bzvz je napisao:
iako je kompjuter upaljen, monitor je crn i na stand by, kao da kompjuter nije upaljen. nije do monitora, jer je do sad radio kako treba, a kada prikljucim monitor na drugi racunar, monitor radi. kao da nema veze izmedju monitora i kompjutera. to se desilo danas, instalirao sam neki office 2007 i sve je bilo ok. ustao od kompjutera na sat vremena, ostavio ga upaljenog, kad sam se vratio, kompjuter i dalje radi, ali monitor crn i na stand by. pomjeranje misa i pritiskanje escapea nije pomoglo

takodje nije pomoglo ni restartovanje kompjutera vise puta

... u pitanju je quad core, ne znam koji procesor tacno a OS je Windows 7 x64bit.
Pokušaj clear CMOS. Izvadi grafičku pa je vrati nazad a i nemoraš instalirati drajvere ako ako je na računaruna koji bi prebacio problematičnu grafičku jer će ona raditi i bez drajvera win7 prepoznaje sve današnje grafičke kartice, a i da ne prepozna o5 će raditi ali nećeš na nju moći ni filmove gledati ali bitno ti je da ti dobiješ kakvu takvu izlaznu sliku na monitor.
Kad uključiš kompjuter da li se čuje ikakvo pištanje, ili to bude jedan pravilan pisak. Da li se čuje zvuk sa wellcome starnice od windowsa, možda imaš integrisanu grafičku pa probaj na nju ubosti monitor.