Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja...Elem... žao mi je što me zapade da prvo otvorim temu za
antipreporuke. Nije čak ni da je šta strašno, ali želim samo ukazati da ima i boljih izbora.
Radi se o Gigatech najjeftinijoj tastaturi, neki model GT-410E.
Plastika je vrlo jeftina, lagana je preko svake mjere i maltene svaki dodir izaziva klizanje. Smješnija od najsmešnijeg virusa. One "baglame" za podizanje tastature djeluju vrlo osjetljive i pitanje je koliko će potrajati. Lampica, dioda, šta li je, za Caps Lock je toliko jaka da izbi oči kad se malo nagneš nad tastaturu i pogledaš direktno.
Ima i dobrih strana - za sada radi, iako je nova. Plastika miriše na digitrone, a svi smo voljeli digitrone kad smo bili mali. Najbolje od svega je što mi je zatrebala tastatura, pa sad imam kakvu-takvu, valjda će poslužiti. I zvuk kod kuckanja je OK.

Nema ni da zapinje neko dugme, ide to, samo opet kažem, pomjeri se kad je mrko pogledaš.
Cijena oko 10 KM. Računam da je bolje dodati 5 maraka i uzeti nekog bazičnog Geniusa. Nije ni to ništa spektakularno, ali je ipak provjerenija opcija. Njihovim tastaturama i miševima sam uvijek bio zadovoljan, dugo su služile (za razliku od npr. slušalica). Sasvim moguće da ima slabijih modela od ove tastature, zato, da mi je bila ova pamet, preskočio bih sve što je 10 KM...