Imam nov tablet koji ima 1 ghz i oko 800 mb rama na kojem je android 4. Ponekad je malo spor pa sam ga rutovao I malo se igrao, npr obrisao sam neke sistemske aplikacije koje su jele bateriju, aplikacije za mobilni telefon koje mi ne trebaju jer tablet nema podrsku za sim, pa malo je brzi I baterija malo duze traje, ali opet nije mi to to.
Imam telefon xperia st15i koji ima 384 mb rama i 1ghz koji koristi android 2.3.4 i puuuno je brzi od tableta, i prije par mjeseci sam ga apdejtovao na android 4 i totalno mi je usporio, bateriija mi je krace trajala pa sam ga vratio na staru verziju i sve je opet bilo super.
Ono sto meni pada na pamet je da instaliram na tablet android 2.3, u cilju da se ubrza i malo produzi baterija, pa sta vi mislite o tome? Da li je neko probao? Jer kad citam ove stranjske recenzije svi govore kao da je android 4 bolji brzi i to, meni malo ljepse izgleda i ima par novih gluposti ali nista ne fali ni dvojci ako ce brze raditi...jer mislim da je hardverski manje zahtjevna, nesto kao win 7 I xp

Hvala i pozz