banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 00:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2010, 23:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Mar 2010, 22:39
Не могу укључити рачунар.
Не схватам шта се дешава, када га укључим, вентилатор почне да ради, лед диоде свијетле...
Све је нормално.
Међутим, на монитору нема слике.
Лампица на монитору трепери као да је комп искључен.
Сада слиједи језив дио...
Ја сам га ресетовао пар пута али ништа се није промијенило. Послије неког времена, ја га поново ресетујем и он се упали, а на екрану се појави прозор у БИОСу и са десне стране стоји да фреквенција није добро подешена.
Ја притиснем Ф5, то лоадује дефолтне вриједности, и ф10, снимим и изађем. Он се рестартује и све ОК.
Међутим, сутра се све понови... Опет не могу да га упалим бар 30 минута... онда проблем са френкфенцијом... и тек онда могу да га користим.
Ако се мало расхлади, ако отворим прозор и сл., одмах се уштопа и морам да га рестартујем...
а онда опет морам чекати да се угрије па све...
Ко да је шпорет.
Комп је 2002. год. АМД, 1600+, графичка 256, ОС виндовс ХП.

Скенирао сам диск на вирусе, имам неки микро антивирус и хаус кол све од мајкрософта.
Али то није помогло.
Када сам ставио дефолтне вриједности френквенције, писало је да су то оптималне, сејф мод, вриједности и да са тим вриједностима рачунар може да ради али да бих требао да укуцам препоручене вриједности да би његов рад био поузданији и бржи.
Може ли неко да ми помогне?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 23:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Mar 2010, 22:39
Аман, људи, реците нешто. Сутра ме чека опет исти проблем. Дајте неки савјет :(

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Tesko je reci ovako napamet. Najvjerovatnije je kvar neke komponente: napajanja, ploce ili procesora. Prvo pokusaj sa zamjenom baterije, mada mislim da nije samo ona u pitanju. Pogledaj da se nisu naduli ili iscurili kondenzatori na ploci, a i na napajanju. Moguce je i da je hladan lem negdje na ploci.
Jedini siguran nacin da lociras kvar je da mijenjas komponentu po komponentu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 02:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Jel se cuje hdd dok radi a nema slike na monitoru? Mozda je graficka?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 06:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Hmmmm meni se desavalo slicno jednom prilikom.
Pokusaj da zamenis napajanje....tj naponsku jedinicu.......kod mene je to bio problem.
Isto se desavalo,prvo sam mislio da je baterija u pitanju,ali nije......i desavalo se sve isto dok se jednog dana vise nije upalio.Kad sam zamenio napajanje proradio normalno.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam imao smijesan problem sa napajanjem, a negdje sam iskopao da kad ode neki dio u njemu ne moze se upaliti komp ako se ne okrece ventilator od napajanja. I onda jednostavno kad hocu upaliti komp duvnem da se zavrti ventilator, pritisnem dugme i on normalno upali. Kao na guranje.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Bloody hell.

Ja sam imao problem sa jednom P III i MB ASUS sa VIA chipsetom.

Nije htio da upali nikako. Ventilatori rade ali neće da propali. I onda izvadim CPU i vratim ga, vratim CPU cooler i računar pali narednih 2-3 mjeseca i onda isti problem.

Problem unknown. :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Aj evo nesto lakse od mene... Kad se sledeci put to desi, upali zvucnike i pojacaj... Ako ti se nakon 30sec cuje zvuk za ulazak u windows onda je do kabla za monitor ili eventualno graficka malo ispala iz lezista ili sl... Ovo se da rjesiti tako sto zamjenis kabal ili monitor u kranjem slucaju, a sto se tice graficke, izvadis i ponovo vratis, s tim da moras paziti da fino legdne u slot....

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
@ Centrifuga: I eto kako je momak za dan "nabio" 6 postova! :angry4:

Džonac, ja sam imao takođe raznih slučaja, komp radi i krene se restartovati i gasiti. Mijenjanjem komponenti dođem do zaključka da je otišla napojna, i stavim novu, a za 5 dana isti problem se javi. Problem je bilo što nije moj komp,nego drugov. On onda uzme onu mašinu za izduvavanje vazduha,kao kompresor neki, ugl suprotno od usisivača :), i iznese kućište na balkon i svu onu prašinu očisti tim. Od tad ima skoro godinu dana, a komp mu još radi...
Na mom kompu se dešavalo da se ne može upaliti iz prve. Pali,pali, i uspije. Nekad se dešavalo da dođe skoro do onog progress bara za učitavanje windowsa i ugasi se. Ispostavilo se da mu je matična dreknula...
Skoro sam naišao na slučaj kompa, gdje je grafička otišla, a očituje se baš onako kao što je neko pomenuo. Komp radi, windows se digne (čuje se na zvučniku), led diode harda rade, ventilatori normalno,al nema slike. Probam i uštekati na katodaš monitor i na lcd i neće. I mrdaj, mrdaj konektor (kabla monitora u grafičku) i pojavi se slika. Ponovo mi se to dešavalo, i promijenio sam grafu. Od tad radi... Možda nije ništa od ovoga, al eto, čisto da se izjadam :D hehe. Srećno sa otklanjanjem kvara!
PS. Jedini način da ustanoviš grešku je da mijenjaš komponentu po komponentu,kao što je već neko napisao prethodno.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 20:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2010, 19:59
Ja imam isti problem. Meni su cike iz servisa rekle da ga stavim na radijator. Ja sam to i uradila i sada je sve OK. Prvo ga dobro podgrijem i onda se ukljuci. Bitno je da ga restartujes dok ti prstic ne klone duhom.
Pusa

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2010, 20:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ma da, il na veliku ringlu, dok ne baci kljuc.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]