banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 09:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2013, 12:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Imam nov tablet koji ima 1 ghz i oko 800 mb rama na kojem je android 4. Ponekad je malo spor pa sam ga rutovao I malo se igrao, npr obrisao sam neke sistemske aplikacije koje su jele bateriju, aplikacije za mobilni telefon koje mi ne trebaju jer tablet nema podrsku za sim, pa malo je brzi I baterija malo duze traje, ali opet nije mi to to.

Imam telefon xperia st15i koji ima 384 mb rama i 1ghz koji koristi android 2.3.4 i puuuno je brzi od tableta, i prije par mjeseci sam ga apdejtovao na android 4 i totalno mi je usporio, bateriija mi je krace trajala pa sam ga vratio na staru verziju i sve je opet bilo super.

Ono sto meni pada na pamet je da instaliram na tablet android 2.3, u cilju da se ubrza i malo produzi baterija, pa sta vi mislite o tome? Da li je neko probao? Jer kad citam ove stranjske recenzije svi govore kao da je android 4 bolji brzi i to, meni malo ljepse izgleda i ima par novih gluposti ali nista ne fali ni dvojci ako ce brze raditi...jer mislim da je hardverski manje zahtjevna, nesto kao win 7 I xp :)

Hvala i pozz

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 13:17 
Koji tablet konkretno, neki kinez ili?

Konkretno, ne zavisi brzina samo od verzije androida, moze zavisiti od dosta stvari, moras probati razne custom romove da vidis koji ti najbolje odgovara, to naravno pod uslovom da imas normalan tablet koji nije kinez....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 13:36 
Majstor
Majstor

Nije kinez, iz amerike ja mada nije sad nesto preskup, crystalview je 7 inca EX-740C

pa dobro ali mislum u globalu da li je istina da su starije verzije manje hardverski zahtjevne, tj da li bi moglo biti brze? kao sto mi se desilo na telefonu, da je pod verzijom 4 bio dosta sporiji iako mi je sam telefon preporucivao da ce bolje raditi pod verziom 4

jer ako mi neko moze reci iz iskustva da nece da se dzaba ne zezam sa romovima i procedurom...

i ajde JOS JEDNO PITANJE kad sam vec otvorio temu, dugo vremena slusam i citam savjete za odrzavanje baterija na laptopu androidu telefonu i slicno i svi govore da se baterija treba "redovno" prazniti do kraja pa puniti do kraja i da tako duze traje i tako se cuva. Kao ima neka memorija koja pamti kapacitet najbolje je povremeno skroz isprazniti pa napuniti. A ja skoro naletim na neki stranjski forum koji govori da bateriju treba sto cesce puniti i da treba izbjegavati da se isprazni ispod 50%, i skoro se cujem sa "poznanikom" iz amerike (koji mi je poklonio navedeni tablet) a on radi u nekoj firmi gdje prave maticne ploce za kojekakve uredjaje i potvrdi ovo drugo pravilo za baterije da se trebaju stalno dopunjavati i da se izbjegava praznjenje do kraja jer ovo prvo je samo prica proizvodjaca da se baterije sto prije pokvare da bismo kupovali nove....

Iskustva sa tim? (ali nemojte zaboraviti na moje prvo pitanje ako verzije androida) :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 15:08 
Jedino da sam probas, recimo meni je HTC evo3D radio brze na ICS-u (android 4.0.4) nego na androidu 2.3.7, i to bas je velika razlika bila.

Sada imam HTC desire i na njemu cyanogenmod 7 odnosno android 2.3.7 i radi odlicno, brzo i bez greske, jako osjetljiv touch za razliku od jelly beana i ICS-a, to su sve custom romovi...

Ne mogu naci nikakve specifikacije o tom tvom tabletu na internetu, nije kinez, ali pomozi boze nie ni bolji nista...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://crystalviewtablet.com/Contact_Us.html

http://mtradinggroup.com/

Pravi USA brend :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 17:35 
Bio sam ja i na sajtu, ali sem toga nista nema...

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 17:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Standard, sve se pravi u kini a "mozda" sklapa u USA i to im je kao USA proizvod :P

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2013, 20:44 
Majstor
Majstor

Odustao sam od gingerbreada
Iskoristio sam aplikacije root app delete i root explorer i jos se malo igrao sa bespotrebnim sistemskim aplikacijama i sad mnogo brze radi, piči :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Taman da ne otvaram novu temu.
Preporucite neki tablet. Nov, do 200 KM.
Gledao sam na piku. Nasao sam dva neka. Ne znam koju marku da gledam.
Prestigio ima najvise. Poneki blueberry i slicno.
Neke vase preporuke i iskustva.

http://www.pik.ba/artikal/7564399/table ... android-4/
http://alfom.pik.ba/artikal/9165461/tab ... igio-3970/

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 17:37 
Taj prestigio je kao moj (pmp5570c), ima skoro iste performanse...

Jedini problem sto mi se nedavno desio je to da utos za microSD karticu nece da "uhvati" karticu... Ali ne zabrinjava me to posto je jos pod garancijom pa cu ga vratiti i dobiti nadam se novi...

Ostalo je ekstra, sto se tice brzine i ostalog prezadovoljan sam, baterija je slabija od standardnih tableta (tipa nexus 7 i sl), ali meni 4 sata rada sasvim dovoljno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]