MuskoBre je napisao:
Koliko planiras koristiti tu mashinu? Ako je to vishe od cca. 1.5 godine, preporucio bih Intel Quad procesor, mislim da ce krajem sledece godine vecina tih aplikacija biti optimizovana ta te procesore. Danas tesko da ces uociti razliku izmedju Core2 Duo i Quad procesore, a ovi drugi su skuplji, ipak njihovo vrijeme tek dolazi.
Nemoj da ides ispod 4GB-a DDR2. Za graficku ti savjetujem da pogledas po sajtovima proizvodjaca aplikacija, i po forumima, koje su preporuke. Npr, Artlantis je do skora imao problema sa nekim modelima, iako su bili high end.
Za takvu mashinu, bice ti potrebno barem 550W kvalitetno napajanje.
Ovo je bilo uopsteno.

Joj brate mili sto covjeku aj sto naprica svasta, ali sto mu uze 1000KM ladno iz dzepa...

Prvo covjek je trazio da mu damo neku OK konfiguraciju za CAD. Znaci ako to sam ne zna, sigurno ce da primjeti razliku izmedju C2D i Quad CPUs.
Drugo sto se tice rama ni graficari toliko ne kupuju
Trece gledaj da te sto jeftinije izadje jer je svagdje roba ista
Moj ti je savjet: kupi sebi laptop, sada imas dosta modela kod nas i to za male pare, obavezno zbavljaj u SLO ili HR(jer je u BL mahom refab), i sa sto boljim karakteristikama. Zasto ti savjetujem da kupis lap?
Prvo jer ces moci da ga nosis kuda god ti zelis(ovaj ne); prezentacije na njivi mozes da drzis; lagan je(ovaj je poprilicno tezak) a s druge strane je fancy

ako ti treba neka konfiguracija javi se na private
Poz,
Drale