banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 04:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: servis laptopa
PostPoslato: 12 Mar 2011, 20:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
posto sam u strci s vremenom tj kratko cu biti u Bl par dana trebam od keve da odnesem laptop na servis.

Trebao bih formatiranje harddiska, da mi se instaliraju original drajveri tako da sve originalne opcije laptopa budu aktivne, windows 7, office 2007 i osnovni programi na komp. Laptop je dell latitude.

Kome da odnesem maasinu, koliko dugo bi mu trebalo za to i koliko para bi odprilike trazio.

Mogu ja to i sam ali stvarno nemam vremena pa hajde posavetujte

Vrh

Tema posta: Re: servis laptopa
PostPoslato: 12 Mar 2011, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Imaš PP.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa brate kod mene :))

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I?

Jesi li popravio?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
nisam jos dosao u Bl, tek u utorak pa cu ga tad odneti

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Jel' radi iko fizičke popravke laptopa koje ne uključuju direktno hardver?? Konkretno one "baglame" tj zglobovi kod ekrana gdje se on "preklapa" odnosno plastika preko njih je totalno "otišla" i plašim se da će se jednog dana monitor tj. ekran totalno odvojiti. :) Razlog ovome je vjerovatno izuzetno loš kvalitet izrade plastike, koja je užasno tanka. U pitanju je Dell Inspiron 1525.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A jesi gledala na e-bay, ja sam trazio neki ekran i naletio na jako puno dijelova za taj neki laptop za koji sam trazio ekran-cijelo kuciste, samo poklopac, ma svega.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Jel' radi iko fizičke popravke laptopa koje ne uključuju direktno hardver?? Konkretno one "baglame" tj zglobovi kod ekrana gdje se on "preklapa" odnosno plastika preko njih je totalno "otišla" i plašim se da će se jednog dana monitor tj. ekran totalno odvojiti. :) Razlog ovome je vjerovatno izuzetno loš kvalitet izrade plastike, koja je užasno tanka. U pitanju je Dell Inspiron 1525.

Najcrnja moguća stvar koja te može snaći. Kao da je rak-rana u pitanju, samo se širi. Ne radi se samo o plastici jer su u toj plastici najčešće inpregnirane zavrtke (matice po naški :-)) u koje se uvrću vijci (šarafi po naški :-)) koji drže "baglamu" koja nosi display. Bez obzira na sva dostignuća savremene tehnologije, nevjerovatno je koliko je rješenje za tu bolnu tačku prenosivih računara najčešće veoma slabo rješeno i veoma staromodno.

Najčešće je to "obična baglama" koja zbog preklopa između osovine i okova drži težinu displeya na sebi. To mi onda savladavamo principom poluge, ali cjelokupno opterećenje je na tim bijednim "šarafčićima". Dovoljno je da jedan popusti, ostali se krenu mrviti kao stari zubi i dok si rekao keks, polomi se čitava ta strana oko displeya, a mogu stradati i kablovi.

Ovo tebi naravno ništa ne pomaže jer ti nisam rekao kako popraviti, ali zapravo sam htio da te utješim stavljanjem do znanja da saosjećam s tobom. :( :( :( Teško ćeš to kvalitetno popraviti, osim ako ne odneseš da to zaliju novom plastikom ili nekom drugommasom dok se nije smrvilo previše. Prozovi Infocom, East Code ili recimo PC Info, možda SetComp. Oni imaju servise pa će se neko od njih možda usuditi da proba.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
WeeBoo je napisao:

donesi laptop da ti to sredim

Free :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
WeeBoo je napisao:

donesi laptop da ti to sredim

Free :wink:

Donijeću ti vala i platiti pivo ako uspiješ da popraviš. :) Ali ovaj dio koji poklapa te "baglame" je skroz pukao. Ako nemaš neke rezervne dijelove, teško je popravljivo. Poslaću ti par slika na pp. ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Donijeću ti vala i platiti pivo ako uspiješ da popraviš. :) Ali ovaj dio koji poklapa te "baglame" je skroz pukao. Ako nemaš neke rezervne dijelove, teško je popravljivo. Poslaću ti par slika na pp. ;)

Ako taj dio samo poklapa baglame kako se oni ne bi vidjele, *ebeš to. To se može srediti i nije ti toliko bitno. A koliko vidim prema ovoj slici:
http://farm4.static.flickr.com/3092/2879392638_01bbef21e2_o.jpg
kod tebe je taj slučaj, što znači da ima nade za tebe :-D

Problematično je kad su ti poklopci integralni sa okvirom koji drži display i u sebi imaju noseće elemente...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
Problematično je kad su ti poklopci integralni sa okvirom koji drži display i u sebi imaju noseće elemente...

Pa i jesu integralni dio, ovaj "vanjski" dio prema ivici tj. ta plastika je dio okvirne plastike ekrana... :S

Evo slike, havarija... :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bedak...
Dao Bog da DELLBOY to lako riješi, ali bojim se da neće ići tako jednostavno.

Realna opcija je da iskoristi neku smjesu koju može da "salije" tu, ali prije toga da otpusti ovu razvaljenu stranu tako da se okreće bez otpora, a da druga baglama bude ta koja stvara otpor okretanju. Jer ne vjerujem da može bez zamjene popraviti to dovoljno čvrsto tako da popravljen dio i dalje trpi moment obrtanja.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sam imao ovakav problem i kupio sam na ebay potpuno isti laptop i samo zamjenio ekrane. Kao prava postenjacina opet sam prodao za iste pare taj rashodovani :) Nisam zaradio bobe.

Lenovo G530 od sestre, prognoza je da je riknula maticna... Pomoc?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
ja sam imao ovakav problem i kupio sam na ebay potpuno isti laptop i samo zamjenio ekrane. Kao prava postenjacina opet sam prodao za iste pare taj rashodovani :) Nisam zaradio bobe.

Lenovo G530 od sestre, prognoza je da je riknula maticna... Pomoc?

Na ovaj prvi dio moj komentar je bezobrazan pa ćemo ga izostaviti...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na ovaj drugi dio... Ako je ploča, svaki komentar je suvišan. Što bi naš narod rek'o, baci ga. Naravno nije tako, ali ostale opcije nisu nešto pretjerano bolje:
- Kad si već kupovao preko e-baya, probaj opet (mada sam malo prosurfao baš da vidim, neće ići lako...)
- Rastoči u dijelove i prodaj šta se prodati može.
- Ako imaš love da kupiš drugi, a ti ovaj ostavi da služi u propratne svrhe: pritisak za biljke za herbar, igračka za kumovu djecu kad ovi dođu u goste itd.

Doduše, postoji opcija da se neko zeza sa pločom ko smatra da je jako dobar elektroničar. Nekad je onaj u SetCompu se zanimao takvim stvarima, možda je još uvijek aktivan. A čuo sam da u Budžaku negdje imaju dobrog elektroničara, mada se sad ne mogu sjetiti ko je i gdje ovdje na forumu to spominjao. Ali to su male šanse.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma jasno mi je kao dan, samo se zalio u nadi da ce mi biti lakse :)

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
preporuka za neki servis? laptop je star, otišao mu cooler, kome da se obratim? hvala...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Set Computers iza Picete, kod ATVa
Kad god sam mu odnio nesto na popravak bilo je gotovo rekordno brzo, za pristojno malo para i, sto je najbitnije, radilo je besprijekorno
Dalje od njega ne trebas gledati

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
hvala još jednom...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2013, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
imam jedno pitanje,neki dan mali mi zalio laptop onom tecnosti za ciscenje ekrana.odmah sam ga ugasio,rastavio,duvao fenom i nekakvim kompresorom.prvi put nije htjeo upaliti pa sam ga opet rastavio i isto uradio i sad sve radi samo kad izvadim punjac on se automatski ugasi.

ako slucajno neko ima ideju a da je jednostavno neka pomaze

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 215 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]