banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 13:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Mar 2008, 15:51 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Mar 2008, 15:49
Pozdrav svima,

Problem mi se javlja kada slusam glasiju muziku. Tada mi zvucnici "bruje i probijau mi visoki" al ne sve pesme samo pojedine.
Uglavnom se to desava kada slusam elektronsku muziku ,najvise kada slusam trance.
Zanima ma da li se ovo desava zbog loseg kvaliteta MP3-a ili je problem do zvucnika.
Kada gledam filmove i igram igrice sve je u redu - mada tada ni nepojacavam toliko glasno.
Ako neko ima isti problem ili zna o cemu se radi molim Vas da mi odgovorite jer se po ceo dan samo tripujem i osluskujem da li bruje ili ne * ZAVRSICU U "LAZI LAZAREVICU" *
Zvucnike sa prikopcao preko tri 3.5 mm prikljucka i imam integrusa.

Unapred hvala za svaki odgovor

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Zašto koristiš integrisanu kartu kad ti zvučnici imaju svoj USB interfejs?!?

Po opisu kvara je vrlo lako moguće da si proprdio zvučnike. To se kod tih nježnih sistema relativno lako dešava, naročito ako imaš neki ekstremni setup ekvilajzera u Winampu ili u čemu već slušaš muziku! I onda kad nabustaš basove u muzici u kojoj su već nabustani basovi - eto ti belaja!

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 08:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Mar 2008, 15:49
Pozdrav ,

Mozda me nisi razumeo meni ne bruji bas nego sateliti , i to ne basovi nego visoki. I mislim da gresis sto se tice toga da sam zvucnike "proprdio" jer nije bilo prilike za to , a i imam ih tek nekih 3-4 meseca.
Uz savete i sa drugih foruma situacija se popravila .
Elem - u sound controlu mi je bilo pojacano na 100% , smanjio sam na nekih 50% i sada je bolje.
Vidim da si za povezivanje USB-om , hoces reci da je zvucna karta samog sistema bolja od integruse ?!
Planiram da uzmem CREATIVE X-Fi XtremeMusic , pa ako imas neki komentar na ovu kartu i kombinaciju sa ovim zvucnicima.

Unapred hvala.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 02:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
simakosmos je napisao:
Pozdrav ,

Mozda me nisi razumeo meni ne bruji bas nego sateliti , i to ne basovi nego visoki. I mislim da gresis sto se tice toga da sam zvucnike "proprdio" jer nije bilo prilike za to , a i imam ih tek nekih 3-4 meseca.
Uz savete i sa drugih foruma situacija se popravila .
Elem - u sound controlu mi je bilo pojacano na 100% , smanjio sam na nekih 50% i sada je bolje.
Vidim da si za povezivanje USB-om , hoces reci da je zvucna karta samog sistema bolja od integruse ?!
Planiram da uzmem CREATIVE X-Fi XtremeMusic , pa ako imas neki komentar na ovu kartu i kombinaciju sa ovim zvucnicima.

Unapred hvala.

Svaka kartica je bolja od integrisane!

I dalje smatram da si proprdio zvučnike previsokim nivoima i prejakim basom. Da, basom se mogu proprditi visokotonci.
I logično je da sve šljaka na 50% snage! U principu, preko toga ne treba nikada ni ići.

Za taj Creative nemam komentar. U računarskom svijetu važi za super karticu, ali mene ne zanima previše, tako da ti moje mišljenje i ne znači previše!

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]