mr.montana je napisao:
mickey84 je napisao:
mr.montana je napisao:
Vrlo jednostavno: Da se odmah ogradim jer sam konkretno mislio na gore navedeni procesor koji je MALO stariji.
Moze se dokazati bilo kojim padom performansi u odnosu na stock cpu(znaci cpu ima 2000mhz frekvenciju a zapravo koristi 1700mhz), (ovo govorim iz licnog iskustva gdje sam koristio STARIJE maticne ploce i starije cpu-ove).
mozes li mi konkretno reci kad ti se to desilo, koje si komponente koristio i zasto mislis da je doslo do degradacije, ili kako to vec nazvati...?!
Pa otprilike prije 2,5 godine,drug klokovao procesor 3200+ (mislim da su bile
nforce3 ploce za ram nemoj me pitati nemam pojma) i
dobro je isao poslije nekog vremena
ram se od prasine zaprljao i on reset bios-a uradi, poslije toga 1.7ghz je pokazivao neki program pri opterecenju

i nije jedini znam pouzdano jos par njih koji su imali problema sa ovim procesorom!
post ti je jako konfuzan, obrati paznju na boldovano...
dalje, jedino sto se tu moglo desiti je sledece: nakon reseta biosa spusten je frekvencija procesora na tih recimo 1700mhz jer je ploca imala neku od prvih verzija biosa koja nije automatski prepoznavala 3200+... a to se lako rjesava update-om biosa ili rucnim podesavanjem da default vrijednosti odredjenog cpu-a...
da ne rastezem sad dalje, suma sumarum:
OVERCLOCK NE MOZE DOVESTI DO SMANJENJA DEFAULT FREKVENCIJE CPU-a, NITI DO MANJIH PERFORMASNI CPU-a NA ISTOJ FREKVENCIJI!
pozdrav