the_grunf je napisao:
evo sta stoji na GA stranici u veyi doticne ploce:
"* Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDR and DDR2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table.
* Because of chipset limitations, when using FSB 1333 MHz CPU with populating all DIMM sockets, memory frequency will be reduced from the original, and system instability or incorrect detection of memory module may be occur.
Please refer "Memory Support List" for memory support information. "
Znaci ako imas 4 modula vidi da budu single sided, a ako stavis 1333 MHZ FSB CPU, memorija ce ti raditi na dosta nizem taktu. I ja sam razmisljao o ovoj ploci prosle godine pa sam kupio P35, sto predlazem i postavljacu teme, razlika u cijeni valjda nije velika. ISto, potrazi iskustva sa ovom plocom na benchmark forumu, raznolika su sto se tice probirljivosti memorije.
Ako vec kupis, nadam se da ces biti zadovoljan, ali realno ovaj chipset je poluproizvod.
Da da, potpuno se slazem sa tobom oko cipseta. Ali za cijenu koju kosta je sigurno medju boljim plocama (do 130KM), dok P35 cipset je vec osjetno skuplji i cijene mu cini mi se krecu od 200KM pa na vise...
Ipak je ova ploca low-budget, ali za pare koje kosta i prosjecnom ne zahtjevnom korisniku smatram da je sasvim zadovoljavajuca. Svaka ploca zna da bude probirljiva za memoriju, cak i najskuplje. Za probleme oko rama sam vec rekao da se to desava kad su sva 4 slota popunjena. Dok sa dva stapa nema nikakvih problema...
Ploca je dobra i za neki osnovni klok procesora, ja svoj e5200 drzim na 3,3 ghz sa BOX kulerom. Planiram da uzmem neki bolji kuler pa da ga klokujem na 3,6-3,7 ghz za svaki dan (24/7).