banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ps/2 > usb. Moguce?
PostPoslato: 28 Sep 2008, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ovako, na kraju kabla tastature, onaj dio sto se ustekava u komp, pukla mi je ona mala plastika, i ostala u maticnoj. Pinovi su ok. Sad zbog te plastike sto je ostala unutra, ne mogu pristekati tastaturu na komp. Znam sad da ima onaj uredjaj usb>ps/2, medjutim da li postoji obrnuto? Mislim, ta plastika nema nikakve funkcije, sem sto ucvrscava tastaturu, cini mi se. Pa sam je kontao prikopcati preko usba. Ili od toga nema nista, pa moram uzeti novu tastaturu sa usbom?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56

Poslednji put menjao emeritus dana 31 Dec 2008, 01:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

emeritus je napisao:
par maraka ti je nova .... c c c pozavidjeo ti ti svaki jevrejin na skrtosti... :lol: :lol: :lol:

Slika

edit: ovo ti je 18$

Kad 6,5 godina radis na jednoj tastaturi, nisi bas voljan prelaziti na drugu :wink:
Posto tog' kurca pretpostavljam nema kod nas, zapalo mi za oko logitech ultax flat. Je l' koristio ko?

@Flash
buraz, u tvojoj maticnoj je ostao taj komadic plastike :D

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 22:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Ovo sigurno neces naci u BL, ja sam to isto trazio prije par mjeseci i pretrazio sam svu BL i uzduz i poprijeko al niko nema...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Jebeš to.

Imaš ''Logitech Basic keyboard'' USB koja košta 15-tak maraka.

Ali ako je stvar navike....

jel ne može da stoji bez tog malog komadića???

Ja sam mislio da to ponajviše služi pravilnom okretanju konektora prilikom spajanja tastature.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja sam mislio da taj komadic sluzi za pravilno okretanje pinova. Medjutim, sad se to nekako zaglavilo, na pola, i ne moze se prikljuciti tastatura :(, moracu uzeti novu.

Dvoumim se izmedju ms bezicnog seta (http://www.abacus.ba/proizvod.aspx?id=8282) , gdje mis ne bih koristio, jer vec imam logitech mx510, i logitech ultax flat (http://www.abacus.ba/proizvod.aspx?id=5977). Ima neko iskustva sa jednim od ove tastature.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 17:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ako je ostala plastika u priključku na ploči, onda slomiš i plastiku koja je na priključku tastature pa neće biti problema da uključiš tu tastaturu u takav priključak. :D Jedino pripaziti da se ne ubaci 'naopako'.

Imam Logitech Ultra Flat, to nije ova na linku koji si dao. To je mala tastatura, maksimalno zbijena i veličinom uporediva sa tastaturama na laptopima. Treba se malo navići na drugačiji raspored nekih tastera, pogotovo Delete, PgUp i PgDown. S drug strane, Esc je veoma blizu. (ko često koristi Vim će shvatiti zašto je to prednost)
Hod tastera je plitak, tiha je, lijepa, kad su u pitanju 'obične' tastature ona mi je veoma dobra. Otisci se dosta dobro vide :D po 'okviru' jer je od sjajne, crne plastike. (piano black)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2008, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pukao mi zivac veceras, trebao mi komp, a nisam imao tastaturu, uzmem ovu staru, i prikljucim nekako, bez problema, i sve fercera.lol.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 08:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Tommy Vercetti je napisao:
I ja sam mislio da taj komadic sluzi za pravilno okretanje pinova. Medjutim, sad se to nekako zaglavilo, na pola, i ne moze se prikljuciti tastatura :(, moracu uzeti novu.

Dvoumim se izmedju ms bezicnog seta (http://www.abacus.ba/proizvod.aspx?id=8282) , gdje mis ne bih koristio, jer vec imam logitech mx510, i logitech ultax flat (http://www.abacus.ba/proizvod.aspx?id=5977). Ima neko iskustva sa jednim od ove tastature.

Tommy Vercetti moj glas ide LOGITECH-u odlicna tastatura pogledaj jos isto logitech Media Keyboard 600 po meni za nijansu bolja .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]