banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 15:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: MSI FX5600
PostPoslato: 27 Jan 2004, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Eto, je l' može sad men' neko reć', kad bi' ja kupov'o ovu karticu, gdje b' je mog'o ovd' kod nas naći? I kol'ko je ona? Mislim oko 200-tinjak marki, al' nisam siguran...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ne znam trenutno stanje snabdjevenosti prodavnica... ali mozes da potrazis u Aneksu i Sampru... ako nemaju, mislim da mogu da naruce... ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Gledam na Samprovoj stranici - nema! Najjači je Radeon 9200! Mo'š mislit'!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

od stranica nema nista... samo ako odes direktno kod njih.... kod nas ljudi josh nisu navikli da traze po stranicama a ni prodavnice nisu navikle da stavljaju stranice ili cak iako stave onda ne apdejtuju
nazovi ih telefonom... to je bolji izbor od trazenja cjenovnika po stranicama ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa, posl'o sam mail, valjda provjeravaju bar jednom sedmično! :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
FX5600, za 200 KM .. nece to bash ici :) Ja mislim da ona nije ispod 350KM .... Sto se mailova tice .. ne provjeravaju oni to bash cesto :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ovde kod mene, verzija sa 128mb je malo preko 200KM, a sa 256mb oko 250KM. Znaci dole mozda jos jedno 10-20% gore i to je to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 01:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa, gledao sam neku recenziju na PCStats.com, staru 6-7 mjeseci, i kartica je bila oko 150 $! Ne može sad biti iznad 230-240 nikako! Ništa, onda ću nazvati, pa dobro... A kont'o sam i o Radeonu 9600... Šta mislite, šta je bolje? Ova FX-ica navodno ima i neki daljinac, al' kažu da je Radeon malo brži... Meni opet nekako draža nVidia...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 01:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moj licni stav je da je nVidia sranje... ati u svakom pogledu bolji!

pogledaj http://www.pcberza.co.yu pa onda trazi nekog rodjaka da ti to tamo kupi i posalje ovamo ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 11:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kefalo djelimo isto misljenje
a sto se tice graf. karti kod nas ... pa sta treba reci osim da se jos uvjek kod nas nalaze TNT karte koje su stare jedno 5 ili 6 godina :)
kad zatrazis nesto ozbiljnije (znaci ne MX ili SE) kazu "to je skupo da bi mi drzali na lageru ali mozete naruciti" i onda platis tu jednu koju bi na normalnom mjestu platio upola :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao sto BSE rece .. kartica bi normalno bila cca 250km medjutim dok je ovi naruce, pa dok te zavrnu za 10-15km izadje to i malo preko 300 :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2004, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
ajd ovako :) ATI RADEON 9800 Pro, skupi pare za tu karticu i zaboravi sve ostale, jeste da je skupa ali vrijedi toliko. Druga solucija je FX5900.

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 00:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jest, ja imam 600-700 marki, kol'ko l' su već one! Al' zamalo! I hvala za stran'cu, kefalo, valjda će se izvući nešto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 10:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
smiley nije ti fazon :P
btw cuo sam da 9800xt podrzava toliko visoke rezolucije koje (navodno) nikad necemo koristiti
mirikl sto`b rek`o Ceh, Svabo, Englez :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 15:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ova FX5600 podržava rezoluciju od 2048x1536@85 Hz! A!? Nije loše! S obzirom da imam monitor od 15 inča, lud'lo! Ima da se dobro naškiljim! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kolja je napisao:
Ova FX5600 podržava rezoluciju od 2048x1536@85 Hz! A!? Nije loše! S obzirom da imam monitor od 15 inča, lud'lo! Ima da se dobro naškiljim! :)

Tu rezoluciju jedva da prikazes na nekim 17" inchnim monitorima :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm .. ja imam 17" monitor i koristim rezu 1152x864 .. eventualno 1280x1024 .. sve ostalo mi je pre pre presitno, ne znam kako vama !

Sto se graficke tice .. nemoj da te to iznenadjuje i slabiji modeli su imali dobru podrsku sto se tice reze/frekvencije osvjezavanja ... medjutim pitanje je oce li to tvoj monitor moci podrzati :) Ipak MSI je jedan od boljih proizvodjaca grafickih kartica (barem po mom misljenju), a i drugih komponenata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 21:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa, dobro, misk0, zezam se! Al' i ja koristim 1152x864 na ovom monitoru... Samo kad se navikneš, onda nije problem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2004, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
kefalo je napisao:
moj licni stav je da je nVidia sranje

Ne vidim čemu ovakve izjave. Pogotovo kad nisu utemeljene. Ne želim reći da je nVidia bolja. Želim reći nešto drugo, stalno se na forumima raja prepucava po pitanjima nVidia vs ATI, Intel vs AMD itd. Poznato je da su ljudi naklonjeni jednoj strani i da ta obična naklonjenost često presudi u kupovini čak i ako trenutne činjenice govore u prilog "protivničkog" proizvoda. To sve može proći. Ali tvrditi da je jedan proizvod "sranje" samo zbog naklonjenosti drugom proizvodu ili trenutnoj blagoj tehničkoj prednosti drugog proizvoda je bezveze. Svi ovi proizvodi su vrhunski i iako jedan u nekom trenutku i u nekoj seriji jeste bolji od drugog to ni slučajno ne znači da je drugi "sranje" i da ga treba omalovažiti, tim prije što je omalovažavanje češto u pozadini upereno na one koji kupuju "protivnički" proizvod u smislu "ti si glup, ja sam pametan i znam da je bolji ovaj drugi proizvod".

Grafička kartica za koju bi se danas moglo reći da je "sranje" je grafička katrica od prije 5-6 godina. Današnje kartice su mnogo bolje i razlike između današnje nVidia i današnje ATI kartice su minimalne u odnosu na razliku kartica od prije 5 godina i ovih današnjih. Pa tom logikom ako je današnja nVidia sranje ni današnja ATI ne može biti puno bolja, i obrnuto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jan 2004, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se sa Vaderom. Te karakteristike u kojima se kartice razlikuju su toliko minimalne (naravno i mjerive) da obicnim korisnicima kojih je ovde vecina na forumu nece nista znaciti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]