banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Nov 2011, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo ako nekoga zanima ova interesantna stvar za one koji već ne znaju.

DLNA - podešavanje i korišćenje

Koristite li DLNA?
Kakva su vam iskustva?
Koristite li NAS ili neko softversko rješenje kakvo je predstavljeno u gornjem tekstu?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
niti koristim niti imam plan da koristim
jos jedan pokusaj marketinga da pomuze kupce, pardon ovce
ne vidim razlog za trosenje love kad ono sto imam radi odlicno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Za gledanje filmova koristim WD TV Live player. Pošto sam kupio novi TV u sobi, a podržava DLNA, probao sam. Uglavnom radi, ali nije sve tako sjajno... ako prevod nije integrisan u MKV ili MP4 fajl, ne zna ga prikazati. Samim tim, DivX (AVI) sa dodadtim prevodom ne radi. Isto tako, na TV-u nije moguće podešavati veličinu slova, pati se sa našim karakterima (Š, Đ i Ž ne zna prikazati). Pošto i WD podržava DLNA, probao sam i na njemu. On se odlično snalazi s prevodima, ali je opet nemoguće učitati prevod iz posebnog fajla. Isto tako, TV ne podržava baš previše audio/video formata, pa sam morao aktivirati transkodiranje na kompjuteru; em što je slika lošija, em što komjuter radi bez potrebe. WD je pustio sve i jedan multimedijalni fajl koji sam mu dao. Summa summarum, WD TV Live + SMB je i dalje (naj)bolja kombinacija. Jedino mi je dobro došlo za pokazivanje slika starcima, nakačiš telefon na wireless i pokreneš DLNA na telefonu, te tako prikazuješ slike na TV-u. Ali opet, fotoaparat i HDMI kabl mi zvuče kao bolja kombinacija...

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 05 Dec 2011, 00:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kojim programom ugrađuješ prevod u MP4 fajlove?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

MP4Box. Ako ti se ne sviđa command line, ima par frontendova za njega (čini mi se da se jedan zove YAMB).

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo ima ovaj MP4Box-GUI

http://www.videohelp.com/tools/My-MP4Box-GUI

<Enter_name> je napisao:
WD je pustio sve i jedan multimedijalni fajl koji sam mu dao.

Mene je nedavno zezao sa nekim MKV fajlovima a onda sam vidio da zeza i druge, kažu da je to zato što je MKV napravljen sa enable header compression settings, neki noviji firmware za WDTV Live je to sredio pa ću uraditi update, nisam to do sada radio na njemu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da, bilo je problema, rješeno u verziji 1.03.49_V. Zadnja verzija je 1.06.15_V. Mene je znao zezati da neće da pusti MKV fajl, kao nije podržan, ugasim player i upalim i najnormalnije ga pusti. Upgrade firmwarea rješio problem, poprilično su ažurni po tom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ali kažu da valjda i dalje zeza ono sa prevodom, namjestiš u Settings da uvijek pušta prevod sa filmom a on ne pušta već moraš svaki put ručno kad krene film pokrenuti i prevod.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Tačno. Mada to podešavanje sporadično gubi, nekad ga ugasiš i zapamti ga, nekad ne zapamti...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, baš tako. Ali uglavnom ga ne zapamti. Nikako mi nije jasno kako to ne mogu srediti a toliko firmware verzija su izbacili :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011, 00:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Meni to i ne smeta nešto posebno... mada je pitanje da li će više i izdavati noviju verziju firmwarea pošto je izašao novi model. Obećali su još jedan update, da li će biti - vidjećemo...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2012, 22:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da vaskrsnemo temu :D Dakle, pokušaj korištenja DLNA tehnologije... pošto je počeo Euro 2012, a šupci iz kablovske zamračuju programe na kojima se mogu normalno gledati utakmice, traži se alternativni način za gledanje istih. Obezbedio sam stream sa interneta za gledanje utakmica, te sam instalirao Serviio da glumi DLNA server; koliko sam ja uspio naći na netu, on jedini omogućava streaming streama (da se tako izrazim). I to radi, ali samo prvih par minuta... nakon toga slika počinje da trza. Stop, Play, radi par minuta i idemo ispočetka... ista stvar se dešava sa fajlovima. Drugi DLNA serveri rade bez problema sa fajlovima, ali ne podržavaju stream kao ulaz. Stream na računaru radi bez ikakvih problema, ali nije zanimljivo gledati utakmicu na 22"... shodno svemu, zaključak je da je do servera (softvera). A da razvlačim HDMI kabl od računara do TV-a mi nije baš najzgodnije rješenje. Ima li ko kakav predlog za neki DLNA server koji ima traženu mogućnost? Ostao sam bez ideja koje više probati (kakvo sam sve smeće istalirao na računar, da bog sačuva...)...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Koji TV imas? Ja preko Serviio servera mogu da pustam video, audio i slike sa kompa, ali mi nece da pusti streaming linkove koje ubacim, tj. uopste ih TV i ne vidi... kod mene je panasonic G20 plazma. Pokusavao sam i preko Tversity-a i preko njega mi tv vidi i linkove i fajlove ali nece nista da otvori sem slika..

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 14:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Panasonic E30. Inače ne koristim DLNA nego WD TV Live; od svih probanih DLNA servera najljepše mi radi Twonky, ali on nema podršku za streamove...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 21:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja idem direktno preko tv-a na serviio dlna server na racunaru, ali nisam nesto prezadovoljan kvalitetom u odnosu na ono sto dobijem kada spojim tv i laptop direktno, ali dobro dodje za pustanje muzike, slika i tek poneki video.

Pokusaj pronaci na netu mozda ima neki tweakovan profil za WDTV koji bi rjesio problem streaminga..

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Jel moze mala pomoc oko ovoga?

Imam na telefonu (Vizaz u5) program koji kad pokrenem mogu uz pomoc win media plera da pregledam slike i pustam muziku, ali ne mogu da prebacim slike na racunar....da li neko zna zasto i kako to podesiti?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2012, 23:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Koliko ja znam DLNA je samo za streamovanje, ali mozda ima neka caka za kopiranje

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 00:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

WD TV Live mi ne odgovara za gledanje streama koji ima 4:3 format slike; TV se tu snalazi odlično. Večeras sam pogledao utakmicu bez i jednog trzanja... a da sam šta mjenjao - nisam :-? Profili se odnose na transkodiranje, a pošto i WD i TV podržavaju MPEG-2 video i MPEG-1 Layer 2 audio nema potrebe za tim, sa tim bi samo još više degradirao kvalitet slike...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]