banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 17:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2012, 22:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2010, 21:45
Znaci, kad se pojavi onaj logo Windows-a i kad se boot-uje Windows, kompjuter se iznenada restartuje i opet tako ispocetka. Pokusao sam i uci u Safe Mode, ali ista stvar se desava, takodje sam pokusao i Startup Repair, ali kaze da ne moze automatski da popravi problem. Ovo mi se desava otkad sam formatirao Hard Disk i clean instalirao Windows 7. Nije do Hard Diska jer savrseno radi u drugom racunaru. Molim pomoc!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2012, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Ako sam shvatio, tek što si instalisao - počelo se dešavati. A da odradiš instalaciju još jednom? Možda je pri kopiranju fajlova zaboravio nešto krucijalno.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 07:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Windows se normalno boot-uje na drugom racunaru, ali na jednom sto meni treba se ne moze boot-ovati. Mora da je neki hardware.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
temperatura CPUa? udji u bios i provjeri informacije...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Vidi da nije crkla pločica ram-a. Ako imaš više pločica (a nije onaj ram što mora biti uparen) pokušaj ukloniti jednu pločicu pa upaliti komp, pa ako ne uspije vrati tu pločicu a ukloni sljedeću itd.

Slična stvar se nedavno desila na burazovom kompu i ispostavilo se da je baš to bilo.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Samo malo, ako dobro shvatam uzeo si hard disk sa drugog računara sa već instaliranim Windowsom, priključio na svoj računar i pokušavaš boot?
Ako to nisu hardverski identični računari, nije čudno što se ruši.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 22:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Kao sto kaze Forty Two to je zbog pogresnih drivera sa starog racunara koji ne odgovaraju novom... udji u safe mode pa pokusaj obrisati stare drivere pa ga pussti da instalira nove...

mada vjerovatno ne gine preinstalacija

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2012, 23:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kako moze biti do pogresnih drajvera, kad je formatirao hdd i uradio clean install win7?
prije komentarisanja bilo bi pozeljno da procitate sta je napisano

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
BSE je napisao:
kako moze biti do pogresnih drajvera, kad je formatirao hdd i uradio clean install win7?
prije komentarisanja bilo bi pozeljno da procitate sta je napisano

AIV je napisao:
Znaci, kad se pojavi onaj logo Windows-a i kad se boot-uje Windows, kompjuter se iznenada restartuje i opet tako ispocetka. Pokusao sam i uci u Safe Mode, ali ista stvar se desava, takodje sam pokusao i Startup Repair, ali kaze da ne moze automatski da popravi problem. Ovo mi se desava otkad sam formatirao Hard Disk i clean instalirao Windows 7. Nije do Hard Diska jer savrseno radi u drugom racunaru. Molim pomoc!!!

Nigdje nije rekao na kojem je računaru odradio taj "clean install", a svi znamo da od AIV-a možeš svašta nešto očekivati. Nije isključeno da je podigao sistem na drugom računaru gdje mu disk radi "savršeno" pa ga onda želi premjestiti u drugi komp gdje mu se sistem ruši.
Ali ako uzmemo da je ipak podizao sistem kako treba sa diskom u mašini koja mu stvara problem, onda je najvjerovatnije problem sa memorijom u pitanju. Mada ne znam kako mu je prošao full install, a tek se onda krenuo rušiti sistem. Zato i ja sumnjam da je upravo onako kako je Forty Two napisao: Formatirao je disk u drugom kompu i tamo na njega spustio sistem, a zatim uzeo disk i prebacio ga u drugu mašinu. Nije da to ne prolazi ponekad pa se sistem podigne i "doinstalira novi hardware", ali ako je prevelika razlika u komponentama (naročito ako je razlika u kontroleru za HDD) od takvog prebacivanja nema ništa.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 01:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da pojednostavim, instalirao sam Windows 7 na hard disku u kompjuteru koji normalno radi, i prebacio taj hard disk u drugi kompjuter koji je radio normalno, ali sad nece da se boot-uje sa ovim novim hard diskom. Da li to znaci da moram instalirati Windows na racunaru na kojem planiram da ga koristim, ili se na neki nacin jedan hard disk moze koristiti za vise racunara?

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 02:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Za početak, da.
Ovo drugo (može) bez problema ukoliko su mašine identične.
Svi su već napisali.
I sada nas sve zanima zašto nisi podigao sistem na tom kompjuteru.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 08:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Masine nisu uopste identicne, a sistem sam podigao na drugom racunaru jer prvi nece da boot-uje CD. Napravicu bootable USB pa cu preko njega pokusati instalirati.

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
cudno mi samo da ti nije izbacivao plavi ekran posle biosa, nego se restartovao komp

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 09:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dtb_pro je napisao:
Nigdje nije rekao na kojem je računaru odradio taj "clean install", a svi znamo da od AIV-a možeš svašta nešto očekivati. Nije isključeno da je podigao sistem na drugom računaru gdje mu disk radi "savršeno" pa ga onda želi premjestiti u drugi komp gdje mu se sistem ruši.
Ali ako uzmemo da je ipak podizao sistem kako treba sa diskom u mašini koja mu stvara problem, onda je najvjerovatnije problem sa memorijom u pitanju. Mada ne znam kako mu je prošao full install, a tek se onda krenuo rušiti sistem. Zato i ja sumnjam da je upravo onako kako je Forty Two napisao: Formatirao je disk u drugom kompu i tamo na njega spustio sistem, a zatim uzeo disk i prebacio ga u drugu mašinu. Nije da to ne prolazi ponekad pa se sistem podigne i "doinstalira novi hardware", ali ako je prevelika razlika u komponentama (naročito ako je razlika u kontroleru za HDD) od takvog prebacivanja nema ništa.

facepalm
objasnjavanje mu je 0 bambija :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
AIV je napisao:
Masine nisu uopste identicne, a sistem sam podigao na drugom racunaru jer prvi nece da boot-uje CD. Napravicu bootable USB pa cu preko njega pokusati instalirati.

Kao što rekoh nekidan, neka si ti nama živ i zdrav, a ostalo će se nekako riješiti... :lol: :lol: :lol:

@BSE
Evo, vidiš... Mislim, šta reći... Koju posluku porati?! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 18:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Rjesenje...
http://www.sevenforums.com/tutorials/13 ... ost1161038

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 19:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Al' ti komplikuješ. Zar ti nije jednostavnije izvaditi optički drajv iz tog drugog računara i ubaciti u prvi i instalirati 7-icu k'o sav svijet?

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Forty Two je napisao:
Al' ti komplikuješ. Zar ti nije jednostavnije izvaditi optički drajv iz tog drugog računara i ubaciti u prvi i instalirati 7-icu k'o sav svijet?

Eeee al' AIV je to...

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2012, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ma on je vec imao rjesenje, samo je pitao :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]