karta, dok za otprilike sve ostale NE. Npr joystick. Gdje je logika, ne znam. :)

Evo, malo sam prckao i pronasao:
"Porez na promet se ne obračunava za sledeće kategorije proizvoda: pc računari, notebook, monitori, Štampači, skeneri, multifunkcionalni uređaji, ploteri, zvuk, flopi diskovi, hard diskovi, cd plejeri, dvd plejeri, cd rekorderi, dvd rekorderi, modemi, lan oprema, tastature, miševi, džojstici, software, flash memory media."

A ipak su punoo jeftiniji od nasih prodavaca..

ACZ, t.n.p iz SK :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PA zato se placa porez za procesore,graficke,maticne jer su oni i najskuplji. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 19:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Tommy Vercetti je napisao:
PA zato se placa porez za procesore,graficke,maticne jer su oni i najskuplji. :-?

A monitori, ploteri,... ? :)
Pitao sam se gdje je logika ako je porez ukinut u okviru strategije informatizacije.

A da se sprzi u BG i kupi komponenta malo teze ide. Firme uglavnom imaju u cjenovniku, ali ne i u skladistu, pa cekas posiljku ili narucis.
pr. trazio sam graficku i vecina njih samo kaze: "E bash tu nemamo" (ali moze da se poruci), pitam za drugi model drugog proizvodjaca i opet isto. Druga firma, opet slicna prica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]