Što se tiče tih baterija na bežičnim miševima koliko sam vidio ima miševa sa klasičnim baterijama (koliko baterija ide u njih i da li neke specijalne?) a ima ovim "samopunjivih" miševa koji su vjerovatno dosta bolji kad su baterije u pitanju. Negdje sam pročitao da se Logitech MX700 nakon 10 minuta punjenja može koristiti cijeli dan. Ima na Benchmarku pregled i test MX serije. Na njihovom forumu sam međutim pročitao da se više ljudi žali na isti problem kod MX700 bežičnih miševa, i to baš kad je u pitanju punjenje baterija. Kažu da nakon pola godine ili godinu dana korištenja kad se miš stavi u onaj punjač led dioda koja označava da je miš pravilno postavljen se ne pali, pa ljudi moraju malo manevrisati kad stavljaju miš, a kasnije valjda bude i još teže. U početku im čišćenje kontakata malo pomaže ali kasnije i ne baš. Neko reče da je to valjda problem do cijele serije. Zato oprez. Inače sam vidio da je dobro na forumima unaprijed se informisati i podijeliti iskustva. Može se dosta muke uštediti i dosta dilema razriješiti.
A oko toga da li je bolje miš uštekati u USB ili PS/2 baš danas saa na jednom sajtu pročitao da Microsoft Intelli Optical ako se priključi preko PS/2 radi na 100 Hz a ako se priključi preko USB radi na 120 Hz. I još negdje sam pročitao da USB za miševe ima veći protok nego PS/2. A PS/2 je bolji što kao što reče mišk0 ne zauzima USP port, mada meni USB port ne trerba, koristim ga samo povremeno za flash memoriju a imam 2 USB porta pa sam bar za sada miša stavio na USB. A PS/2 je bolji i kad se ide u safe mode windowsa jer tada USB ne radi.
Usput, kupio sam taj Microsoft Intelli Optical 1.1A. Upravo ga probavam.
Čitao sam neke opise, od Explorera se razlikuje u tome što dva dodatna tastera nisu oba sa desne strane već je jedan sa desne a drugi sa lijeve, Explorer je veći što kažu da nekima može biti problem, i za razliku od Explorera koji ima lijepo obojenu plastiku koja vremenom usljed znojenja ruke nestaje (mislim na boju a ne plastiku

) ovaj što sam kupio ima klasičnu plastiku kod koje se to ne dešava.
Koliko sam do sada vidio radi mi dobro, bez problema radi bez podloge ali se tada čuje kad se vuče po stolu pa je bolje sa podlogom. Mana koju sam do sada primjetio je što su dodatni tasteri poveći i jednako osjetljivi kao osnovni pa se zna desiti da se neplanirano kliknu, što sam pročitao i na jednom sajtu, ali nadam se da ću se naviknuti na miša i da to neće biti problem. Dugmić na kotačiću radi super, nisam tu mogućnost do sada imao na miševima, duduše imao sam ali ne tako, ovde radi dosta dobro. Kod kotačića je jedina mana što se čuje kad se vrti. Nije strašno mada na mom starom A4Techu kotačić je bio nečujan i za razliku od mnogih miševa bio je kontinualan, vrtnja kotačića nije bila rebrasta, skokovita, zapinjuća. Na svim ostalim miševima koje sam vidio kotačić je rebrast, tj. osjeti se kad se jedan ciklus okrene. Ne znam zašto ih tako prave, možda je to potrebno da bi kotačić mogao služiti i kad dugmence što na svom prošlom mišu nisam imao. Da ne bude zabune pošto možda nisam dobro objasnio, i ovde je pomjeranje na ekranu kontinualno i linearno ali se na točkiću osjeti rebrastost.
Sad skidam neki Microsoftov softver za miša od 6.3 MB pomoću kojeg se mogu podešavati druge funkcije tasterima.
I da, Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a je u Media Marketu 40 KM a u Digitu je između 20 i 30 KM, nisam tačno upamtio, dakle 50 metara dalje od Media Marketa isti miš je preko 10 KM jeftiniji. U Digitu Logitec MX510 košta 98 KM. A imaju i neki optički za 16 KM.