banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 03:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2011, 14:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Interesuje me jel neko imao ili ima stampac lexmark x75 i zna li mi reci koji tacno ketridzi mogu u njega
i kakav je stampac tj "jel cemu" :)
koliko sam ja uspio izguglati 16 i 17 za crni i 26 i 27 u boji odgovaraju)
I zna li mi neko reci jel se ima gdje kod nas kupiti tih ketridza...

Treba da kupim polovan...
Hvala svima koji odgovore i pozz

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 10:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Lexmark....Nisam imao konkretno taj (imao sam x1200,veoma sličan)ali po mom iskustvu mogu ti reći da bježiš od toga kao od đavola....Ketridži su skupi,a nisu pogodni za ponovno punjenje,tj veoma lako ispuste boju u štampač,veoma lako zapeknu,a kvalitet šampe nije zadovoljavajući.....Koliko okvirno trebaš platiti taj multifunkcijski štampač?Radije dodaj nešto pa uzmi neki HP,za cirka sto maraka uzmeš deskjet 1050,isto MFP.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 11:23 
Majstor
Majstor

Cackao sam po netu pa sam tako nesto slicno i skontao....
Trazi lik 40 km za njega bez ketridza...
I ja mislim da je bolje dodati jos pa kupiti nesto novo, neki hp nego da se gnjavim sa trazenjem ketridza za ovo...mozda bi me cak i skuplje doslo :)
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Peca je napisao:
Cackao sam po netu pa sam tako nesto slicno i skontao....
Trazi lik 40 km za njega bez ketridza...
I ja mislim da je bolje dodati jos pa kupiti nesto novo, neki hp nego da se gnjavim sa trazenjem ketridza za ovo...mozda bi me cak i skuplje doslo :)
Pozdrav

Sve što si napisao nakon ovog stoji, tako da ti nisu potrebni dodatni komentari. Osim da napomenem HP na našem tržištu stvarno ima svakakve robe (ali naš narod se loži na ime), a i ja sam imao "simpatičnih" iskustava sa određenim modelima. Mada to upada u onu priču "koliko para, toliko muzike". HP ima dobrih PSC modela, a kertridži su mu poprilično izdržljivi što se tiče refila. Canon bi bio moj prvi izbor kad bi se našao neki da se uklapa u cjenovni rang. Lexmark je ipak slab, opisao ti je već neko sve. Još napomena ako naletiš na Samsung slučajno: ni slučajno!

Naravno, prije kupovine veoma poželjno je otići kod "Blizanaca" (Twin Toner), iza Face-a u Boriku, prije 4 popodne pa upitati Darija ili buraza mu kakva su im iskustva sa modelom koji se planira kupiti i da li će se moći dopunjavati kertridži i sl. Tako je mnogo jednostavnije, nego kasnije se hvatati za glavu, zar ne?
:evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:15 
Administrator
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:

Naravno, prije kupovine veoma poželjno je otići kod "Blizanaca" (Twin Toner), iza Face-a u Boriku, prije 4 popodne pa upitati Darija ili buraza mu kakva su im iskustva sa modelom koji se planira kupiti i da li će se moći dopunjavati kertridži i sl. Tako je mnogo jednostavnije, nego kasnije se hvatati za glavu, zar ne?
:evil3:

Vidiš,ovo mi nije palo na pamet....a skoro uzeo hp dj1050...
@Peca
40 maraka plus ketridži je taman cijena novog štampača sa testnim ketridžima....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:15 
Majstor
Majstor

Lexmark definitivno otpada, nasao sam canon mp 210 (sa polupunim navodno ispravnim ketridzima) prilicno povoljno a gledao sam za njega se mogu naci ketridzi i izgleda da su punjivi....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja sam čuo da su im ketridži skupi....al' da su im štampači vrh.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:22 
Majstor
Majstor

Zoka mislis na ovaj canon ili lexmark?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:27 
Administrator
Korisnikov avatar

To za skupe ketridže?Canon....mada su i Lexmark-ovi ketridži skuplji od HP-ovih...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
_zoka je napisao:
To za skupe ketridže?Canon....mada su i Lexmark-ovi ketridži skuplji od HP-ovih...

Neko je jedanput ovdje ostavio post u kojem je stavio link do jednog dijagrama koji je prikazivao cijenu određenih tekućina na ovom našem svijetu. Cijena HP tinte za kertridže po mililitru je bila daleko skuplja od ljudsk ekrvi, vode, nafte itd.
:( :( :( :(

Budimo realni i bezobrazni. Štampači "pljuckavci" (Deskjet) se prodaju po bagatelnoj cijeni (sam hardware) jer prava zarada nastaje od prodaje kertridža. Boja se užasno brzo troši i kratkom računicom za godinu dana se potroši toliko para na zamjenu istih da se komotno moglo kupiti još takva četiri nova štampača. Okvirno. Stoga svi naravno pribjegavamo metodi refila, koja je jelte ilegalna, ali je ekonomski zdravorazumna jer sve ostalo nema smisla. Kad bi se stalno morali kupovati novi kertridži onda bolje kupiti kvalitetan laserski crno-bijeli printer (ionako je 80-90% štampe crno-bijelo) i uživati kao čovjek.

Stoga sam rekao Canon na prvom mjestu jer je jako dobar, ali obavezno provjeriti mogućnost refila za model koji se namjerava kupovati.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da li tebi treba samo štampač ili ti treba multifunkcionalni uređaj?
Koliko ti je potrebna kolor štampa?
Ako ti treba samo za štampanje i rijetko ti treba kolor štampa, onda ti je bolje da uzmeš laserski štampač. Imaš ih i novih HP za 120KM, a kada ti treba kolor odeš u kopirnicu :)
A mogu se naći i polovni povoljno.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 13:15 
Majstor
Majstor

Auf....paa ovako treba mi jedan laserski (za potrebe stamparije za koju povremeno radim) kad pravim pripreme, znaci neki crno bijeli sam kontao kupiti za tako 100 do 120 km
a treba mi za moje potrebe da imam kad trebam kojekave seminarske i gluposti odstampati ili da ne moram letiti kad god stampap CV ili kopiram uvjerenje o drzavljnastvu u neku kopirnicu...
vec da mogu kao covjek kod kuce...a pri tom kad vec ganjam nesto ajd da imam i skener :))
Znaci mislio sam taj neki laserski kao sto ti (danijele) rece
i neki ovako...
znaci laserski cu kupiti nov vjerovatno
a ovaj u boji nasao sam dva polovna za neke male pare oko 40 km

znaci lexmark x75
i canon mp210

mislio sam uzeti canon jer cinimi se da sam nasao negdje da se mogu puniti njegovi ketridzi....

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 20:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Ako se odlucis za kupovinu tog Canona obavezno provjeri stanje glave za stampu, kod njega je odvojena od kertridza. Glave koje su odvojene od kertidza (vecina Canona i Epsona) ne bi smijele biti bez kertridza duze od 48 sati, jer moze doci do prodora vazduha u unutrasnjost glave, sto moze rezultovati susenjem tinte i zapusenjem glave. S toga ti savjetujem da ne kupujes polovan stampac bez provjere mlaznica glave, a njih ces provjeriti u Properties-u stampaca na Nozzle Check.
Kod Lexmarka je glava na samom kertridzu, ali je iz tog razloga originalni novi kertridz veoma skup, a to je jos i poprilicno star model, tako da po mom misljenju nije vrijedan kupovine.
I jos da dodam da nov Canon Pixma MP250 kosta manje od 100 KM, a Lexmark X5075 manje od 90 KM, pa se preracunaj da li se uopste isplati kupovati polovan stampac.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2011, 20:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Zaboravih reci da se inicijalni kertridzi koji dolaze uz Lexmark stampace ne mogu refilovati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]