banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jun 2004, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jedan baš dobar miš (A4 Tech, klasični, ne optički) mi je izgleda crkao. Prvo je rad u windowsu poblentavio, otvarali se neki prozori sami od sebe, kursor ode skroz desno i tu stoji, kad pomjeram miš jako brzo se neki prozor otvara i odmah zatvara u desnom dijelu ekrana. Prvo sam mislio da je neki virus. Kad sam sumnjao u miša nakon par reseta ili vađenja i priključivanja miša opet radi normalno. Ali sada se miš uopšte ne detektuje i ne mrda. Sad koristim neki stari Genius backup miš :)

Želio bih si nabaviti neki optički miš ali ne znam koji je dobar. Ima ih svakakvih, radio sam na jednom Geniusovom i donekle radi OK ali nakon nekog vremena malo preskače a to nervira. I tako više puta za tih par sati što sam radio sa njim. Čitao sam da optički miševi znaju da preskaču i izvode gluposti, kao i da ne rade na ovakvim ili onakvim podlogama. Interesuje me zna li neko za neki baš dobar optički miš i da ga ima kupiti u Banjaluci. Gledao sam neke po Media Marketu i još na jednom mjestu, cijena im je oko 35 KM.

Sad sam na Benchmarku čitao njihov test miševa Logitech MX300, MX500 i MX700. Stvarno su impresivni. Kažu da nema problema sa preskakanjem i zastajkivanjem, jako su precizni, imaju neke naprednije tehnologije i tako to. Sviđa mi se MX500. Ali MX 500 košta oko 90 KM!!!!! Mislim koja glupost, za godinu i po cijena im je pala samo za 50 KM, bili su 140 KM. Ubjedljivo su najskuplji. Šteta, a baš djeluje dobro.

A kod kupovine miševa (kao i tastatura) je zgodno moći ih probati, vidjeti kako leže u ruci, osjetiti težinu, potrebnu jačinu pritiska dugmića i onda donijeti odluku, ali to uglavnom ne može :(

Dakle zna li neko za neki dobar optički miš koji se može kupiti ovde kod nas, dakle da ne preskače i da ne pravi gluposti. I naravno, da nije skup :)

Nije valjda da samo ovi ekstra skupi modeli (kao ovi Logitechovi) imaju usavršenu optiku da ne prave probleme a svi ostali još nisu usavršeni, u tom slučaju bi bolje bilo uzeti klasičan miš sa kuglicom. Sa ovim svojim A4 Techom sam bio više nego zadovoljan. Zna li neko ko ovde prodaje njihove modele optičkih miševa?

A ovi bežični miševi, da li je neko probao? Čujem da su poteški. Ovde po gradu neki koštaju oko 70 KM. Dakle osjetno manje nego žičani Logitech MX500. :angryfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Po meni bezzicni mishevi nisu nesto posebno .. ja do sad nisam imao nesto posebno pozitivno iskustvo sa njima tako da moj glas ide ovim "repatim" pacovima :)

Sto se tice MX Logitech serije .. cinjenica je da su to jedni od najboljih misheva na trzistu ali je takodje cinjenica da im je i cijena paprena ... Ako ne trazis nesto posebno od misha .. znaci klasicni windows usage (MX serija je najvishe fanova pokupila upravo kod ljudi koji se bave nazovi "pro gamingom" .. mada je to kod nas objektivno kita) ja ti preporucujem da ne uzimash MX seriju iz prostog razloga sto je skupa :) Inace MX500 se vishe ne proizvodi, zamjenjen je sa MX510 .. isti mish sa malo kvalitetnijom optikom .. cak mu je i cijena ista. Moj predlog ti je da ako bash oces da uzmes opticki mish potrazis Intelli Explorer 1.1a ... kvalitetan mish, lijepe ergonomije, poprilicno lagan te sa dosta preciznom optikom a i cijena mu nije preko 35km ako se ne varam. Potrazi ga u Media Marketu. Ja mislim da ga cak imas u 2 boje :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Drzi se kugle priatelju! logitech ms-48 je najbolji mis ikad napravljen samo steta sto ga vise nema dje kupiti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 10:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Mis je u principu veoma bitna sporedna (kako za koga) stvar na pc-u. Ja, recimo, planiram kupiti nekog dobrog miska .. vjerovatno ce to biti MX510 ... ali ne za igrice, to mi bas i ne treba posto ih sve manje i manje i manje igram, sto zbog vremena, sto zbog nezanimljivog sadrzaja istih pa me sve vise odbijaju :> Ne volim kada mi 'zapne' pointer ili kad nesto precizno radim (cad,cam, photoshop, dtp, bilo sta...) pa moram sto puta "sicati" s obicnim misonjom .. Zato neki opticki pada, ali tako da kad ga kupim zaboravim na njega 3 godine minimalno... 90 maraka i nije toliko puno (naravno, ustedi se) kad skontas koliko vremena i zivaca sacuvas... bolje mi je jednom kupiti nesto od 90km nego tri puta od 30km :)
Optika iznad svega (bar po meni) iako sam i ja jos uvijek na kugli, nadam se tako nesto nece jos dugo potrajati :>

Intelli Explorer takodje nije los, a nije ni skup :) Vanja je lijepo rekao :>

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mIRCone nisam ja ni rekao da se ti mishevi uzimaju samo za gaming ... nego da su veliku popularnost stekli tom upotrebom ... sto se MX510 tice ja ga nebi uzeo samo zbog toga sto sam ljevak ... 'ebe me malo ta njegova ergonomija .. zbog toga bi moj izbor bio 310 .. c c c .. gdje ovaj svijet ide ... sve za desnjake :>

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Hm, nesumnjivo je da su opticki mishevi bolji od 'kuglicnih'. Sto zbog preciznosti, sto zbog odrzavanja, tezine ... puno se razloga nabere. Godinu i nesto sam koristio obicnog Logitech optickog i na pocetku nisam imao problema. Kasnije, nakon godinu dana izlizale su mi se silikonske stopice tako da mish vishe nije lagano klizio nego je zapinjao za podlogu. Poslije toga sam koristio MS Inteli Explorer 4-5 (ne kontam te verzije). Prije par dana se pojavila potreba da zamjenim tastaturu (ne znam ni ja koja casa soka je zavrsila izmedju tastera, ali ovaj put je bila presudna:). Malo cackajuci - trazeci odlucio sam se na Logitech Cordless Desktop Comfort i za 15ak dana koristenja zadovoljan sam. Oduvijek mi je kabl od misha bio problem jer je na stolu uvijek bilo nekih stvari pa su smetale, tj pritiskale i pomjerale kabl i slicno.
Tastatura je 'meka' tj ne cuje se ono 'klik-klik', udobna,..
Mish je tezhi i veci od prethodnog medjutim nije mi bio problem naviknuti se. Fino klizi, tipke dobro reaguju, ima brzo vrijeme odaziva (ne igram igrice).
Sve preporuke .. mozda bi nekome bilo tezhe da se navikne na 'razdvojenu' tastaturu, ali vjerujte da je kasnije dosta lakse tipkati.
Za detaljne informacije vidi dole
http://www.logitech.ch/index.cfm/produc ... ENTID=6012

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

misk0 je napisao:
nesumnjivo je da su opticki mishevi bolji od 'kuglicnih'

U suštini ne sumnjam u to, tj. to važi u nekom generalnom obliku. Ali treba biti oprezan, nije malo onih koji su se žalili na optičke miševe, čak i na neke jače modele, i rekli su da su im prethodni kuglični miševi pravili manje problema, ili nisu pravili nimalo. Dobar kuglični miš je bolji od slabijeg optičkog. Zato i pazim da ne uzmem neki loš. Kao što reče mIRCon onda je bolje uzeti MX510 nego tri puta neki od 30 KM :)
Prodaje li neko kod nas MX seriju? U Zekomu imaju MX310, zaboravio sam cijenu ali mislim da je 70-80 KM. Ovde bi MX510 bio još i skuplji nego u Srbiji.

Gledao sam u Zekomu neke miševe, imaju neki za koji sam pročitao (bar mislim da sam to pročitao) da je model WOP35, kasnije sam na internetu pronašao da je to A4Tech miš, vidio sam slike miša i slike kutije u kojoj dolazi, ovaj u Zekomu je istog dizajna (ili istog u 95 %) a i kutija je vrlo slična, isti natipisi i ostalo. Ali ovaj u Zekomu nije A4Tech već neki MS. Sad da li je to legalno kopiranje mnogo poznatijeg proizvođača A4Techa ili šta je ja ne znam. I imaju još tih MS miševa. Šta je taj MS? Takođe imaju dosta Logitech miševa koji nisu u kutijama već u kesicama, običi su, sa dva tastera i skrolom, koštaju oko 25 KM. Zna li neko kakvi su ti "jednostavni" Logitech miševi? Imaju par modela takvih. A na drugom mjestu, ne znam kako se zove, malo ispod NAME ali u istoj liniji, prekoputa Marinera, imaju isto tako bez kutije (u kesicama) neke Microsoft optičke miševe za oko 25 KM. Zna li neko kakvi su ovi "jednostavni" Logitech i Microsoft miševi sa dva osnovna tastera i skrolom?

Uzeo bih ja rado i neki od 35-40 KM samo da znam da je dobar.

Ovaj A4Tech WOP 35 mi djeluje dobro, u Beogradu je svega 12 EURA. Zna li neko koja firma ili prodajno mjesto u Banjaluci prodaje A4Tech miševe? Sa prethodnim njihovim mišem imam odlična iskustva.

Pogledaću da li u Media Marketu ima Intelli Explorer, mislim da ga nisam vidio prije par dana ali ću pogledati ponovo.

Evo A4Tech WOP 35
http://www.a4tech.com/en/product2.asp?C ... MNO=WOP-35

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2004, 00:08
Ako se igraš bolji su ti miševi s kuglicama, a inače su optički OK.

Ja sam isprobao sve moguće kombinacije, pa da iznesem svoj stav.

1. Obični kuglični s repom (nekima su i oni dobri, ali ja ih ne koristim iz prostog razloga št uvjek postoji bolja solucija), najveća mana je što se moraju često čistiti, ali ne prižaju ništa ekstra
2. Obični optički (odličan izbor za sve kojima ne treba apsolutno savršena preciznost pri brzim pokretima; ovo se odnosi na jeftinije modele sa jednim "laserom" i manjom rezolucijom, a više je uvjek bolje)
3. Optički bežični (ako nemaju punjive baterije ja bi ih se klonio pošto srču struju ko mamene, bluetooth verzije su štedljivije, al su uglavnom poskupe za jedan ne tako važan komad hardvera) (mana: skaču u ćošak s vremena na vrijeme)
4. Kuglični bežični (možda ponajbolji izbor; baterija dugo traje, veća fleksibilnot zbog nedostatka kablova... mane: moraju se čistiti i kao i svi bežični RF miševi i oni skaću u ćoše)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader .. ako hoces otidji do internet kluba G@rden (iza focusa) i pogledaj te atech misheve .. ne prodaju i ali ih koriste .. meni nisu nesto posebno, ali to je moj stav. MX510 je meni se cini u zecomu bio oko 100km .. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2004, 23:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2002, 01:00
kod mene se mishevi dijele na:
- moze se podesiti scroll pod linuxom:
1) sa puno problema
2) sa malo problema

:)

evo microsoftov wheel mouse optical usb/ps/2 radi ko sat...
nisam jos skontao cemu mish sa 118 dugmica/tockica ?!?!?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2004, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni moj dobri stari A4Tech nije pravio nikakva probleme po pitanju prljanja mehanizma i čišćenja. Neke miševe koje sam prije korsiti sam morao s vremena na vrijeme čistiti ali ovaj A4Tech skoro nikad. I prije par dana kad je prestao raditi otvorio sam ga skroz da vidim da se nije nešto pomjerilo ili otkačilo i zapanjio sam se koliko sam u njemu pronašao prašine, nikad je toliko nisam vidio u mišu. Poenta je da je i takav radio perfektno, uopšte nisam primjetio nikakve probleme u radu. To je miš sa dva skrola i dodatnim dugmićem sa strane, kad sam ga kupio platio sam ga nešto više nego što su miševi koštali, ali je vrijedio svaku paru. Bio je veoma precizan, jako lijep skrol, nikakvi problemi, odlično je ležao u ruci.

Koliko su ti kuglični bežični miševi? Gdje ih ima? Mada ako skaču u ćoše to nije dobro, pogotovo u igrama.

Što se tiče toga da optički nisu dobri za igre, to je problem. Doduše ni ja se u zadnje dvije godine ne igram mnogo, igram se pomalo i to jednom u par mjeseci, ali ipak se ponekad igram a i igraću se s vremena na vrijeme pa mi problemi sa mišom ne bi odgovarali. Recimo nekad odigram malo Quake 3 a tu je potrebna velika brzina i preciznost miša (je li tako kolega mIRCone :)).

Ovih dana sam čitao da miševe testiraju na igrama, jer to im je najzahtjevnije. Kažu da se MX500 (MX510) odlično pokazao. Ali 100 KM :(

Ma da znam da ovde neko prodaje A4Tech miševe vjerujem da bih si pronašao među njima neki dobar

V@nja je napisao:
ako hoces otidji do internet kluba G@rden (iza focusa) i pogledaj te atech misheve

Jel' misliš na ovaj A4Tech WOP 35? Vidiš dobro mi je kad mi neko ovako unaprijed može reći da li valja ili ne valja. Da li ti se miš jednostavno ne sviđa ili pravi probleme u radu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2004, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da .. mislim na taj A4tech .. sta ja znam, meni licno nije "sjedao" u ruci kako treba .. sto meni predstavlja veoma znacajan segment pri izboru misha. Sto se tice rada .. nisam bas previse boravio u tom net klubu (svega 2-3 puta) tako da ti ne mogu reci o nekom duzem radu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2004, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prije par dana nisam u Media Marketu vidio taj Microfoftov miš koji pominjete (Intelli Explorer 1.1a) tj. nisam vidio jer nije u kutiji, danas sam slučajno vidio taj neki Microsoftov, stoji u kesici. Nisam vidio da na njemu piše Intelli Explorer ali ispod njega na naljepnici piše 1.1a, mislim da piše i Wheel Mouse Optical 1.1a. To izgleda nije Intelli Explorer 1.1a. Taj Wheel Mouse Optical 1.1a košta 40 KM, dakle nešto skuplje od drugih. Zašto Microsoft miševi ne dolaze u kutiji?

Evo na ovoj stranici se nalaze Micosoft miševi

http://www.microsoft.com/hardware/mouse ... type=Mouse

taj koji sam vidio je ako se ne varam ovaj treći odozdo. Treći odozgo je IntelliMouse? Explorer ali takvog ovde nigdje nisam vidio. A vidio sam u izlogu Digita neki Microsoftov koji mi liči na ovaj peti odozgo, IntelliMouse? Optical. Ali nisam ulazio da bolje pogledam jer su već zatvorili. U Digitu imaju i Logitech MX510.

Što se tiče ovih priključaka, ovi noviji se mogu priključiti i na PS2 i na USB jer dolaze sa adapterom. Da li je svejedno u šta ću ga priključiti ili je jedno bolje od drugog kad je miš u pitanju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2004, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ja sam jedno vrijeme koristio MS Wireless Optical 3.0 Mouse. Sto se tiche ergonomije i pokretljivosti, ok je poprilicno. MEDJUTIM !!! ima jednu veliku manu - baterije se potroshe u roku od mjesec dana sto je stvarno previshe i polako pocinje da me nervira. Negdje sam naishao na podatak da je trajanje baterija oko 6 mjeseci, medjutim ovo me opasno nervira.

Sto se tiche PS2/USB .... pa vecina novih misheva, sto zicanih sto bezzicnih dolazi sa oba prikljucka. Ja dan danas koristim PS2 iz jednostavnog razloga ... PS2 konektor ne mozes ni za sta drugo iskoristiti a USB mozes, a buduci da danas puno gadgeta i slicnih periferija se kaci na USB uvijek je dobro imati ih slobodne. Mislim (nisam cuo drugacije) da nema razlike u uputrebi osim sto USB mozda nece raditi po linuxom ili nekim NE windows OS-ovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2004, 10:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče tih baterija na bežičnim miševima koliko sam vidio ima miševa sa klasičnim baterijama (koliko baterija ide u njih i da li neke specijalne?) a ima ovim "samopunjivih" miševa koji su vjerovatno dosta bolji kad su baterije u pitanju. Negdje sam pročitao da se Logitech MX700 nakon 10 minuta punjenja može koristiti cijeli dan. Ima na Benchmarku pregled i test MX serije. Na njihovom forumu sam međutim pročitao da se više ljudi žali na isti problem kod MX700 bežičnih miševa, i to baš kad je u pitanju punjenje baterija. Kažu da nakon pola godine ili godinu dana korištenja kad se miš stavi u onaj punjač led dioda koja označava da je miš pravilno postavljen se ne pali, pa ljudi moraju malo manevrisati kad stavljaju miš, a kasnije valjda bude i još teže. U početku im čišćenje kontakata malo pomaže ali kasnije i ne baš. Neko reče da je to valjda problem do cijele serije. Zato oprez. Inače sam vidio da je dobro na forumima unaprijed se informisati i podijeliti iskustva. Može se dosta muke uštediti i dosta dilema razriješiti.

A oko toga da li je bolje miš uštekati u USB ili PS/2 baš danas saa na jednom sajtu pročitao da Microsoft Intelli Optical ako se priključi preko PS/2 radi na 100 Hz a ako se priključi preko USB radi na 120 Hz. I još negdje sam pročitao da USB za miševe ima veći protok nego PS/2. A PS/2 je bolji što kao što reče mišk0 ne zauzima USP port, mada meni USB port ne trerba, koristim ga samo povremeno za flash memoriju a imam 2 USB porta pa sam bar za sada miša stavio na USB. A PS/2 je bolji i kad se ide u safe mode windowsa jer tada USB ne radi.

Usput, kupio sam taj Microsoft Intelli Optical 1.1A. Upravo ga probavam.

Čitao sam neke opise, od Explorera se razlikuje u tome što dva dodatna tastera nisu oba sa desne strane već je jedan sa desne a drugi sa lijeve, Explorer je veći što kažu da nekima može biti problem, i za razliku od Explorera koji ima lijepo obojenu plastiku koja vremenom usljed znojenja ruke nestaje (mislim na boju a ne plastiku :)) ovaj što sam kupio ima klasičnu plastiku kod koje se to ne dešava.

Koliko sam do sada vidio radi mi dobro, bez problema radi bez podloge ali se tada čuje kad se vuče po stolu pa je bolje sa podlogom. Mana koju sam do sada primjetio je što su dodatni tasteri poveći i jednako osjetljivi kao osnovni pa se zna desiti da se neplanirano kliknu, što sam pročitao i na jednom sajtu, ali nadam se da ću se naviknuti na miša i da to neće biti problem. Dugmić na kotačiću radi super, nisam tu mogućnost do sada imao na miševima, duduše imao sam ali ne tako, ovde radi dosta dobro. Kod kotačića je jedina mana što se čuje kad se vrti. Nije strašno mada na mom starom A4Techu kotačić je bio nečujan i za razliku od mnogih miševa bio je kontinualan, vrtnja kotačića nije bila rebrasta, skokovita, zapinjuća. Na svim ostalim miševima koje sam vidio kotačić je rebrast, tj. osjeti se kad se jedan ciklus okrene. Ne znam zašto ih tako prave, možda je to potrebno da bi kotačić mogao služiti i kad dugmence što na svom prošlom mišu nisam imao. Da ne bude zabune pošto možda nisam dobro objasnio, i ovde je pomjeranje na ekranu kontinualno i linearno ali se na točkiću osjeti rebrastost.

Sad skidam neki Microsoftov softver za miša od 6.3 MB pomoću kojeg se mogu podešavati druge funkcije tasterima.

I da, Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a je u Media Marketu 40 KM a u Digitu je između 20 i 30 KM, nisam tačno upamtio, dakle 50 metara dalje od Media Marketa isti miš je preko 10 KM jeftiniji. U Digitu Logitec MX510 košta 98 KM. A imaju i neki optički za 16 KM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2004, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Jel iko zna dje u gradu ima kupiti logitech ms-48 OEM ili original ovaj sto imam nesto steka...
Sta moze biti uzrok stekanja misa i ledjenja kursora osim prljavstine i zauzetosti procesora (kod mene nije ni jedno ni drugo)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2004, 02:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 20:21
Meni su opticki misevi svi isti pa tako svedno mi je koi je opticki mis u pitanju!

A sto se tice kuglasa to bi ustavom zabranio da se koristi :lol: !
Obrazlozenje:
1.Kida ti zivce
2.Nikad pogoditi na ikonicu
3.Svakih 7 dana ciscenje
.
.
. i tako dalje da vam ne nabrajam!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2004, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

epek je napisao:
Jel iko zna dje u gradu ima kupiti logitech ms-48 OEM ili original

U Zekomu ima neki Logitech S48, ne znam da je to taj koji tražiš. Ovde možeš vidjeti šta sve imaju

http://www.ze-com.net/cjenovnici/cjenovnik.htm

Bozex je napisao:
A sto se tice kuglasa to bi ustavom zabranio da se koristi

Ti si izgleda imao loša iskustva sa njima, mene je prethodni "kuglaš" odlično služio (nije pravi probleme ni kad se isprlja, bio je vrlo precizan, dobro ležao u ruci), i mislim da "kuglaši" mogu još uvijek dobro poslužiti, samo treba imati sreće pa nabaviti neki dobar. A loš optički može živcirati isto kao i loš kuglični.

Vidio sam u Aneksu neki kuglični A4Tech za samo 10 KM, da kupujem kuglični vjerovatno bih uzeo njega, ali za sada mi IntelliOptical radi sve bolje kako se svi više navikavam na njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2004, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader .. pricaj .. iskustva sa 1.1A ... jel ti odgovara? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2004, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sve više mi se sviđa. Ispočetka mi je smetalo što sam klikao na dugmiće sa strane kad to nisam želio, sad se to dešava rijetko, gotovo nikako. Jedino je pitanje kako će biti u igrama kad se miš bude više i brže koristio, ali nadam se da neće biti problema. Probao sam miša malo u Quake 3, nije bilo problema usljed brzine, i inače nikako do sada nisam primjetio sjeckanja, zastajkivanja. Miš u ruci leži sasvim dobro. Izgleda prilično lijepo, simpatična je led dioda koja stalno svijetli u donjem dijelu miša. Skinio sam taj Microsoft IntelliPoint program kojim se mogu po volji dodjeljivati funkcije svim dugmićima (kojih je ukupno 5 na ovom mišu). Zasad jedina mana je što je skrol prilično bučan, pogotovo kad treba više skrolovati, onda baš "grebe", više u skrolovanju gore nego dole.

I da, na prošlom mišu sa posebnim drajverima kad imam otvorena dva prozora, jedan do drugog, dovoljno je da dođem mišem na jedan od njih i skrol radi bez obzira da li je taj prozor aktivan ili nije. A sada da bi skrol radio na nekom prozoru nije dovoljno da samo mišom dođem nad taj prozor već ga moram i učiniti aktivnim time što ću kliknuti negdje na taj prozor. A to se dešava i kod drugih i sa drugim miševima, vidio sam to kod brata.

Što se tiče oznake A1.1 nju ima i moj IntelliOptical ali i Wheel Mouse Optical.
Taj Wheel Mouse Optical za razliku od Intelli-ja nema ta dva dodatna tastera sa strane, i to je možda jedina razlika (ne znam da li ima nešto slabiju optiku) a košta oko cijelih 20 KM manje. Ako ima istu optiku onda je to odličan miš za manje od 30 KM, toliko je u Digitu dok je isti u Media Marketu cijelih 40 KM. Plus što kod njega nema gnjavaže oko nenamjernog klikanja na bonus dugmiće. Na ovoj temi ga je IgAc pohvalio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]