@ Centrifuga: I eto kako je momak za dan "nabio" 6 postova!
Džonac, ja sam imao takođe raznih slučaja, komp radi i krene se restartovati i gasiti. Mijenjanjem komponenti dođem do zaključka da je otišla napojna, i stavim novu, a za 5 dana isti problem se javi. Problem je bilo što nije moj komp,nego drugov. On onda uzme onu mašinu za izduvavanje vazduha,kao kompresor neki, ugl suprotno od usisivača

, i iznese kućište na balkon i svu onu prašinu očisti tim. Od tad ima skoro godinu dana, a komp mu još radi...
Na mom kompu se dešavalo da se ne može upaliti iz prve. Pali,pali, i uspije. Nekad se dešavalo da dođe skoro do onog progress bara za učitavanje windowsa i ugasi se. Ispostavilo se da mu je matična dreknula...
Skoro sam naišao na slučaj kompa, gdje je grafička otišla, a očituje se baš onako kao što je neko pomenuo. Komp radi, windows se digne (čuje se na zvučniku), led diode harda rade, ventilatori normalno,al nema slike. Probam i uštekati na katodaš monitor i na lcd i neće. I mrdaj, mrdaj konektor (kabla monitora u grafičku) i pojavi se slika. Ponovo mi se to dešavalo, i promijenio sam grafu. Od tad radi... Možda nije ništa od ovoga, al eto, čisto da se izjadam

hehe. Srećno sa otklanjanjem kvara!
PS. Jedini način da ustanoviš grešku je da mijenjaš komponentu po komponentu,kao što je već neko napisao prethodno.