banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2013, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2011, 23:10
Student sam.Posedujem laptop (15,6) koji zadovoljava vecinu mojih potreba.Ali u zadnje vrijeme mi je potreban veci monitor zbog faxa(autocad),tako da sam poceo da gledam monitore.Kako u sobi imam prikljucak za TV odlucio sam da paznju usmjerim na TV/Monitor Combo uredjaje(ili kako se vec zovu) velicina 24 do 26 inca.Pa bi onda HDMI kablom spojio laptop i Monitor.
Sad sam u dilemi.Isplati li se kupovati to.Kakav je kvalitet slike prilikom rada na istom(crtanja,gaminga i gledanja filmova).Mislim na LED HD Ready uredjeje.Imate li preporuke za neki poseban model.
Opet sa druge strane imam u opciji i klasicne TV LED uredjaje samo u Full HD.I njih bi mogao povezati HDMI kablom.Glavno pitanje je sad da li ima razlike u gaming i gledanju filmova izmedju ove dve opcije?Posto mi je odnos koriscenja 70% monitor i 30 % TV.
Ako ima neko strucan u ovom podruciju da mi preporuci nesto.
Unapred zahvalan.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nisam strucan, ali mozda ti je bolje rjesenje dobar velik monitor i TV kartica. Imas sve skoro pa isto a za manje para nego sto kosta monitor sa tv tjunerom.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ja bas skoro kupio Samsung LED TV 32", milina gledati na njemu filmove sa kompa, utakmice, itd...
U Tehnomagu sad imas snizenje televizora, pa provjeri cijene.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Nisam strucan, ali mozda ti je bolje rjesenje dobar velik monitor i TV kartica. Imas sve skoro pa isto a za manje para nego sto kosta monitor sa tv tjunerom.

I ja sam razmisljao o tome ali ne znam kako bi ta tv kartica isla na laptop.Ne znam ni koliko kosta.A ne znam ima li razlike u kvalitetu slike kad je tv izmedju opcije tv kartica+monitor i monitor sa vec ugradjenim tjunerom.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
Ja bas skoro kupio Samsung LED TV 32", milina gledati na njemu filmove sa kompa, utakmice, itd...
U Tehnomagu sad imas snizenje televizora, pa provjeri cijene.

Jesi li spojio na laptop ili na desktop racunar.Kakva je slike generalno?Mozes li citati tekstove na netu bez problema?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na laptop. Citanje najnormalnije ide, necu pretjerati ako kazem da je ostrija slika nego na laptopu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 13:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Najbolje je samo da skines HD film 1080p. Ja gledam sa USB-a.

Ja skoro kupio Philips, slika je odlicna. Samo nema zvuka kada mkv format pustim, pa moram da konvertujem...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Vampir Toza je napisao:
blaf77 je napisao:

I ja sam razmisljao o tome ali ne znam kako bi ta tv kartica isla na laptop.Ne znam ni koliko kosta.A ne znam ima li razlike u kvalitetu slike kad je tv izmedju opcije tv kartica+monitor i monitor sa vec ugradjenim tjunerom.

Pih, nesto ovakvo?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ex ... d&_sacat=0
Kvalitet je vjerovatno srazmjeran cijeni. Ja imam obicnu analognu PCI TV karticu i elta kablovsku, meni i to vise nego dovoljno. Zavisi koliko si zahtjevan.

Ovo mi se svidja, ali nema tv tjuner, valjda:
http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-MK808 ... 1c32116958

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Generalno gledano,najbolja mi je opcija uzeti neki LED HD TV.Ponuda je najbolja a i za pare koje dam,dobijam najvise.
Jedino me je strah da kada prikljucim na laptop HDMI kablom da ne bude nekih problema,tipa,da mi slika ne bude preko cijelog ekrana TV,tj.da budu crne ivice ili da je tekst mutan.
Ovo pisem zato sto planiram da ako uzmem TV da mi on bude fiksan.Necu vise nikako koristiti ekran laptopa,nego cu sve aktivnosti raditi na tv,zato mora da bude bez greske,ako me razumijete :D
Inace mi je konfiguracija laptopa sledeca
HP pavilion dv6
15,6 inca 1366×768
AMD a8 3530xt
Radeon 7690m

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 15:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ti onda ponesi laptop i kabl, pa probaj u prodavnici

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 16:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

giometar je napisao:
A ti onda ponesi laptop i kabl, pa probaj u prodavnici

To cu uraditi u svakom slucaju :D

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
A jesi li razmišljao da li će ti se to s*anje od Paviliona grijati malo žešće, ako se sa laptopove nativne rezolucije 1366x768 prebaciš na konstantno korištenje 1920x1080 rezolucije koja će ti biti na TV-u? Naročito uzevši u obzir da si spominjao i rad u AutoCAD-u?!

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
A jesi li razmišljao da li će ti se to s*anje od Paviliona grijati malo žešće, ako se sa laptopove nativne rezolucije 1366x768 prebaciš na konstantno korištenje 1920x1080 rezolucije koja će ti biti na TV-u? Naročito uzevši u obzir da si spominjao i rad u AutoCAD-u?!

Imam cooling pad a uskoro cu i termalnu pastu mjenjati.Nemam iskustva sa tim.Zato sam i otvorio ovu temu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 06:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Ako se mislis ozbiljnije baviti CAD-om, batali laptop, uzmi dobar PC i dva monitora, po mogucnosti da nisu wide.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2013, 02:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Vampir Toza je napisao:
dtb_pro je napisao:

Imam cooling pad a uskoro cu i termalnu pastu mjenjati.Nemam iskustva sa tim.Zato sam i otvorio ovu temu.

Cooling pad okači mačku o rep, a ako je laptop kod tebe makar 2 godine i nije čišćen, naće tepih prašine u njemu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]