banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 13:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2009, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
gdje mogu napuniti ketridze u BL-hitno mi je

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
twintoner iza face-a

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 10:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
hvala

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Ја пуним у Господској улици код неког лика. Радња се налази поред Zepter Passport агенције на другом спрату. 4 КМ пуњење.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 00:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
nemz je napisao:
Ја пуним у Господској улици код неког лика. Радња се налази поред Zepter Passport агенције на другом спрату. 4 КМ пуњење.

И ја такође, али чини ми се да беше 1. спрат.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
gdje mogu da napunim ketridz za lexmark X2650?
bio sam u twintoneru iza face, kaze da je ovo neki novi da ne moze da napuni.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Koliko ja znam,ketridzi 14 i 15 koji dolaze uz stampac se ne mogu puniti. Moras kupiti ketridze 14A i 15A koje je tesko naci, a pitanje je i koliko je isplativo. Bolje je kupiti drugi stampac.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laka je napisao:
Koliko ja znam,ketridzi 14 i 15 koji dolaze uz stampac se ne mogu puniti. Moras kupiti ketridze 14A i 15A koje je tesko naci, a pitanje je i koliko je isplativo. Bolje je kupiti drugi stampac.

gdje bih mogai naci te ketridze 14A i 15A.
samo da vidim cijenu i da li bi se mozda isplatilo

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2009, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
supermanijak je napisao:
laka je napisao:

gdje bih mogai naci te ketridze 14A i 15A.
samo da vidim cijenu i da li bi se mozda isplatilo

probaj u EKO PRINTU kod Haniotija (što reče V@nja samo mi reci neku kafanu da se snadjem)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 12:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
Slika

:)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

voda vise nije vazna :D

sad treba poceti trgovati bojom i to ovom za HP. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 21:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Imam i ja lexmark, na ketridžu piše neki broj 33. Mere li se to napuniti?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako nekome mozda zatreba, slucajno.

u eko printu (kod haniotija) imaji ketridzi 14.

ketridz crne boje je 39 KM.
a ketridz "ostali" boja je 41 KM.

cisto informativno

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tinta skuplja od krvi
Zanimljiv graf na stranicama The Consumerista lijepo pokazuje na čemu zarađuju proizvođači tintnih pisača. Prema istraživanju relativnih cijena različitih tekućina u dolarima po mililitru prvo mjesto uvjerljivo zauzima HP-ov cartridge 45 s crnom tintom.
Crna HP tinta prema grafu s cijenom od 0,70 dolara po mililitru jedna je od najskupljih tekućina na svijetu, dok je na drugom mjestu s 0,40 dolara po mililitru – ljudska krv. Ostatak grafa smješten je u iznose do 0,10 dolara po mililitru, tu su penicilin, vodka, voda u boci i na posljednjem mjestu najjeftinija sirova nafta.

http://consumerist.com/2009/12/hp-ink-c ... blood.html

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 11:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zna li neko gdje su najjeftiniji ketridži za kupiti?

Nedavno sam ih odnio na punjenje i ne rade kako treba, crna ne štampa ni malo a od boja radi tek plava ali i ona slabo. Kada sam davno nosio na punjenje isto crna više nije radila. Koliko sam čuo bitno je da ketridž ne bude dugo prazan, meni je crni možda bio prazan neko vrijeme prije nego što sam ga odnio na punjenje, ali kao što rekoh ovaj put mi ni boje ne rade kako treba. Zato sam odlučio da kupim nove ketridže. Koliko vidim cijena oba ketridža je oko 60 KM, u HGspotu bi bila 59 KM a u Mediamarketu 63 KM. U pitanju je štampač HP 2280, ketridži su HP 21 black i HP 22 color.

Do sada sam samo dva puta nosio ketridže na punjenje i oba puta to više nije radilo kako treba, samo što su prvi put radile sve boje, samo nije radila crna, vjerovatno je zapeklo, i sada na crnom ketridžu kad ga pogledam mi djeluje da je zapeklo, ima skorene crne boje tamo gdje boja izlazi. Kakva su vaša iskustva sa punjenjem, da li ste imali ove situacije kao ja i šta tada radite?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Vader je napisao:
Zna li neko gdje su najjeftiniji ketridži za kupiti?

Nedavno sam ih odnio na punjenje i ne rade kako treba, crna ne štampa ni malo a od boja radi tek plava ali i ona slabo. Kada sam davno nosio na punjenje isto crna više nije radila. Koliko sam čuo bitno je da ketridž ne bude dugo prazan, meni je crni možda bio prazan neko vrijeme prije nego što sam ga odnio na punjenje, ali kao što rekoh ovaj put mi ni boje ne rade kako treba. Zato sam odlučio da kupim nove ketridže. Koliko vidim cijena oba ketridža je oko 60 KM, u HGspotu bi bila 59 KM a u Mediamarketu 63 KM. U pitanju je štampač HP 2280, ketridži su HP 21 black i HP 22 color.

Do sada sam samo dva puta nosio ketridže na punjenje i oba puta to više nije radilo kako treba, samo što su prvi put radile sve boje, samo nije radila crna, vjerovatno je zapeklo, i sada na crnom ketridžu kad ga pogledam mi djeluje da je zapeklo, ima skorene crne boje tamo gdje boja izlazi. Kakva su vaša iskustva sa punjenjem, da li ste imali ove situacije kao ja i šta tada radite?

Uvijek sam "refil" radio kod Darija iz Blizanaca (TwinToner) i dok je bio na Paskulinoj ciglani i sad u Boriku iza Face-a. HP najbolje podnosi ponovno punjenje, Lexmark slabije, Epson isto tako, dalje da ne nabrajam. Nije samo bitno da kertridž ne stoji dugo prazan. To je najbitnije. Ali je isto tako bitno da ne stoji dugo neupotrebljen. Bar jednom sedmično, potrebno je provući jednu štampu da se povuku sve boje. To je najlakše ako otvorite MS Paint, napravite četiri polja i napunite ih redom crnom, cyan, žutom i magentom (to su boje koje su u kertridžima) i pustite to na štampu. Kad kertridž dugo stoji, boja se suši i zatvara prolaze.. To onda ovi što rade sa njima malo protresu u ultrazvučnoj kadi (obavezno ih zamolite da vam to urade, ako vam je kertridž stajao) i malo se to sredi. Ali ne može ni to do besvjesti. Potrebno je malo tu i truda kod kuće. Povremeno izvaditi kertridže i lagano ih očistiti lotos-maramicom. Ako je štampaš već malo duže u upotrebi, potrebno ga je otvoriti i očistiti gumice koje čiste kertriže tokom štampe i kadicu koja skuplja tintu ispod njih. Ne biste vjerovali koliko se to zaprlja. Ako su te gumice puno prljave, džaba vam punjenje i punjenje. Ako znate, očistite sami. Ako ne, odnesite neka očiste oni. Sigurno je jeftinije nego set novih kertriža.

A ako je sve ovo malo previše komplikovano, razmislite koliko vam stvarno treba "pljuckavac" u boji i da li je vrijeme da se kupi kakav polovan, a dobar laser, crno bijeli naravno?! :D

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo ja napunio svoje ketridze. nisam nasao 14A da kupim nego mi lik sredio opet one moje fabricke. napunio ih nekako i radi sve ok.
momak mi sredio sve. cak se i potrudio iako ja nisam trazio.
ako neko ima nesto pokusajte tamo. cisto preporuka. TONER SHOP kraj hypo banke u aleji svetog save.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]