banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 13:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Članske kartice
PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Spadaju li članske kartice u hardver?

Zanima me na koji se način izrađuju članske kartice koje, recimo, imate u Mercatoru, MAXI-ju, Mozzartu i drugim trgovinama. Ono što je meni potrebno je obična plastificirana kartica sa imenom i prezimenom člana, te bar kôdom radi identifikacije. E sada, pretpostavljam da trebam otići u najbližu štampariju, ali malo je tulavo da idem tamo svaki put kada registrujem novog člana.

Znam da postoje štampači koji odrađuju ovaj posao, nabasao sam na jedan takav primjerak, ali košta 1200 €. Može li mi neko dati primjer ovakvih štampača (tako da ubacim blanko karticu i štampam na nju), neke linkove, te gdje se kod nas mogu naći. Pretpostavljam da je još bolja solucija da kartice sa bar kôdovima odštampam u štampariji (ako oni mogu štampati random bar kôdove), ostavim prazno mjesto za ime i prezime, te to doštampam kod sebe u firmi.

Je l' se neko susretao sa ovakvim problemima? Bilo kakve sugestije su dobro došle.

Vrh

Tema posta: Re: Članske kartice
PostPoslato: 11 Jun 2009, 17:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
A jesi li razmisljao da pravis nesto kao mjesecne za bus.Znaci posto uneses novog korisnika(clana) valjda nekako generises taj bar (cuvas u bazi podataka bar kod i za njega vezujes ime i prezime korisnika)kad to sve fino odstampas samo plastificiras. E sad koliko aparat za pastificiranje kosta to ne znam.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 18:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 22:48
Bar kôd se može vezivati za korisnika i naknadno, tako da nema potrebe da unosim korisnika i njegov kôd u bazu prije štampanja kartice. Plastifikacija poput mjesečnih mi ne odgovara, jer je previše... jeftina i ružno izgleda.
Mada ideja nije loša - ukoliko postoje drugi načini plastificiranja, koji izgledaju ljepše.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 08:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
koliko je meni poznato kod nas nema takvih stampaca, a ako i ima onda su jako jako rijetki
mi inace moramo da narucujemo od maticne firme iz BGD, kako kartice tako i stampace

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 20:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Cekaj, moras li imati ime i prezime clana na kartici?
Jer ako ne moras, ostampas npr 500 kartica sa kodom 001 - 500 i kad dajes nekom karticu uneses njegove podatke i vezes za bar code... Druga opcija da samo ostavis prazno i markerom za cd upises ime i prezime, ali to slozicete se i nije bas profesionalno...
Treca opcija: Ink-jet moze stampa po svemu i svacemu, a i svasta moze da se stavi u kertridz :)) Sa laserom bi imao problem tvrdoce kartice, ali ako bi mogao srediti laser da kartica prolazi ravno to bi bila najbolja opcija jer laser ostavlja deblji sloj tonera i bolje se hvata na plastiku :)
Cetvrta opcija: ostampas laserom na plasticnu foliju(za grafoskop), stavis foliju stranom tonera na karticu i provuces 20-ak puta kroz plastifikator obicni, voila - toner je sada na kartici :)
Elektronicari su implementirali ove opcije za izradu stampanih plocica i stampu na bakru :)
Poslednja opcija se moze raditi i sa peglom!

?>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]